NRK Meny
Normal

Thingnes Bø: – Jeg blir litt svak i hodet

Heller ikke de norske skiskyttergutta greide å finstille siktet på sprinten i Nove Mesto. Johannes Thingnes Bø ble beste nordmann på 10.-plass.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Ola Lunde og Liv Grete Skjelbreid.

VIDEO: Thingnes Bø fikk problemer på sin stående skyting.

Johannes Thingnes Bø og storebror Tarjei gikk en glimrende mixed stafett fredag, men greide ikke å følge opp det gode løpet i lørdagens sprint.

Thingnes Bø gikk seg opp i tet etter god skyting på liggende, men på stående ble det to strafferunder på de to siste skuddene etter at han fikk litt problemer med ladingen.

Dermed var rennet ødelagt for hans del.

– Jeg fullførte ikke helt der. Jeg blir litt svak i hodet, og da blir det bom. Men jeg syntes at jeg gikk veldig godt på ski i dag, sier han til NRK.

– Lover å angripe

21-åringen endte på 10. -plass, 43 sekunder bak vinneren Jakov Fak. Simon Schempp tok 2.-plassen (12,8 sekunder bak), mens Jean Guilaume Beatrix sikret 3.-plassen - 26 sekunder bak.

– Det er et kjempegodt løp utenom de to skuddene. I morgen skal jeg angripe, lover Thingnes Bø før søndagens jaktstart.

Han har imidlertid 43,5 sekunder å ta inn på Fak.

Helsvart for kvinnene

Ole Einar Bjørndalen endte helt nede på 35.-plass etter tre bomskudd. Han var 1.33 bak Fak i mål. Også Emil Hegle Svendsen hadde en grå dag i Tsjekkia.

Trønderen hadde store problemer med skytingen og måtte ut i hele fire strafferunder totalt og havnet på 43.- plass.

Tidligere på dagen viste også Tiril Eckhoff og de norske skiskytterkvinnene at de hadde store problemer på standplass. Marte Olsbu ble Norges beste på 25.-plass, mens Eckhoff pådro seg tre strafferunder på stående og endte på 30.-plass.

– Det er stående som gjør at jeg driter meg ut i dag. Det var dårlig, sa en skuffet Eckhoff etter sprinten.

Andre norske plasseringer:

Erlend Bjøntegaard: 27.-plass.
Henrik L'Abee-Lund: 44.- plass.
Tarjei Bø: 59.- plass.

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal