NRK Meny
Normal

– Nå er jeg ganske lei trening og treningskamper

KHL-stjernen Patrick Thoresen gleder seg til sesongen starter.

Patrick Thoresen

– Det er tungt nå, og man er litt lei, sier Patrick Thoresen. Men det blir nok lystigere når KHL-ligaen begynner 6. september, og Thoresen og SKA går for nytt gull

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Landslagsspiller Patrick Thoresen er midt inne i en knallhard sesongoppkjøring noen få uker før sesongstart i den russiske hockeyserien KHL.

– Nå har vi hatt oppkjøring i fem uker snart. Man kjenner at kroppen er sliten, og jeg er ganske lei trening og treningskamper selv om det er mange treningskamper igjen, sier Patrick Thoresen til NRK.no.

– Dette er tyngste perioden

Sesongen starter 6. september for SKA St. Petersburg, men det gjenstår mye tungt arbeid før den tid. Da møter de Avangard.

– Jeg begynner å se frem imot seriestart og det å spille om tre poeng igjen. Litt smålei er man, men det er en fase av sesongen man bare må igjennom. Den er verdifull for å komme i bra form. Treningsmessig er dette den tyngste perioden, sier en sliten Thoresen.

Landslagsspilleren er en stor stjerne i russisk ishockey og en av de store poengplukkerne i SKA St. Petersburg.

I fjor vant de serien og tapte for Dinamo Moskva i semifinalene i sluttspillet.

Går for gull i vinter også

Klubben kommer ikke til å senke ambisjonene denne sesongen.

– Jeg tror ikke det blir noen unntak i år. Vi kommer til å ha de samme målene. Vi har gjort mange endringer i troppen og fått inn noen veldig gode spillere. Vi har kvitta oss med noen eldre og fått inn litt yngre spillere, sier han.

– Vi kommer til å kjempe i toppen og gå for gull igjen. Så får vi se i april om vi har klart å forbedre oss.

Ble russisk mester

Thoresen vant Gagarin cup med Salavat Julajev i 2011 og er den eneste nordmannen som er russisk mester i ishockey og håper det skjer igjen.

– Det begynner å bli noen år siden nå. Det hadde vært morsomt å løfte den pokalen igjen. Har man først fått smaken på den, så vil man vinne den igjen, forteller han.

Siste nytt

 • Fire nye utøvere OL-utestengt

  IOC har utestengt ytterligere fire russiske utøvere fra OL på livstid. Den russiske vinneren i skeleton, Alexander Tretjakov, mister også sitt gull fra Sotsji. De tre andre er også skeletonutøvere, Jelena Nikitina, Maria Orlova og Olga Potylitsina.

  OLYMPICS-SKELETON/ Russia's Alexander Tretiakov poses with his national flag after winning the men's skeleton event at the 2014 Sochi Winter Olympics
  Foto: MURAD SEZER / Reuters
 • Svindal starter i Lake Louise

  11 menn og åtte kvinner er tatt ut på alpinlaget som kjører verdenscup i Canada og USA førstkommende helg. I Lake Louise er både Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted tilbake etter skade.

  Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde feirer trippelseieren i Val Gardena
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
 • "Lord Bendtner" fekk stemma

  Biletet av denne stemmesetelen går Danmark rundt:

  Jonas Pedersen fann ingen namn han likte på nokon av listene ved lokalvalet. Så han tok pennen i eigne he nder og gav si stemme til Rosenborgs "Lord Bendtner".

  – Hans fanesaker ville ha blitt fotballtrening for alle, og eit eige målakademi, seier Pedersen til Ekstrabladet.

  Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
RBKs pressekonferanse før kampen mot Real Sociedad