Thompson slo til motspiller i brennhet NBA-finale: – Ganske mange som hater ham

3,4 sekunder gjensto av første NBA-finale da Tristan Thompson mistet hodet. Så slo han til Draymond Green, og stormet ut av banen.

NBA: Finals-Cleveland Cavaliers at Golden State Warriors

KAOS: Tristan Thompson (i midten) fyrer løs mot Draymond Green, mens lagkameratene flokker seg rundt.

Foto: Cary Edmondson / Reuters

Første kamp i finaleserien, som spilles best av syv, ble spilt i natt. Det ble et heftig oppgjør; kampen endte 107–107 etter ordinær tid. I overtiden kokte det over i Oracle Arena i Oakland.

3,4 sekunder gjensto av overtidsperioden da Shaun Livingston fyrte av en trepoenger, men Thompson var oppe med albuen for å stoppe Warriors-spilleren.

– Det er ufattelig unødvendig å gjøre det når de ligger under med åtte poeng og det er så lite tid igjen, sier Even Lübeck, journalist for nettstedet AltomNBA.

Even Lübeck

FØLGER NBA: Even Lübeck på nettstedet AltomNBA.

Foto: PRIVAT

Dommeren svarte med å utvise Thompson. Cavaliers-spilleren skjønte fint lite, og gikk helt motløs rundt på parketten i Oakland. Det visste Golden State Warriors' Draymond Green å utnytte.

Han klappet ironisk mot Thompson, og da gikk rullegardinen ned.

– Ganske mange som hater ham

Thompson svarte med å måke ballen i ansiktet på Green, og serverte en strak høyre. Da var spetakkelet i gang.

– Draymond Green er kjent for å hisse på seg enhver motspiller. Det er varemerket hans. Bortsett fra lagkameratene, er det ganske mange som hater ham, sier Lübeck til NRK.

Begge lagene endte i en stor mølje for å skille Green og Thompson. Sistnevnte serverte en rekke gloser mot Green og gestikulerte heftig på vei inn i garderoben. Også trenere, lagledere og dommere stormet ut på banen, og det ble et salig kaos i arenaen.

– Det er playoff-finaler, og vi har historie med dette laget. Det handler om å være det beste laget, og det er to lag som gir alt for å ta trofeet. Min jobb er å være tøff og spille med energi, sa en svært skuffet Thompson til pressen etter kampslutt.

Han ville ikke snakke mye om situasjonen med Green, men sa følgende til pressen i Oakland:

– Jeg så hva han gjorde. Resten er historie.

 Draymond Green

HISSIG: Spillerne flokker seg rundt Draymond Green (i midten) og Tristan Thompson (lengst til venstre).

Foto: Lachlan Cunningham / AFP

Blir straffet

– Han kommer til å få straff, dette hører ikke hjemme på en basketballbane, sier Even Lübeck.

Trolig går han glipp av kamp to, noe som vil være et stort tap for Cavaliers.

– Han fikk lite spilletid i starten av sluttspillet, men han har blitt brukt mer og mer utover. Han blir viktig for å ta ut Draymond Green, og gjøre grovjobben offensivt, sier Lübeck til NRK.

– Kan Green også bli straffet?

– Det kan være, men det et spillestilen hans. Han spiller for å hisse på seg motstandere, og det funker. Nå fikk han Thompson utvist.

Golden State Warriors vant kampen 124-114. Neste kamp spilles neste mandag.

 LeBron James

TOPPSCORER: LeBron James satte 51 poeng for Cavaliers, men det holdt ikke til seier.

Foto: Ezra Shaw / Reuters

Siste nytt

 • Akershus har tillit til skistyret

  Styremedlem Dag Helland-Hansen i Akershus skikrets bekreftar overfor NRK at dei ikkje vil komme med eit mistillitsforslag mot det sittande skistyret.

  Det blei klart i et styremøte i kveld. Dei vil heller presentere eitt forslag til løysing, som vil bli diskutert på kretsledermøte førstkommande helg.

  – Denne løysinga vil bli presentert før kretsledermøte. Vi meiner at denne løysinga vil vere betre enn eitt mistillitsforslag, skriv Akershus skikrets i ein utsegn.

  Røste og Bråthen
 • Etterlengtet Barcelona-seier

  Barcelona slo Dynamo Kiev 1-0 etter en scoring av Gerard Piqué i første omgang. Det var en mildt sagt etterlengtet seier, etter at det spanske storlaget hadde tapt de to første kampene i årets mesterliga.

  yzYC5GH0y5Q
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Elverum vant i mesterligaen

  Elverum har fått fart på poengplukkingen i mesterligaen i håndball. Tirsdag ble Zagreb slått 30-25 foran et entusiastisk hjemmepublikum, melder NTB. Elverum fulgte dermed opp bragdseieren borte mot ungarske Szeged forrige uke.

  N
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

Sendeplan

Kl. Program Kanal