NRK Meny
Normal

Norge mister stjernespiller i VM

Landslagsprofilen Patrick Thoresen må bli hjemme fra ishockey-VM. – Det er ikke noe gøy, sier den rutinerte nøkkelspilleren.

Patrick Thoresen

Patrcik Thoresen sliter med en skade og kan ikke spille VM i Moskva.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Hovedgrunnen er at jeg må hvile lysken min. Den har jeg slitt med i ti måneder. Jeg trenger å hvile den om jeg skal bli helt frisk, sier Patrick Thoresen til NRK.

Det betyr at Norge mister en av sine viktigste spillere i VM i mai. Ishockeyproffen har spilt den siste sesongen i svenske Djurgården og ble den nest beste poengplukkeren i den svenske toppserien. Han skulle gjerne bidratt for Norge også.

– Veldig synd

– Det er ikke noe gøy å si nei. Jeg vil være med å hjelpe landet mitt. Det er en tøff turnering som står foran oss. Er jeg i form så vet jeg at jeg kan være en faktor for laget, men hadde jeg hoppet på et VM nå så hadde jeg ikke vært den spilleren mange forventer at jeg skal være, sier Thoresen.

Roy Johansen

Landslagssjef Roy Johansen får ikke med seg Thoresen til sitt siste VM som sjef.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Thoresen gav landslagssjef Roy Johansen beskjed om avgjørelsen denne helgen. Johansen har forståelse, men frykter et tøft VM uten nøkkelspilleren.

– Sportslig er det veldig synd at de beste spillerne i de beste ligaene ikke kan stille opp. Vi trenger de beste spillerne og i et år hvor vi har havnet i den vanskeligste gruppa noensinne er det klart at vi trenger alle spillere med internasjonale ferdigheter, sier landslagssjef Roy Johansen til NRK.

Kan ikke spille halvskadet

Nå jobber landslagsspillern for å bli frisk til en ny sesong og til OL-kvalifiseringen i september.

– Jeg har ikke lyst til å starte en ny sesong med en vond lyske slik jeg startet forrige sesong. Kroppen min er ikke i form og da må jeg lytte til den. Jeg har passert en alder der man ikke kan spille halvskadet.

Siste nytt

 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal