Thoresen utestenges etter hodetakling

Patrick Thoresen (31) utestenges i sju kamper etter en takling mot hodet i lørdagens kamp mot Luleå.

Patrick Thoresen

UTESTENGT: Patrick Thoresen er utestengt i sju kamper etter en stygg takling i helgens ishockeyrunde i den svenske eliteserien.

Foto: Mikael Fritzon/TT / NTB scanpix

– Vi er sjokkert over antall kamper, sier Djurgårdens sportssjef Joakim Eriksson til Aftonbladet.

Situasjonen som tok sted mot slutten av kampen mot Luleå omtales som en kraftig takling mot hodet.

Etter kampen ble Thoresen rapportert til Det svenske ishockeyforbundets disiplinærnemnd med denne meldingen:

«Det er i slutten av kampen med bare to minutter igjen av tredje periode, da Thoresen kommer inn med høy hastighet fra siden med høy albue og treffer Luleå-spilleren i hodet. Patrick Thoresen er rapportert checking to the head, regel 124».

Klubben reagerer

Nå vises Thoresen ut i sju kamper, hvorav to er omgjort til bøter.

– Ja, vi fra Djurgården godtar vurdering og straff. Samtidig kan vi ikke unngå å sammenligne straffen med straffen Johan Forsberg fikk på Daniel Fernholm da han hoppet inn i en takling med albuen. Vår mann falt bevisstløs og Forsberg får et hakk lettere straff. Selvfølgelig reagerer man på det, sier Djurgårdens sportsdirektør Joakim Eriksson til Aftonbladet.

– En spiller som knapt blir truffet

Klubben bringer også frem at de forstår at hodetaklinger skulle bli straffet hardere denne sesongen, men at de synes denne straffen er i overkant.

– Vi hadde ikke forventet oss så mange kamper i henhold til den nye vurderingen. Vi må bare akseptere straffen og gå videre. I dette tilfellet er det dog en spiller som knapt blir truffet. Vi noterer det og synes det er interessant, sier sportssjefen og henviser til taklingen til Forsberg som fikk billigere straff.

Klubben har ikke bestemt seg om de vil klage på dommen enda.

– Vi har nettopp fått dommen, så jeg vil ikke svare på det enda. vi er fortsatt litt i sjokk med tanke på antall kamper, sier han videre til Aftonbladet.

Siste nytt

 • England med sterk seier mot Spania

  England slo Spania 3-2 på bortebane mandag i nasjonsligaen. Dette er første gang Spania slipper inn tre mål i en tellende hjemmekamp.

  Raheem Sterling
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Kristoffersen-saken etter sesongen

  Henrik Kristoffersen får innfridd ønsket om å ha rettssaken i striden med Norges Skiforbund etter sesongslutt. Saken går i Oslo tingrett i mars neste år, melder Aftenposten.

  Henrik Kristoffersen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal