Thingnes Bøs avsløring provoserer eksperten

– Sjokkerande, meiner Ola Lunde.

Johannes Thingnes Bø

OL-PLAN: Eitt av Johannes Thingnes Bøs grep før OL blir å skrive treningsdagbok. Stryningen starta oppkøyringa på Sjusjøen denne veka. Ein av planane

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø har lagt bak seg sin dårlegaste sesong på seniornivå. No skal rutinane betrast, melder 23-åringen på treningsleir på Sjusjøen.

– Det handlar om at eg kjem meg opp om morgonen og fullfører det eg har planlagt. Eg kjem til å planlegge litt meir trening enn eg har gjort tidlegare, seier Thingnes Bø.

Og spesielt ein ting blir nytt før OL-sesongen.

– Kanskje eg skal begynne å skrive litt treningsdagbok, seier stryningen.

Utsagnet får NRKs skiskyttarekspert til å måpe.

– For meg er det sjokkerande at det ikkje er gjort før. Dette gjør at han ikkje veit kva som er oppskrifta på suksess. For han har jo lukkast veldig bra i enkelte sesongar, men ikkje fullt så bra i år, seier Lunde.

Kritiserer landslagsleiinga

Thingnes Bø innrømmer at det er større fare for å falle ut av treningsopplegget utan føring av dagbok.

– Kjem du litt ut av det, så er det vanskeleg å hente seg inn. Så blir du hengande bakpå, og får pepper frå trenaren om at du må gjøre leksene dine, seier 23-åringen.

Lunde meiner at dei som får betalt for å følge opp utøvarane ikkje har stilt harde nok krav overfor Thingnes Bø.

– Dette er landslagsleiingas ansvar. Eg er idrettsfag-lærar, og det første eg lærer utøvarane mine er å starte med å skrive treningsdagbok.

Ola Lunde

VIL HA TØFFARE KRAV: NRKs skiskyttarekspert, Ola Lunde, er overraska over at landslagsleiinga ikkje har stilt krav om føring av treningsdagbok tidlegare.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Strengare regime

Kritikken får landslagsleiinga til å varsla eit strengare regime. No må alle treningstimar dokumenterast.

– Den føringa av dagbok er viktig for oss. Det blir ei oppgåve trenararar og løparar no må følge kvarandre opp på at det blir gode planar, at treninga blir gjennomført etter planen og at alt blir dokumentert i dagbok, seier idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, Morten Aa Djupvik.

Siste nytt

 • Verstappen viste fingeren

  På dagens trening mellom VM-rivalene Max Verstappen og Lewis Hamilton økte temperaturen ytterligere mellom de to.

  De to kjørte side om side gjennom hele langsiden, før Hamilton kjørte på innsiden av Verstappen. Det irriterte nederlenderen så mye at han viste fingeren til rivalen.

  På radioen freste Verstappen.

  – Dumme idiot, hørte man på sendingen til Viasat.

  Rivalene har vært i flere sammenstøt tidligere i sesongen. På Silverstone (England) kjørte Hamilton inn i Verstappen, slik at nederlenderen måtte bryte løpet. På Monzabanen (Italia) var rollene byttet om, og Verstappens dekk holdt på å treffe nakken til Hamilton.

  Verstappen gikk nylig ut og sa han hadde trukket seg fra Netflix-serien «Drive to survive», fordi han mente de diktet opp rivaliseringer.

  Max Verstappen
  Foto: Umit Bektas / AFP
 • Arsenal kjørte over Villa

  Martin Ødegaard var plassert på benken fra start for Arsenal mot Aston Villa, og fikk se hjemmelaget spille festfotball.

  Thomas Partey headet inn kampens første scoring etter 23 minutter. Dette var hans første scoring for London-klubben etter overgangen forrige sommer.

  Rett før pause fikk Arsenal en kontroversiell straffe etter at dommeren sjekket en situasjonen med VAR-skjermen. Pierre-Emerick Aubameyang sitt forsøk ble først reddet, men han satte inn sin egen retur.

  I andre omgang kontret Emile Smith Rowe inn 3-0. Ødegaard entret banen etter 68 minutter, uten å involvere seg kraftig.

  Jacob Ramsey reduserte med et vakkert skudd ti minutter før slutt, men Arsenal kontrollerte inn til en 3-1 seier.

  Med det klatrer Arsenal opp på en niendeplass på tabellen, før resten av lagene i Premier League spiller i løpet av helgen.

  Emile Smith Rowe
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Ruud på pallen i verdenscupåpningen

  Friskikjøreren Birk Ruud slo solid tilbake etter et mislykket finaleforsøk og ble nummer tre i fredagens big air-konkurranse i verdenscuppremieren i Sveits.

  21-åringen fra Bærum kom skjevt ut i finalen i Chur. Der bommet han og fikk bare 28,00 i poengscore, men i det andre og siste forsøket viste Ruud helt andre takter.

  En bunnsolid gjennomkjøring ga ham en score på 97,25. Det holdt til ledelse, men Ruud så både canadiske Teal Harle (98,00) og østerrikske Matej Svancer (99,00) ta seg forbi på tampen.

  – Det er utrolig deilig å starte verdenscupsesongen med pallplassering. Dette var et fantastisk event med tusenvis av tilskuere, og jeg fikk ut det beste ut ifra omstendighetene. Jeg må si meg meget godt fornøyd, sa Ruud etter rennet.

  Kvalifiseringen skulle egentlig vært gjort unna på dagtid, men det siste heatet ble forsinket i mange timer på grunn av røffe vindforhold. Ruud var best i det første heatet med poengsummen 97,00.

  Tess Ledeux fra Frankrike tok big air-seieren i kvinneklassen. Hun greide 95,25 som bestenotering og vant foran Sarah Höfflin (Sveits) og Elena Gaskell (Canada).

  Sandra Eie var Norges representant i finalen. Hun endte på femteplass med 84,75 som beste resultat. I likhet med Ruud feilet Eie i det første forsøket.

  Tidligere på dagen greide ikke Johanne Killi å ta seg videre fra kvalifiseringen. Det var Dombås-jentas comeback etter en kneskade.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal