Thompson slo til motspiller i brennhet NBA-finale: – Ganske mange som hater ham

3,4 sekunder gjensto av første NBA-finale da Tristan Thompson mistet hodet. Så slo han til Draymond Green, og stormet ut av banen.

NBA: Finals-Cleveland Cavaliers at Golden State Warriors

KAOS: Tristan Thompson (i midten) fyrer løs mot Draymond Green, mens lagkameratene flokker seg rundt.

Foto: Cary Edmondson / Reuters

Første kamp i finaleserien, som spilles best av syv, ble spilt i natt. Det ble et heftig oppgjør; kampen endte 107–107 etter ordinær tid. I overtiden kokte det over i Oracle Arena i Oakland.

3,4 sekunder gjensto av overtidsperioden da Shaun Livingston fyrte av en trepoenger, men Thompson var oppe med albuen for å stoppe Warriors-spilleren.

– Det er ufattelig unødvendig å gjøre det når de ligger under med åtte poeng og det er så lite tid igjen, sier Even Lübeck, journalist for nettstedet AltomNBA.

Even Lübeck

FØLGER NBA: Even Lübeck på nettstedet AltomNBA.

Foto: PRIVAT

Dommeren svarte med å utvise Thompson. Cavaliers-spilleren skjønte fint lite, og gikk helt motløs rundt på parketten i Oakland. Det visste Golden State Warriors' Draymond Green å utnytte.

Han klappet ironisk mot Thompson, og da gikk rullegardinen ned.

– Ganske mange som hater ham

Thompson svarte med å måke ballen i ansiktet på Green, og serverte en strak høyre. Da var spetakkelet i gang.

– Draymond Green er kjent for å hisse på seg enhver motspiller. Det er varemerket hans. Bortsett fra lagkameratene, er det ganske mange som hater ham, sier Lübeck til NRK.

Begge lagene endte i en stor mølje for å skille Green og Thompson. Sistnevnte serverte en rekke gloser mot Green og gestikulerte heftig på vei inn i garderoben. Også trenere, lagledere og dommere stormet ut på banen, og det ble et salig kaos i arenaen.

– Det er playoff-finaler, og vi har historie med dette laget. Det handler om å være det beste laget, og det er to lag som gir alt for å ta trofeet. Min jobb er å være tøff og spille med energi, sa en svært skuffet Thompson til pressen etter kampslutt.

Han ville ikke snakke mye om situasjonen med Green, men sa følgende til pressen i Oakland:

– Jeg så hva han gjorde. Resten er historie.

 Draymond Green

HISSIG: Spillerne flokker seg rundt Draymond Green (i midten) og Tristan Thompson (lengst til venstre).

Foto: Lachlan Cunningham / AFP

Blir straffet

– Han kommer til å få straff, dette hører ikke hjemme på en basketballbane, sier Even Lübeck.

Trolig går han glipp av kamp to, noe som vil være et stort tap for Cavaliers.

– Han fikk lite spilletid i starten av sluttspillet, men han har blitt brukt mer og mer utover. Han blir viktig for å ta ut Draymond Green, og gjøre grovjobben offensivt, sier Lübeck til NRK.

– Kan Green også bli straffet?

– Det kan være, men det et spillestilen hans. Han spiller for å hisse på seg motstandere, og det funker. Nå fikk han Thompson utvist.

Golden State Warriors vant kampen 124-114. Neste kamp spilles neste mandag.

 LeBron James

TOPPSCORER: LeBron James satte 51 poeng for Cavaliers, men det holdt ikke til seier.

Foto: Ezra Shaw / Reuters

Siste nytt

 • Fire personer pågrepet i Bulgaria

  Bulgarsk politi har gått til pågripelse av fire personer mistenkt for å stå bak de rasistiske tilropene på tribunen i kampen mellom Bulgaria og England mandag.

  – Det jobbes med å identifisere de øvrige personene som sto bak opptrinnet, opplyser det bulgarske politiet til Sky Sports.

  EM-kvalifiseringskampen ble avbrutt to ganger av kampens dommer i 1. omgang på grunn av publikums rasistiske tilrop mot engelske spillere. I tillegg viser bilder fra kampen at flere bulgarske tilhengere gjorde nazihilsen under kampen.

  Den ubehagelige episoden i kampen fikk allerede tirsdag følger. Den bulgarske fotballpresidenten valgte å gå av som følge av hendelsen i Sofia etter at Bulgarias statsminister anmodet om det. Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har dessuten startet sin egen etterforskning mot det bulgarske fotballforbundet. (NTB)

  Euro 2020 Qualifier - Group A - Bulgaria v England
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Skadetrøbbel for Solskjær

  Ole Gunnar Solskjær får hektiske dager med å stable et slagkraftig lag på beina til Manchester Uniteds hjemmemøte mot serieleder Liverpool søndag. Skadelisten er lang. Elleve spillere er enten definitivt ute eller usikre foran stormøtet søndag.

  Paul Pogba, Anthony Martial, Aaron Wan Bissaka, Luke Shaw, Victor Lindelöf, Jesse Lingard, Phil Jones og Eric Bailly er enten ute eller usikre. Alle manglet i troppen mot Newcastle forrige runde, viser opptellingen Manchester Evening News har gjort.

  Diogo Dalot startet i Newcastle, men haltet av banen i annen omgang. 17-åringen Mason Greenwood måtte melde forfall til Englands U21-tropp dagen etter. (NTB)

  Premier League - Newcastle United v Manchester United
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Uavgjort mellom Sverige og Spania

  Sverige hadde lenge seieren i sin hule hånd etter at veteranen Marcus Berg satte inn 1-0 for svenskene i starten av andreomgang. Robin Olsen hadde en strålende kamp i Sveriges mål, men på overtid utlignet Rodrigo til 1-1 for Spania

  Euro 2020 Qualifier - Group F - Sweden v Spain
  Foto: Tt News Agency / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal