Thingnes Bø: – Jeg blir litt svak i hodet

Heller ikke de norske skiskyttergutta greide å finstille siktet på sprinten i Nove Mesto. Johannes Thingnes Bø ble beste nordmann på 10.-plass.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Ola Lunde og Liv Grete Skjelbreid.

VIDEO: Thingnes Bø fikk problemer på sin stående skyting.

Johannes Thingnes Bø og storebror Tarjei gikk en glimrende mixed stafett fredag, men greide ikke å følge opp det gode løpet i lørdagens sprint.

Thingnes Bø gikk seg opp i tet etter god skyting på liggende, men på stående ble det to strafferunder på de to siste skuddene etter at han fikk litt problemer med ladingen.

Dermed var rennet ødelagt for hans del.

– Jeg fullførte ikke helt der. Jeg blir litt svak i hodet, og da blir det bom. Men jeg syntes at jeg gikk veldig godt på ski i dag, sier han til NRK.

– Lover å angripe

21-åringen endte på 10. -plass, 43 sekunder bak vinneren Jakov Fak. Simon Schempp tok 2.-plassen (12,8 sekunder bak), mens Jean Guilaume Beatrix sikret 3.-plassen - 26 sekunder bak.

– Det er et kjempegodt løp utenom de to skuddene. I morgen skal jeg angripe, lover Thingnes Bø før søndagens jaktstart.

Han har imidlertid 43,5 sekunder å ta inn på Fak.

Helsvart for kvinnene

Ole Einar Bjørndalen endte helt nede på 35.-plass etter tre bomskudd. Han var 1.33 bak Fak i mål. Også Emil Hegle Svendsen hadde en grå dag i Tsjekkia.

Trønderen hadde store problemer med skytingen og måtte ut i hele fire strafferunder totalt og havnet på 43.- plass.

Tidligere på dagen viste også Tiril Eckhoff og de norske skiskytterkvinnene at de hadde store problemer på standplass. Marte Olsbu ble Norges beste på 25.-plass, mens Eckhoff pådro seg tre strafferunder på stående og endte på 30.-plass.

– Det er stående som gjør at jeg driter meg ut i dag. Det var dårlig, sa en skuffet Eckhoff etter sprinten.

Andre norske plasseringer:

Erlend Bjøntegaard: 27.-plass.
Henrik L'Abee-Lund: 44.- plass.
Tarjei Bø: 59.- plass.

Siste nytt

 • Verdens raskeste skuffet ikke

  Trayvon Bromell har vært verdens raskeste mann så langt i 2021 og var storfavoritt da amerikanerne hadde sitt uttaksløp på 100 meter natt til mandag.

  Spørsmålet var heller hvilke to andre amerikanere som skulle slå følge med Bromell til OL. Så langt i år har de seks raskeste i verden vært amerikanere. Med andre ord: de tre som gjorde det sterkest under uttaksløpet ville ha solide sjanser på medalje i Tokyo.

  Bromell var ikke uventet sterkest med tiden 9.80. Bak ham fulgte Ronnie Baker og Fred Kerley med tidene 9.85 og 9.86. Det var personlig bestenotering for begge to.

  I finalen stilte også den kanskje største stjernen av dem alle, Noah Lyles samt veteranen Justin Gatlin. De to plasserte seg sist i det åtte manns store feltet. 39 år gamle Gatlin går dermed glipp av sitt fjerde OL, mens Lyles nå retter all fokus mot 200 meter.

  2020 U.S. Olympic Track & Field Team Trials - Day 3. Trayvon Bromell
  Foto: Patrick Smith / AFP
 • Tok sin første Major-tittel

  Jon Rahm gikk seirende ut av US Open etter birdies på hull 17 og 18. Spanjolen vant dermed sin første Major-turnering.

  Sørafrikaneren Louis Oosthuizen ledet mot slutten av turneringen, men Rahm satte en pen putt på hull 17 og sikret seg birdie. Han fulgte like etter opp med nok en birdieputt, den femte for dagen, på hull 18.

  Rahm endte seks slag under par, mens Oosthuizen måtte se seg slått med sine fem slag under par. Dermed kunne spanjolen feire sin første Major-tittel sammen med kona og parets nyfødte sønn.

  Viktor Hovland hadde ikke hellet med seg under US Open. Nordmannen lå et stykke bak etter dag én da han spilte store deler av runden med en sprukket driver. På andrerunden trakk han seg etter ti hull etter at han hadde fått sand i øyet på oppvarmingen. (NTB)

  U.S. Open - Final Round. Jon Rahm
  Foto: Ezra Shaw / AFP
 • OL i fare etter ryggbrudd

  Syklisten Sven Erik Bystrøm pådro seg seks brudd i ryggen under NM i Kristiansand søndag. Det skjedde etter velt på en våt og sleip afalt. Det melder TV 2.

  Han må overnatte på intensiven på Sørlandet sykehus.

  – Jeg har fått brudd på seks tverrtagger i i ryggen. Det er ikke akkurat optimalt. Bruddene gror imidlertid av seg selv, og legene sier at det vil ta 5-6 uker å bli frisk, sier Bystrøm til TV 2.

  Dermed kan OL i verste fall ryke. Bystrøm er tatt ut til fellesstarten i Tokyo som starter 24. juli.

  Resten av OL-troppen består av Tobias Foss, Markus Hoelgaard og Andreas Leknessund.

  Sven Erik Bystrøm før NM i Kristiansand
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal