NRK Meny
Normal

- Glad og lettet

Patrick Thoresen bidro med målgivende pasning da Philadlephia Flyers tok seg til kvartfinalen i NHL-sluttspillet.

Patrick Thoresen mot Washington
Foto: MOLLY RILEY / REUTERS

I den sjuende og avgjørende kampen mot Washigton Capitals vant Flyers 3-2 etter forlenging.

Nettradio: - Jeg er glad og lettet

- Jeg er glad og lettet. Nå kan det gå hele veien, sier Thoresen til NRK.

Thoresen er historisk. Han er både den første nordmannen som har gått il kvartfinalen i NHL-sluttspillet, og den første som har tatt poeng i et sluttspill.

Thoresen sendte fram Sami Kapanen til målet som gav Flyers ledelsen 2-1 i midtperioden. Seks minutter seinere utliknet hjemmelaget, og etter ordinær tid stod det 2-2.

6.06 inn i forlengingen satte Joffrey Lupol inn seiersmålet.

- Det var litt tilfeldig, men slik er det gjerne i sluttspill. Det var iallfall en utrolig lettelse å se pucken gå inn, sier Thoresen til NRK. Selv fikk han bare drøyt fire og et halvt minutt på isen.

I kvartfinalene venter topprangerte Montreal Canadiens. Den første av inntil sju kamper spilles allerede natt til fredag.

Siste nytt

 • Løperlegende fra New Zealand død

  Dick Quax (70) er død etter en årelang kamp mot kreftsykdom. I 1976 tok han OL-sølv bak Finlands Lasse Virén i Montreal. Noen år senere ble det verdensrekord med 13.12,9 i Stockholm. Quax ble diagnostisert med strupekreft i 2013, skriver NTB.

  Dick Quax
  Foto: AP
 • Ruud opp én plass på rankingen

  Favoritten Rafael Nadal åpner Roland-Garros-turneringen i tennis som verdensener. Det norske håpet Casper Ruud klatrer ett steg til 157.-plass, melder NTB. Nordmannens motstander Jordan Thompson går ned seks plasser og er nå nummer 91 på rankingen.

  Casper Ruud
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Quarcoo løp under EM-kravet

  Friidrettsprofilen Jonathan Quarcoo (21) viste form allerede i sesongens første 200 meter. Tiden 20,69 er under EM-kravet. Tiden er Orion-løperens fjerde beste på distansen noen gang, melder NTB.

  VM i friidrett i London
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk