NRK Meny
Normal

Thoresens rekkekamerat sparket

- Vi var som brødre, sier Patrick Thoresen.

Patrick Thoresen
Foto: Poppe, Cornelius, Cornelius Poppe / SCANPIX

Thoresens rekkekamerat og "samboer" Andreas Johansson har fått sparken i den russiske ishockeyklubben Salavat.

- Andreas fikk sparken her i går. Det lå kanskje litt i kortene siden han har hatt en trøblete fot de siste par ukene, sier Patrick Thoresen til NRK.

Les også: KHL vil bli Europas NHL

Det var under en trening for 10 dager siden at den 36 år gamle svenske hockeystjernen ble skadet i foten. I går fikk han beskjed om å forlate klubben.

- De hadde ikke tålmodighet til å vente til han ble frisk igjen, sier Thoresen.

Veldig trist

Thoresen har i oppkjøringen til denne sesongen spilt i samme rekke som Johansson og de har produsert mange poeng og mål sammen. Nå mister han både en rekkekamerat og samboeren han har delt leilighet med denne høsten.

- Personlig så synes jeg dette er veldig trist. Vi har blitt som brødre de siste seks ukene og vært samboere, sier Thoresen.

I dag pakket Johansson sammen sakene sine og dro hjem til Sverige.

- Det var veldig trist å si farvel til han i dag morges.-

Hva sa han?

- Han er mest lei seg fordi han ikke kan spille. Han har jobbet i 8 måneder for å få foten på plass og så vrir han den på en trening i en dum situasjon. Han var veldig "besviken" for å si det sånn, sier Thoresen.

Klausul i kontrakten

Hele fjorårssesongen gikk bort til rehabilitering og operasjoner for Johansson og nå skulle han endelig få spille ishockey igjen, men så ble han altså skadet igjen.

- Jeg hadde en klausus i kontrakten om at jeg ikke ville få penger om jeg ble skadet. Jeg gikk ikke til Salavat for pengene, men for å spille hockey igjen, sier Andreas Johansson til svenske Aftonbladet.

I følge Aftonbladet var kontrakten til Johansson verdt 17,5 millioner svenske kroner, brutto.

Nå venter rehabilitering i Sverige før han tar en beslutning om hockeykarrieren skal fortsette.

- Jeg vet ikke hvordan dette blir, sier han til den svenske avisen.

Nye rekkekamerater

Dermed venter det nye rekkekamerater for Patrick Thoresen. Nå spiller han i rekke med Sergei Zinovjev og centeren Igor Grigorenko.

- Jeg har trent med dem de to siste treningen. Så det ser ut til at det er vi som skal starte mot Riga på lørdag. Vi har ikke spilt mye sammen, men jeg håper vi kan skli sammen etterhvert.

- Hvordan blir kommunikasjonen ute på isen?

- Hehe, ja si det. Får ha med en tolk i boksen slik at vi får oversatt litt, sier Thoresen.

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag