NRK Meny
Normal

Thomas åpnet best - Valverde ute av Touren

OSLO/DÜSSELDORF (NRK): Geraint Thomas takket moren og kona etter å ha vunnet årets første Tour de France-etappe. For Alejandro Valverde endte den på sykehus.

Great Britain's Geraint Thomas reacts as he crosses the finish line during a 14 km individual time-t

GLAD: Geraint Thomas jublet ellevilt i målområdet da han skjønte han vant årets første etappe. Her er han like før målstreken. FOTO: AFP

Foto: Jeff Pachoud / AFP

– En utrolig følelse! Jeg trodde ikke dette kom til å skje, sier Team Sky-rytter Martin kort tid etter målgang i tyske Düsseldorf.

Briten har slitt med skade og sykdom i oppkjøringen til Tour de France, og forteller at han var sikker på at seieren skulle glippe da han sto i målområdet og så rytter etter rytter komme mot mål.

– Jeg har hatt en del uflaks i år. Og den siste måneden har ikke vært bra. Det er helt utrolig å få denne seieren. Jeg vil takke alle som har støttet meg, og særlig kona og moren min. Vi har hatt det tøft i det siste. Dette er en stor dag, sier Thomas.

Fin start for nordmennene

Briten vant den første etappen fem sekunder foran sveitseren Stefan Küng.
Vasil Kiryjenka knep tredjeplassen fra hjemmehåpet Tony Martin. Edvald Boasson Hagen ble nummer ti 16 sekunder bak Thomas.

– En grei tempo. Jeg tok ikke for mange sjanser i svingene, så det ble en grei gjennomkjøring, sier Hagen til NRK.

– Bare grei?

– Jeg er egentlig godt fornøyd, men skulle gjerne vært med enda lenger opp. Nå endte jeg vel omtrent der jeg tippet før start.

Medics attend to Spain's Alejandro Valverde after he crashed during the first stage of the Tour de F

UTE: Alejandro Valverde ble liggende på asfalten etter å ha falt stygt. FOTO: AP

Foto: Peter Dejong / AP

En som ikke kom heltskinnet gjennom alle svingene var Alejandro Valverde. Movistar-profilen falt stygt og ble liggende på asfalten før han ble fraktet til sykehus. Han er dermed allerede ute av treukersrittet.

Regjerende mester Chris Froome hadde den sjette raskeste tiden. Sky-stjernen, som jakter sin fjerde Tour-triumf, fikk en finfin start da en rekke konkurrenter tapte mange sekunder.

Fornøyd Kristoff

NRK-ekspert Dag Erik Pedersen mener Alexander Kristoff gjennomførte en av sine bedre tempoetapper noensinne i Düsseldorf lørdag.

– Jeg tok ingen sjanser og kjørte «safe». Tiden ble ikke så verst, men jeg tapte nok rundt 20 sekunder i svingene. Det hadde ikke holdt til seier uansett, sier Kristoff til NRK.

– Formen er der den skal være?

– Ja, jeg pleier ikke å kjøre så bra på tempo. Jeg har følt meg bra i det siste, og tror formen er der den skal være, ja.

Siste nytt

 • Fire nye utøvere OL-utestengt

  IOC har utestengt ytterligere fire russiske utøvere fra OL på livstid. Den russiske vinneren i skeleton, Alexander Tretjakov, mister også sitt gull fra Sotsji. De tre andre er også skeletonutøvere, Jelena Nikitina, Maria Orlova og Olga Potylitsina.

  OLYMPICS-SKELETON/ Russia's Alexander Tretiakov poses with his national flag after winning the men's skeleton event at the 2014 Sochi Winter Olympics
  Foto: MURAD SEZER / Reuters
 • Svindal starter i Lake Louise

  11 menn og åtte kvinner er tatt ut på alpinlaget som kjører verdenscup i Canada og USA førstkommende helg. I Lake Louise er både Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted tilbake etter skade.

  Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde feirer trippelseieren i Val Gardena
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
 • "Lord Bendtner" fekk stemma

  Biletet av denne stemmesetelen går Danmark rundt:

  Jonas Pedersen fann ingen namn han likte på nokon av listene ved lokalvalet. Så han tok pennen i eigne he nder og gav si stemme til Rosenborgs "Lord Bendtner".

  – Hans fanesaker ville ha blitt fotballtrening for alle, og eit eige målakademi, seier Pedersen til Ekstrabladet.

  Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal