Hopp til innhold

Thingnes Bøs avsløring provoserer eksperten

– Sjokkerande, meiner Ola Lunde.

Johannes Thingnes Bø

OL-PLAN: Eitt av Johannes Thingnes Bøs grep før OL blir å skrive treningsdagbok. Stryningen starta oppkøyringa på Sjusjøen denne veka. Ein av planane

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø har lagt bak seg sin dårlegaste sesong på seniornivå. No skal rutinane betrast, melder 23-åringen på treningsleir på Sjusjøen.

– Det handlar om at eg kjem meg opp om morgonen og fullfører det eg har planlagt. Eg kjem til å planlegge litt meir trening enn eg har gjort tidlegare, seier Thingnes Bø.

Og spesielt ein ting blir nytt før OL-sesongen.

– Kanskje eg skal begynne å skrive litt treningsdagbok, seier stryningen.

Utsagnet får NRKs skiskyttarekspert til å måpe.

– For meg er det sjokkerande at det ikkje er gjort før. Dette gjør at han ikkje veit kva som er oppskrifta på suksess. For han har jo lukkast veldig bra i enkelte sesongar, men ikkje fullt så bra i år, seier Lunde.

Kritiserer landslagsleiinga

Thingnes Bø innrømmer at det er større fare for å falle ut av treningsopplegget utan føring av dagbok.

– Kjem du litt ut av det, så er det vanskeleg å hente seg inn. Så blir du hengande bakpå, og får pepper frå trenaren om at du må gjøre leksene dine, seier 23-åringen.

Lunde meiner at dei som får betalt for å følge opp utøvarane ikkje har stilt harde nok krav overfor Thingnes Bø.

– Dette er landslagsleiingas ansvar. Eg er idrettsfag-lærar, og det første eg lærer utøvarane mine er å starte med å skrive treningsdagbok.

Ola Lunde

VIL HA TØFFARE KRAV: NRKs skiskyttarekspert, Ola Lunde, er overraska over at landslagsleiinga ikkje har stilt krav om føring av treningsdagbok tidlegare.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Strengare regime

Kritikken får landslagsleiinga til å varsla eit strengare regime. No må alle treningstimar dokumenterast.

– Den føringa av dagbok er viktig for oss. Det blir ei oppgåve trenararar og løparar no må følge kvarandre opp på at det blir gode planar, at treninga blir gjennomført etter planen og at alt blir dokumentert i dagbok, seier idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, Morten Aa Djupvik.

Sportsnyheter

Ronaldo benk

Ronaldo slaktes av egen trener etter disse bildene

Cristiano Ronaldo har blitt byttet ut i alle tre VM-kampene til Portugal. Bilder fra benken får Portugals trener til å se rødt.

Siste nytt

 • Klæbo må stå over verdenscuphelgen på Beitostølen

  Johannes Høsflot Klæbo sliter fremdeles med en forkjølelse og står nå over verdenscuphelgen på Beitostølen.

  Det kommer frem av en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag.

  Klæbo sto over både 10 og 20-kilometeren på Lillehammer forrige uke, henholdsvis på fredag og søndag. Han gikk imidlertid sprinten på lørdag, hvor han vant.

  – Nå må jeg bli frisk. Jeg reiser fra Trondheim til Davos når forkjølelsen har gitt seg. Det er klart at dette er kjedelig. Jeg skulle så gjerne ha vært i god form samt gått renn på Beitostølen. Dessverre er ikke situasjonen slik. Akkurat nå vet jeg ikke når ferden går videre til nye høydedøgn, sier Klæbo i pressemeldingen.

  Langrennsløperen har de siste dagene oppholdt seg på Skeikampen, men drar nå hjem igjen til Trondheim på onsdag.

  Klæbo sier at han fremdeles planlegger å gå verdenscuphelgen i Davos (17. og 18. desember), og deretter gå Tour de Ski, som starter 31. desember.

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Eto'o legger seg flat etter å ha sparket til mann

  Den kamerunske fotballprofilen Samuel Etoö ble i etterkant av kampen mellom Brasil og Sør-Korea mandag kveld filmet på vei ut fra stadion.

  Der var det flere personer som gikk tett oppi den tidligere Barcelona-spilleren, og etter hvert tente Eto'o til mot en mann. Flere personer kom til og skilte de fra hverandre, men Eto'o kom seg fri og sparket mannen, slik at han falt i bakken.

  Tirsdag ettermiddag kom beklagelsen fra Eto'o.

  – Jeg ønsker å beklage for at jeg mistet besinnelsen, og reagerte på en måte som ikke samsvarer med min personlighet. Jeg beklager til offenligheten for denne uheldige hendelsen, skriver Eto'o på Twitter.

  Der skriver han også at personen han sparket trolig var en fotballfan fra Algerie. I mars kvalifiserte Kamerun seg til VM på bekostning av Algerie, etter en scoring på overtid i andre ekstraomgang. Fotballforbundet i Algerie sendte inn en klage til Fifa på grunn av dømmingen i kampen.

  Eto'o, som nå er Kameruns fotballpresident, forteller at han siden kampen i mars har blitt møtt med mange fornæmelser og anklager fra algeriske supportere.

  Samuel Eto'o
  Foto: Ivan Sekretarev / AP
 • Dyvik mister Beitostølen-helg

  Sverige må klare seg uten både Ebba Andersson og Anna Dyvik på start når langrennsverdenscupen fortsetter på Beitostølen kommende helg.

  Dyvik sliter med det som beskrives som «lettere symptomer» i luftveiene etter rennene på Lillehammer. Hun velger derfor å ikke starte på Beitostølen.

  Mandag opplyste Det svenske skiforbundet i en pressemelding at Ebba Andersson har testet positivt for korona. Hun skal ha lettere symptomer, men reiser hjem.

  Anna Dyvik erstattes av Jenny Solin på fredagens sprint på Beitostølen, mens Lovisa Modig får sjansen i distanserennet lørdag. Ingrid Hallquist kommer inn for Ebba Andersson. (NTB)

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste