NRK Meny
Normal

Norge mister stjernespiller i VM

Landslagsprofilen Patrick Thoresen må bli hjemme fra ishockey-VM. – Det er ikke noe gøy, sier den rutinerte nøkkelspilleren.

Patrick Thoresen

Patrcik Thoresen sliter med en skade og kan ikke spille VM i Moskva.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Hovedgrunnen er at jeg må hvile lysken min. Den har jeg slitt med i ti måneder. Jeg trenger å hvile den om jeg skal bli helt frisk, sier Patrick Thoresen til NRK.

Det betyr at Norge mister en av sine viktigste spillere i VM i mai. Ishockeyproffen har spilt den siste sesongen i svenske Djurgården og ble den nest beste poengplukkeren i den svenske toppserien. Han skulle gjerne bidratt for Norge også.

– Veldig synd

– Det er ikke noe gøy å si nei. Jeg vil være med å hjelpe landet mitt. Det er en tøff turnering som står foran oss. Er jeg i form så vet jeg at jeg kan være en faktor for laget, men hadde jeg hoppet på et VM nå så hadde jeg ikke vært den spilleren mange forventer at jeg skal være, sier Thoresen.

Roy Johansen

Landslagssjef Roy Johansen får ikke med seg Thoresen til sitt siste VM som sjef.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Thoresen gav landslagssjef Roy Johansen beskjed om avgjørelsen denne helgen. Johansen har forståelse, men frykter et tøft VM uten nøkkelspilleren.

– Sportslig er det veldig synd at de beste spillerne i de beste ligaene ikke kan stille opp. Vi trenger de beste spillerne og i et år hvor vi har havnet i den vanskeligste gruppa noensinne er det klart at vi trenger alle spillere med internasjonale ferdigheter, sier landslagssjef Roy Johansen til NRK.

Kan ikke spille halvskadet

Nå jobber landslagsspillern for å bli frisk til en ny sesong og til OL-kvalifiseringen i september.

– Jeg har ikke lyst til å starte en ny sesong med en vond lyske slik jeg startet forrige sesong. Kroppen min er ikke i form og da må jeg lytte til den. Jeg har passert en alder der man ikke kan spille halvskadet.

Siste nytt

 • Norge slår Spania i fotball-EM

  Det norske J19-landslaget i fotball åpnet EM med 2–0-seier over Spania. Andrea Norheim ble tomålsscorer i første omgang. Og selv om spanjolene hadde ballen mye av kampen, forsvarte de norske jentene seg godt. Neste kamp for J19-laget er mot Frankrike.

  Laster Twitter-innhold
 • Klar for Tour de France-lag

  Anders Skaarseth skal sykle for det franske profflaget Cofidis fra 1. august. Det har TV 2 fått bekreftet av en rekke kilder tett på 23-åringen. – Det er en spennende mulighet for Anders, sier sykkelsjefen i Uno-x, Jens Haugland til TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Raw Air-deltakelse fremdeles uklart

  Det er fortsatt usikkert om hoppjentene får delta i Raw Air til vinteren. OL-vinner Maren Lundby håper Norges Skiforbund får inn nok penger til å ta med hoppjentene. – For oss som legger sjela vår i denne idretten, vil det bety svært mye, sier hun.

  Hopp landslagene menn og kvinner i VM-sesongen blir offentliggjort.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering