NRK Meny
Normal

Patrick Thoresen: – God jævla bedring til Norges Ishockeyforbund

Russland-proff Patrick Thoresen skjeller ut Norges Ishockeyforbund etter den tøffe poengstraffen av hans tidligere klubb Storhamar.

Patrick Thoresen

En av Norges største ishockeystjerner, Patrick Thoresen går hardt ut mot Norges Ishockeyforbund på Twitter etter at forbundet straffet Storhamar med poengtrekk fordi klubben ikke kan vise til god nok økonomisk styring.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– God jævla bedring til Norges Ishockeyforbund. Dere er faen ikke sanne, raser Patrick Thoresen på Twitter og bruker hashtaggen «godjuloggodtnyttår».

Flere meldinger

Den sterke reaksjonen kommer fra en av Norges beste ishockeyspillere etter at forbundet straffet Storhamar med 15 minuspoeng fordi klubben ikke kan vise til god nok økonomisk utvikling. Klubben kan anke straffen.

Hamar-gutten spilte i Storhamar fra 1999-2001, og han får samtidig støtte i kritikken fra sin egen bror, Steffen Thoresen.

– Dem graver sin egen liga ned i dritten, melder Thoresen.

– Jeg støtter mine sønners meninger 100 prosent. Stå på gutter, skriver pappa og ishockeyprofil Petter Thoresen, som trener Stavanger Oilers.

Får selskap av flere

Thoresen-familien får støtte av nok en landslagsprofil.

– Hva faen er det som skjer nå!! Kunne ikke Storhamar blitt straffet neste sesong. Dette ødelegger bare for ligaen og interessen, skriver landslagsspiller Alexander Bonsaksen, som spiller i Vålerenga.

Dermed går flere ishockey-profiler ut mot sitt eget forbund etter den tøffe straffen mot Storhamar.

– Kraftig reaksjon

Ishockey-president Gerhard Nilsen reagerer slik på utskjellingen fra en av Norges største ishockeystjerner.

– Det er en reaksjon som er relativt kraftig. Jeg forstår forsåvidt det, men ordbruken får Patrick stå for selv. Men det som er relevant er jo at denne type straff rammer spillerne. Men over tid mener vi at det er en fordel for spillerne at klubbene ikke bruker mer penger enn de har, så slipper man denne type tilfeller fremover, sier Gerhard Nilsen til NRK.

Sjokk i Storhamar

Beskjeden om det mulige poengtrekket kom i dag som lyn fra klar himmel på daglig leder i klubben, Erik Kristiansen. Kristiansen forstår lite av Ishockeyforbundets beslutning og føler seg fullstendig overkjørt.

– For å si det litt voldsomt - jeg føler meg delvis voldtatt. Vi har ikke engang fått mulighet til å uttale oss om klubbens økonomi, så jeg mener at dette er fattet på helt feil grunnlag, sier en oppgitt Kristiansen til NRK.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale