Thomas åpnet best - Valverde ute av Touren

OSLO/DÜSSELDORF (NRK): Geraint Thomas takket moren og kona etter å ha vunnet årets første Tour de France-etappe. For Alejandro Valverde endte den på sykehus.

Great Britain's Geraint Thomas reacts as he crosses the finish line during a 14 km individual time-t

GLAD: Geraint Thomas jublet ellevilt i målområdet da han skjønte han vant årets første etappe. Her er han like før målstreken. FOTO: AFP

Foto: Jeff Pachoud / AFP

– En utrolig følelse! Jeg trodde ikke dette kom til å skje, sier Team Sky-rytter Martin kort tid etter målgang i tyske Düsseldorf.

Briten har slitt med skade og sykdom i oppkjøringen til Tour de France, og forteller at han var sikker på at seieren skulle glippe da han sto i målområdet og så rytter etter rytter komme mot mål.

– Jeg har hatt en del uflaks i år. Og den siste måneden har ikke vært bra. Det er helt utrolig å få denne seieren. Jeg vil takke alle som har støttet meg, og særlig kona og moren min. Vi har hatt det tøft i det siste. Dette er en stor dag, sier Thomas.

Fin start for nordmennene

Briten vant den første etappen fem sekunder foran sveitseren Stefan Küng.
Vasil Kiryjenka knep tredjeplassen fra hjemmehåpet Tony Martin. Edvald Boasson Hagen ble nummer ti 16 sekunder bak Thomas.

– En grei tempo. Jeg tok ikke for mange sjanser i svingene, så det ble en grei gjennomkjøring, sier Hagen til NRK.

– Bare grei?

– Jeg er egentlig godt fornøyd, men skulle gjerne vært med enda lenger opp. Nå endte jeg vel omtrent der jeg tippet før start.

Medics attend to Spain's Alejandro Valverde after he crashed during the first stage of the Tour de F

UTE: Alejandro Valverde ble liggende på asfalten etter å ha falt stygt. FOTO: AP

Foto: Peter Dejong / AP

En som ikke kom heltskinnet gjennom alle svingene var Alejandro Valverde. Movistar-profilen falt stygt og ble liggende på asfalten før han ble fraktet til sykehus. Han er dermed allerede ute av treukersrittet.

Regjerende mester Chris Froome hadde den sjette raskeste tiden. Sky-stjernen, som jakter sin fjerde Tour-triumf, fikk en finfin start da en rekke konkurrenter tapte mange sekunder.

Fornøyd Kristoff

NRK-ekspert Dag Erik Pedersen mener Alexander Kristoff gjennomførte en av sine bedre tempoetapper noensinne i Düsseldorf lørdag.

– Jeg tok ingen sjanser og kjørte «safe». Tiden ble ikke så verst, men jeg tapte nok rundt 20 sekunder i svingene. Det hadde ikke holdt til seier uansett, sier Kristoff til NRK.

– Formen er der den skal være?

– Ja, jeg pleier ikke å kjøre så bra på tempo. Jeg har følt meg bra i det siste, og tror formen er der den skal være, ja.

Siste nytt

 • Syk Ingebrigtsen dropper løp

  Jakob Ingebrigtsen stiller ikke til starte i det 10 km lange gateløpet Hytteplanmila lørdag. Gjert Ingebrigtsen bekrefter fredag overfor NRK at europamesteren på 1500 og 5000 meter sliter med forkjølelse. Derimot stiller brødrene Henrik og Filip til start. Søndag reiser alle tre til Flagstaff, Arizona, på høydesamling.

  Jakob Ingebrigtsen i Ostrava
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Håndballens superstjerne mister VM

  Ifølge avisen L'Equipe ser Nikola Karabatic ut til å miste håndball-VM i januar. Den franske storavisen mener å vite at Karabatic skal opereres i foten fredag og blir borte fra spill i fire måneder. Dette kan føre til at PSG-spilleren ikke kommer til å spille i mesterskapet i Danmark og Tyskland 10. til 27. januar.

  HANDBALL-GOLDEN-LEAGUE-FRA-NOR
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Norge til kvartfinalen i mixed-VM

  Norge slo Ungarn 8-1 i den siste gruppespillkampen og er klar for kvartfinalen i mixed-VM i curling i Kelowna i Canada. Kvartfinalen spilles natt til lørdag norsk tid, og det er ikke klart hvem som blir Norges motstander. Seieren over Ungarn var Norges sjette av sju mulige i mesterskapet

  Ingvild Skaga
  Foto: Valentin Flauraud / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag