NRK Meny
Normal

– Nå er jeg ganske lei trening og treningskamper

KHL-stjernen Patrick Thoresen gleder seg til sesongen starter.

Patrick Thoresen

– Det er tungt nå, og man er litt lei, sier Patrick Thoresen. Men det blir nok lystigere når KHL-ligaen begynner 6. september, og Thoresen og SKA går for nytt gull

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Landslagsspiller Patrick Thoresen er midt inne i en knallhard sesongoppkjøring noen få uker før sesongstart i den russiske hockeyserien KHL.

– Nå har vi hatt oppkjøring i fem uker snart. Man kjenner at kroppen er sliten, og jeg er ganske lei trening og treningskamper selv om det er mange treningskamper igjen, sier Patrick Thoresen til NRK.no.

– Dette er tyngste perioden

Sesongen starter 6. september for SKA St. Petersburg, men det gjenstår mye tungt arbeid før den tid. Da møter de Avangard.

– Jeg begynner å se frem imot seriestart og det å spille om tre poeng igjen. Litt smålei er man, men det er en fase av sesongen man bare må igjennom. Den er verdifull for å komme i bra form. Treningsmessig er dette den tyngste perioden, sier en sliten Thoresen.

Landslagsspilleren er en stor stjerne i russisk ishockey og en av de store poengplukkerne i SKA St. Petersburg.

I fjor vant de serien og tapte for Dinamo Moskva i semifinalene i sluttspillet.

Går for gull i vinter også

Klubben kommer ikke til å senke ambisjonene denne sesongen.

– Jeg tror ikke det blir noen unntak i år. Vi kommer til å ha de samme målene. Vi har gjort mange endringer i troppen og fått inn noen veldig gode spillere. Vi har kvitta oss med noen eldre og fått inn litt yngre spillere, sier han.

– Vi kommer til å kjempe i toppen og gå for gull igjen. Så får vi se i april om vi har klart å forbedre oss.

Ble russisk mester

Thoresen vant Gagarin cup med Salavat Julajev i 2011 og er den eneste nordmannen som er russisk mester i ishockey og håper det skjer igjen.

– Det begynner å bli noen år siden nå. Det hadde vært morsomt å løfte den pokalen igjen. Har man først fått smaken på den, så vil man vinne den igjen, forteller han.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal