Hopp til innhold

– En drøm for meg og familien

Den nybakte KHL-mesteren Patrick Thoresen forlater SKA St. Petersburg og returnerer til Djurgården.

Thoresen

Patrick Thoresen er naturlig nok godt fornøyd med å reise tilbake til Djurgården. Her er han fotografert under VM i Sverige i 2013.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Thoresen og Djurgården har blitt enige om en ettårsavtale med mulighet for forlenging i ytterligere ett år.

Det bekrefter K-G Stoppel, vise-direktør i Djurgården, overfor NRK.

– Det er en fantastisk signering, sier han til NRK.

– Det er ekstremt morsomt, og en god følelse å få Thoresen til Djurgården. Karrieren hans tok fart da han var i Djurgården sist. Han har vist at han er ekstremt dyktig, en spiller i europeisk toppklasse, sier Stoppel til NRK.

Familien har vært viktig

Familien er mye av årsaken til at Patrick Thoresen nå velger å vende tilbake til Sverige.

– For meg og familien er det en drøm. Vi forelsket oss i Stockholm da jeg spilte for Djurgården for åtte år siden. Djurgården ga meg sjansen for ti år siden. De satset på meg, og nå kjenner jeg at jeg vil gi noe tilbake. Jeg vil hjelper klubben å bli det den en gang var, en toppklubb i SHL, sier Thoresen i en pressemelding onsdag.

Og Stoppel bekrefter at Thoresen vil bli en svært sentral brikke i laget.

– Han har sterke egenskaper som en formell leder i laget. Vi tror at han kommer til å tilføre laget mye både på og utenfor isen, sier vise-direktøren.

Vålerenga-trener Espen Knutsen har tidligere spilt i Djurgården, og er glad Thoresen vender tilbake.

– Veldig gøy at han velger Djurgården. Resten av idrettsnorge kan misunne ham for å spille foran et sinnsykt bra publikum. Det finnes ikke maken til trykk noe sted. Bra at det også er noen som velger klubb av følelse og ikke bare penger, skriver han i en SMS til NRK.

To ulike verdener

Djurgården endte på 9.-plass av tolv lag i svensk hockeys eliteserie, og klarte ikke å kvalifisere seg for sluttspill forrige sesong.

Stockholm-lagets prestasjon står i sterk kontrast til bragden Thoresens SKA St. Petersburg stod for i russisk hockey i år.

Storlaget tok sitt første Gagarin-trofe i historien. 31 år gamle Thoresen var sterkt delaktig i KHL-triumfen, som den norske landslagsprofilen kunne feire etter 6-1-triumfen over AK Bars søndag.

– Dette er stort. Jeg har spilt på et lag som har et enormt press på seg de siste fire årene. Derfor smakte dette utrolig godt, sa Thoresen til NRK etter triumfen.

Thoresen spilte også for Djurgården fra 2004 til 2006.

Siste nytt

 • Kombinertlandslagets hopptrener har fått kreft

  Hopptrener Stian Kvarstad (50) har fått kreft. Han har vært en del av kombinertlandslaget siden 2018.

  Kombinertlandslaget opplyser om det i en Twitter-melding.

  «Vi ønsker god bedring og lykke til med behandlingen. Denne kampen vinner du», står det videre.

  Kvarstad ga seg først som trener for kombinertlandslaget etter OL i fjor, men ble likevel med videre i en redusert stilling. Han var blant annet med til VM i Slovenia i februar i år (NTB).

  Stian Kvarstad
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Premier League tar ramadan-grep – Salah får «spisepause» under kamp

  Dommerne i Premier League skal ha fått beskjed om å legge inn pauser i kommende kveldskamper for at muslimske spillere skal få ta til seg næring under ramadan.

  Torsdag denne uken innledes muslimenes fastemåned ramadan. Nå tar engelsk fotball grep for å tilrettelegge og imøtekomme behov dette medfører for aktuelle spillere, melder Sky Sports.

  Flere av Premier League største stjerner, blant dem Liverpools Mohamed Salah og Manchester Citys Riyad Mahrez, forventes å faste den kommende måneden. De må da spise og drikke etter at solen har gått ned (NTB).

  Mohamed Salah
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Svenske ski-ess tilbake til Lahti-helgen

  Ebba Andersson og Frida Karlsson melder seg begge klare til innsats igjen til kommende verdenscuphelg i langrenn i finske Lahti.

  Sykdom har gjort at verken Andersson eller Karlsson stilte i Holmenkollen, Drammen og Falun.

  Blant mennene er også William Poromaa klar for innsats igjen etter en kortere sykdomsperiode, og som gjorde at heller ikke han kunne stille under verdenscuphelgen på hjemmebane i Falun sist helg (NTB).

  Ebba Andersson og Frida Karlsson
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste