NRK Meny
Normal

Thomas åpnet best - Valverde ute av Touren

OSLO/DÜSSELDORF (NRK): Geraint Thomas takket moren og kona etter å ha vunnet årets første Tour de France-etappe. For Alejandro Valverde endte den på sykehus.

Great Britain's Geraint Thomas reacts as he crosses the finish line during a 14 km individual time-t

GLAD: Geraint Thomas jublet ellevilt i målområdet da han skjønte han vant årets første etappe. Her er han like før målstreken. FOTO: AFP

Foto: Jeff Pachoud / AFP

– En utrolig følelse! Jeg trodde ikke dette kom til å skje, sier Team Sky-rytter Martin kort tid etter målgang i tyske Düsseldorf.

Briten har slitt med skade og sykdom i oppkjøringen til Tour de France, og forteller at han var sikker på at seieren skulle glippe da han sto i målområdet og så rytter etter rytter komme mot mål.

– Jeg har hatt en del uflaks i år. Og den siste måneden har ikke vært bra. Det er helt utrolig å få denne seieren. Jeg vil takke alle som har støttet meg, og særlig kona og moren min. Vi har hatt det tøft i det siste. Dette er en stor dag, sier Thomas.

Fin start for nordmennene

Briten vant den første etappen fem sekunder foran sveitseren Stefan Küng.
Vasil Kiryjenka knep tredjeplassen fra hjemmehåpet Tony Martin. Edvald Boasson Hagen ble nummer ti 16 sekunder bak Thomas.

– En grei tempo. Jeg tok ikke for mange sjanser i svingene, så det ble en grei gjennomkjøring, sier Hagen til NRK.

– Bare grei?

– Jeg er egentlig godt fornøyd, men skulle gjerne vært med enda lenger opp. Nå endte jeg vel omtrent der jeg tippet før start.

Medics attend to Spain's Alejandro Valverde after he crashed during the first stage of the Tour de F

UTE: Alejandro Valverde ble liggende på asfalten etter å ha falt stygt. FOTO: AP

Foto: Peter Dejong / AP

En som ikke kom heltskinnet gjennom alle svingene var Alejandro Valverde. Movistar-profilen falt stygt og ble liggende på asfalten før han ble fraktet til sykehus. Han er dermed allerede ute av treukersrittet.

Regjerende mester Chris Froome hadde den sjette raskeste tiden. Sky-stjernen, som jakter sin fjerde Tour-triumf, fikk en finfin start da en rekke konkurrenter tapte mange sekunder.

Fornøyd Kristoff

NRK-ekspert Dag Erik Pedersen mener Alexander Kristoff gjennomførte en av sine bedre tempoetapper noensinne i Düsseldorf lørdag.

– Jeg tok ingen sjanser og kjørte «safe». Tiden ble ikke så verst, men jeg tapte nok rundt 20 sekunder i svingene. Det hadde ikke holdt til seier uansett, sier Kristoff til NRK.

– Formen er der den skal være?

– Ja, jeg pleier ikke å kjøre så bra på tempo. Jeg har følt meg bra i det siste, og tror formen er der den skal være, ja.

Siste nytt

 • G19 tapte åpningskamp

  Norge startet G19-EM i Finland med 1–3 tap mot Portugal. Norge reduserte til 1–2 ved Eman Markovic i andre omgang, men G19-gutta fikk aldri utligningen. I stedet scoret Portugal sitt tredje mål på overtid.

  norge-portugal-g19
  Foto: Mikko Stig / Lehtikuva / NTB Scanpix
 • Frigitt RBK-spiller til Ranheim

  Magnus Stamnestrø, som nylig ble frigitt av Rosenborg skal forsette karrieren i Ranheim. 26-åringen har vært i RBK siden 2015, men har ikke spilt en seriekamp for klubben siden 2016.

  Magnus Stamnestrø
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Fram Larvik slipper straff

  Norges Fotballforbund har ingen hjemmel til å straffe Fram Larvik etter at lagets 2. divisjonskamp mot Nybergsund ble avbrutt på grunn av for få spillere. Ifølge NFF er det ikke ulovlig å stille med kun åtte spillere på kamp – slik Fram Larvik gjorde.

  Petter-belsvik
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag