NRK Meny
Normal

Thoresens rekkekamerat sparket

- Vi var som brødre, sier Patrick Thoresen.

Patrick Thoresen
Foto: Poppe, Cornelius, Cornelius Poppe / SCANPIX

Thoresens rekkekamerat og "samboer" Andreas Johansson har fått sparken i den russiske ishockeyklubben Salavat.

- Andreas fikk sparken her i går. Det lå kanskje litt i kortene siden han har hatt en trøblete fot de siste par ukene, sier Patrick Thoresen til NRK.

Les også: KHL vil bli Europas NHL

Det var under en trening for 10 dager siden at den 36 år gamle svenske hockeystjernen ble skadet i foten. I går fikk han beskjed om å forlate klubben.

- De hadde ikke tålmodighet til å vente til han ble frisk igjen, sier Thoresen.

Veldig trist

Thoresen har i oppkjøringen til denne sesongen spilt i samme rekke som Johansson og de har produsert mange poeng og mål sammen. Nå mister han både en rekkekamerat og samboeren han har delt leilighet med denne høsten.

- Personlig så synes jeg dette er veldig trist. Vi har blitt som brødre de siste seks ukene og vært samboere, sier Thoresen.

I dag pakket Johansson sammen sakene sine og dro hjem til Sverige.

- Det var veldig trist å si farvel til han i dag morges.-

Hva sa han?

- Han er mest lei seg fordi han ikke kan spille. Han har jobbet i 8 måneder for å få foten på plass og så vrir han den på en trening i en dum situasjon. Han var veldig "besviken" for å si det sånn, sier Thoresen.

Klausul i kontrakten

Hele fjorårssesongen gikk bort til rehabilitering og operasjoner for Johansson og nå skulle han endelig få spille ishockey igjen, men så ble han altså skadet igjen.

- Jeg hadde en klausus i kontrakten om at jeg ikke ville få penger om jeg ble skadet. Jeg gikk ikke til Salavat for pengene, men for å spille hockey igjen, sier Andreas Johansson til svenske Aftonbladet.

I følge Aftonbladet var kontrakten til Johansson verdt 17,5 millioner svenske kroner, brutto.

Nå venter rehabilitering i Sverige før han tar en beslutning om hockeykarrieren skal fortsette.

- Jeg vet ikke hvordan dette blir, sier han til den svenske avisen.

Nye rekkekamerater

Dermed venter det nye rekkekamerater for Patrick Thoresen. Nå spiller han i rekke med Sergei Zinovjev og centeren Igor Grigorenko.

- Jeg har trent med dem de to siste treningen. Så det ser ut til at det er vi som skal starte mot Riga på lørdag. Vi har ikke spilt mye sammen, men jeg håper vi kan skli sammen etterhvert.

- Hvordan blir kommunikasjonen ute på isen?

- Hehe, ja si det. Får ha med en tolk i boksen slik at vi får oversatt litt, sier Thoresen.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld