NRK Meny
Normal

Thingnes Bø: – Deilig å være favoritt

BEITOSTØLEN (NRK): Johannes Thingnes Bø (22) er kanskje Norges aller største gullhåp i VM. Det lever han godt med.

Johannes Thingnes Bø

GULLGUTT? Johannes Thingnes Bø føler ikke presset før VM på hjemmebane.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I fjor var Thingnes Bø VM-debutant i Kontiolahti. Det endte med gull på sprinten, og sølv og bronse på henholdsvis stafett og mix stafett. I år er forventningene helt andre til unggutten fra Stryn.

Brødrene Bø

STORT ØYEBLIKK: Brødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø (t.h.) tok henholdsvis gull og bronse på sprinten i VM i fjor.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg føler ikke noe press. Jeg vet jeg har vunnet renn i år og derfor er jeg en favoritt til å kunne ta gull. Det er ikke mer hokus-pokus enn det. Det er så lite som skal til, en bom eller to, så er det over, sier Johannes Thingnes Bø.

– Formen kom riktig

Om det hjelper å skyve favorittstempelet over på de andre, er heller usikkert. For det ser virkelig ut til å ha løsnet for lillebror Bø etter en tung periode.

Etter sprintseieren i amerikanske Presque Isle nylig, og den påfølgende andreplassen, klatret han til en sjetteplass i verdenscupsammendraget.

– Formen kom veldig riktig. Det var veldig natta før jul. Men nå er det VM og jeg er klar. Det er bare deilig å stille til start og være blant favorittene, hevder 22-åringen.

Emil Hegle Svendsen er vant til å være forhåndsfavoritt. Også Tarjei Bø har hatt presset på seg tidligere. For ikke å snakke om Ole Einar Bjørndalen med sin utrolige medaljeliste.

– Det er heldigvis ikke jeg som bærer landslaget på mine egne skuldre. Emil, Ole Einar og Tarjei er de som har tatt flest mesterskapsmedaljer de siste 10 årene. Så jeg vil påstå at jeg er en mindre favoritt enn dem, for det er de som har rutine på dette, understreker Thingnes Bø.

– Ung og gir gass

Johannes Thingnes Bø

I NY VM-DRAKT: Johannes Thingnes Bø fikk en god treningsøkt på Beitostølen tirsdag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Jeg er jo bare en ung gutt som gir gass. Av og til går det dårlig, og av og til går det bra. Jeg håper det går bra i VM, legger han til og gliser.

Også landslagstrener Egil Gjelland er enig i at favorittstempelet bør deles.

– Vi har fem gode gutter som kan kjempe om gull, så det er vanskelig å si om Johannes er vårt sterkeste gullkort, mener sjefen selv.

– Johannes har vist at han er kapabel til å vinne, og er en mann for de store anledningene, skryter idrettssjef Morten Aa Djupvik.

Det er også nok av utenlandske konkurrenter som ønsker edelt metall i løpet av 10 dager i Holmenkollen.

– Det er jo ikke til å legge skjul på at Martin Fourcade blir hard. Det er mange som blir det, slår Thingnes Bø fast, og er klar på VM-målet.

– Medalje betyr veldig mye for meg. Det er slik man måler sesongen, så vi får ta en evaluering etter VM på om det har vært vellykket.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Terreng
EM feltritt: Terreng
Terreng
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka