NRK Meny
Normal

– Det er mye lettere å stå nede på stadion og slenge med leppa

Thomas Alsgaard skal bli programleder. Han skal lede NRK-sendingene fra ski-VM i Falun i februar sammen med Anne Rimmen.

Alsgaard

Thomas Alsgaard og Anne Rimmen skal lede NRKs sendinger fra ski-VM i Falun.

– Jeg blir klam i hendene og nervøs når jeg tenker på det, sier den tidligere OL- og VM-vinneren i langrenn.

Han var inntil for et par år siden ekspertkommentator for NRK, før han bestemte seg for å ta opp igjen den aktive karrieren med langløp.

Nå er han tilbake i media, som programleder.

– Dette er en utfordring som for ikke mange år siden hadde vært helt utenkelig. Og så sier jeg ja til det likevel, vet du, sier Alsgaard.

– Hvorfor sier du egentlig ja?

– Det er et godt spørsmål. Jeg kommer nok til å stille meg selv det spørsmålet i begynnelsen av februar, sier Thomas Alsgaard.

– Utfordringen trigget

Thomas Alsgaard

Thomas Alsgaard har både OL-gull og VM-gull fra sin aktive tid. Nå er han på nytt tatt ut til VM, denne gang som programleder i NRKs sendinger

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Ski-VM i Falun går fra 18. februar til 1. mars.

– Men det som trigget meg, var nok utfordringen. Det er en kjempeutfordring. Dette er noe nytt, og jeg trenger sånne ting hele tiden. Jeg har jo også jobbet med NRK noen år og kjenner systemet. Det er et proft apparat, med mange flinke folk som det er gøy å jobbe sammen med, sier Alsgaard.

– Og jeg har sett mye på Anne. Hun er rolig og utrolig profesjonell. Det gjør det jo enda lettere for meg å bli med på det.

– Det han ikke vet, er at jeg ikke alltid er så rolig, skyter Anne Rimmen inn. Det er hun som blir Alsgaards makker i TV-sendingene fra VM i den svenske skimetropolen.

Programleder, ikke ekspert

– Jeg synes dette er kjempegøy. Å få med en type som Thomas er kjempegøy, sier Rimmen. Som understreker at de to er likestilte som programledere.

– Det er vi. Han er ikke med som gjest eller ekspert, selv om han jo selvfølgeliug er en ekspert. Men dette gjør vi samen. Derfor er vi her nå, for å øve og prøve å late som om vi er i Falun, sier Anne Rimmen.

– Og hvordan går øvingene?

– Kempebra. Kanskje jeg ikke trenger å være med, sier Rimmen.

– Lettere å slenge med leppa

– Det er uvant. Det er mye lettere å stå som ekspert nede på stadion og slenge med leppa, sier Alsgaard.

– Da kommer jeg inn med synspunkt når jeg mener jeg har noe på hjertet. Dette blir noe helt annet, en helt annen måte å jobbe og tenke på. Det blir en stor utfrordring for meg.

– Betyr dette at du sier helt farvel til aktiv satsing?

– Nei, det trenger det ikke. Det er en jobb som lar seg kombinere med egen satsing. Det er iallfall verre å stå ute og fryse dag etter dag, sier Alsgaard, som fremdeles har Vasaloppet som et mål for sesongen.

– Og så er det jo en fordel at han allerede er i Falun, om noen skulle bli syke, sier Rimmen.

Siste nytt

 • Mjelde på årets lag i England

  Maren Mjelde er på årets lag i den engelske eliteserien, kåret av spillerne selv.

  Den norske spilleren har hatt en strålende sesong med Chelsea, og kjemper om tre titler med den engelske klubben.

  9488661ax Arsenal Women vs Chelsea Ladies, FA Women's Super League FA WSL1, Football, Meadow Park, Borehamwood, Hertfordshire, United Kingdom - 01 Apr 2018
  Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock / Shutterstock
 • PSG klar for cupfinale

  Paris Saint Germain er klare for finalen i den franske cupen etter å ha slått Caen 3-1 Nå venter 3.-divisjonslaget Les Herbiers. PSG har fra før sikret ligagullet, og sikter seg inn mot sin fjerde cupseier på rad, som vil være ny rekord for klubben.

  PSG
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • Christiano Ronaldo reddet poeng

  Cristiano Ronaldo styrte ballen i mål med hælen og sikret Real Madrid ett poeng i oppgjøret mot Athletic Bilbao. Kampen endte 1–1. Målet holder Madrid inne i kampen om andreplassen, tre poeng bak Atlético Madrid, som har spilt én kamp mindre.

  Ronaldo
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag