NRK Meny
Normal

Thomas åpnet best - Valverde ute av Touren

OSLO/DÜSSELDORF (NRK): Geraint Thomas takket moren og kona etter å ha vunnet årets første Tour de France-etappe. For Alejandro Valverde endte den på sykehus.

Great Britain's Geraint Thomas reacts as he crosses the finish line during a 14 km individual time-t

GLAD: Geraint Thomas jublet ellevilt i målområdet da han skjønte han vant årets første etappe. Her er han like før målstreken. FOTO: AFP

Foto: Jeff Pachoud / AFP

– En utrolig følelse! Jeg trodde ikke dette kom til å skje, sier Team Sky-rytter Martin kort tid etter målgang i tyske Düsseldorf.

Briten har slitt med skade og sykdom i oppkjøringen til Tour de France, og forteller at han var sikker på at seieren skulle glippe da han sto i målområdet og så rytter etter rytter komme mot mål.

– Jeg har hatt en del uflaks i år. Og den siste måneden har ikke vært bra. Det er helt utrolig å få denne seieren. Jeg vil takke alle som har støttet meg, og særlig kona og moren min. Vi har hatt det tøft i det siste. Dette er en stor dag, sier Thomas.

Fin start for nordmennene

Briten vant den første etappen fem sekunder foran sveitseren Stefan Küng.
Vasil Kiryjenka knep tredjeplassen fra hjemmehåpet Tony Martin. Edvald Boasson Hagen ble nummer ti 16 sekunder bak Thomas.

– En grei tempo. Jeg tok ikke for mange sjanser i svingene, så det ble en grei gjennomkjøring, sier Hagen til NRK.

– Bare grei?

– Jeg er egentlig godt fornøyd, men skulle gjerne vært med enda lenger opp. Nå endte jeg vel omtrent der jeg tippet før start.

Medics attend to Spain's Alejandro Valverde after he crashed during the first stage of the Tour de F

UTE: Alejandro Valverde ble liggende på asfalten etter å ha falt stygt. FOTO: AP

Foto: Peter Dejong / AP

En som ikke kom heltskinnet gjennom alle svingene var Alejandro Valverde. Movistar-profilen falt stygt og ble liggende på asfalten før han ble fraktet til sykehus. Han er dermed allerede ute av treukersrittet.

Regjerende mester Chris Froome hadde den sjette raskeste tiden. Sky-stjernen, som jakter sin fjerde Tour-triumf, fikk en finfin start da en rekke konkurrenter tapte mange sekunder.

Fornøyd Kristoff

NRK-ekspert Dag Erik Pedersen mener Alexander Kristoff gjennomførte en av sine bedre tempoetapper noensinne i Düsseldorf lørdag.

– Jeg tok ingen sjanser og kjørte «safe». Tiden ble ikke så verst, men jeg tapte nok rundt 20 sekunder i svingene. Det hadde ikke holdt til seier uansett, sier Kristoff til NRK.

– Formen er der den skal være?

– Ja, jeg pleier ikke å kjøre så bra på tempo. Jeg har følt meg bra i det siste, og tror formen er der den skal være, ja.

Siste nytt

 • Karjakin har tatt teten

  Sergej Karjakin, som opna kastrofalt svakt, slo i dag Fabiano Caruana og leier kandidatturneringa i sjakk. To rundar står att. Vinnaren skal møte Magnus Carlsen i VM-kamp i november.

  Karjakin
  Foto: KENA BETANCUR / Afp
 • Verdensrekord på halvmaraton

  Netsanet Kebede fra Etiopia løp inn til verdensrekord da hun sikret VM-gullet i halvmaraton for kvinner i Valencia lørdag.

  Vinnertiden lød på 1.06.11. Med det slo Kebede verdensrekorden til nederlandske Lornah Kiplagat fra 2007 med 14 sekunder.

  Netsanet Kebede
  Foto: HEINO KALIS / Reuters
 • Vann lengste skiløpet i verda igjen

  Vasalopp-vinnar Andreas Nygaard vann det 220 km lange Nordenskioldsloppet frå Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake i Nord-Sverige. Løpet starta klokka 06 og var ikkje over før nærmare klokka 19.30.

  – Dette er det tøffaste eg har gjort, sa Nygaard etterpå. Han spurtslo Øyvind Moen Fjeld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Paraalpint slalåm 1. omgang
NM alpint: Paralpint slalåm og slalåm kvinner
NM alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm menn
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sportssøndag: V-cupfinale hopp skiflyging
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm 1. omgang, menn
Sportssøndag: NM alpint og v-cupfinale kombinert