Hopp til innhold

Vil ikke ha mentalhjelp etter ny sprekk

ÖSTERSUND (NRK): Johannes Thingnes Bø (25) erkjenner at problemene på stående skyting går kraftig inn på ham. Likevel vil han ikke ha hjelp fra mentaltrener etter enda en sprekk.

Thingnes Bø

NEDTUR: Johannes Thingnes Bø rotet bort VM-gullet på siste stående på jaktstarten. Han skjønner ikke helt hva som er galt.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Nei, jeg får nok hjelp av Sigfried (Mazet). Jeg føler at vi er en god match, så vi får prøve å finne ut av det. Du vet aldri når det snur, så en må bare ha troen på at det snur på neste forsøk.

Det svarer Thingnes Bø på spørsmål om han nå vil rådføre seg med en mental trener for å sortere de mørke tankene han ikke klarer å bli kvitt etter at skyteproblemene på standplass oppstod under verdenscupen i USA.

Thingnes Bø og Mazet

JOBBER SAMMEN: Johannes Thingnes Bø og skytetrener Siegfried Mazet.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det er opp til ham om han vil ha mental hjelp. Jeg vet om mange utøvere som har en mentaltrener som ikke vinner også. Martin (Fourcade) har heller ikke mentaltrener. Det beste er å være i denne situasjonen (peker i retning standplass) og kjempe, og lære av det du gjør, mener Mazet.

Vil ikke tenke

VM-gullet glapp på jaktstarten da siste stående endte med hele tre bom. 25-åringen vet ikke hva han gjør feil.

– Er du redd når du kommer inn til stående?

– Det er fort gjort å tenke sånn. Jeg skyter så fort at jeg ikke rekker å tenke mellom skuddene, og det er en konsekvens av at jeg ikke er like trygg og ikke kan bruke like lang tid på hvert skudd, for da kommer tankene fortere. Skyteteknisk er det dårligere, men mentalt sett tror jeg per dags dato at det er rett måte.

Skulle ha skytefri

Sammen med Mazet skal han nå forsøke å løse koden innen onsdagens normaldistanse.

– Jeg skal egentlig ha skytefri mandag, men vi får se nå. Hard jobbing er det som skal til, tror jeg. Jeg må jo prøve å gjøre opp for meg, og ordne opp i problemene jeg presterte å lage på jaktstarten, forteller Thingnes Bø.

VM skiskyting 2017

Liv Grete Skjelbreid.

Foto: NordicFocus / NordicFocus/NRK

NRKs ekspert Liv Grete Skjelbreid advarer mot å gjøre for mange endringer midt i VM.

– Man har ikke tid nok til det nå. Jeg er litt bekymret for at han ikke får koblet av nok.

Hun brukte selv idrettspsykolog, og påpeker at det er individuelt hva slags behov man har, men at å ha en samtalepartner uansett er viktig.

– Det er kjempeviktig å ha en plan på det mentale i et mesterskap. Det viktigste er å ha personer som kan hjelpe deg til å koble av nok, for det farligste i et mesterskap er at man kan slite seg ut av å fundere og tenke. Man må være bestemt på gjennomføringen og hva du skal gjøre, sier Skjelbreid.

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Barcelona og Graham Hansen slapp med skrekken i Roma

  Barcelona og Caroline Graham Hansen gikk seirende ut av mesterligaoppgjøret mot Emilie Haavis Roma på Stadio Olimpico, da de vant 1-0 i Italia.

  Det skjedde foran 39.454 tilskuere, noe som er rekord for en kvinnekamp i Italia.

  Det var Salma Pralluelo som sendte gjestene fra Catalonia i ledelsen etter en drøy halvtime spilt, etter et vakkert skudd i lengste hjørne.

  Det ble altså ikke flere scoringer, men både Barcelona og Roma hadde sine sjanser. Blant annet Haavi hadde en kjempesjanse for Roma, men keeper Sandra Paños hang med på notene.

  På overtid var Roma svært nære på å utligne mot Barca, men en sterk redning fra Paños sørget for at det endte med 1-0 for Graham Hansen og co.

  Ingrid Syrstad Engen startet på benken for Barcelona, men kom innpå med drøye ti minutter igjen på klokka.

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Vålerenga utlignet mot Storhamar i NM-semifinalen

  Vålerenga slo hardt tilbake etter tapet i den første semifinalekampen mot Storhamar. Tirsdag vant de 2-1 på Jordal Amfi.

  Vålerenga trengte ikke mer enn to minutter og 57 sekunder før Mika Partanen sendte vertene i føringen i første periode. Rett før hvilen økte Mathis Olimb til 2-0 etter å ha blitt spilt opp av Tommi Taimi.

  Fem minutter før full tid reduserte klubblegenden Patrick Thoresen til 1-2, men det hjalp dessverre lite for gjestene som ikke klarte å sette inn utligningen. (NTB)

  NM ishockey menn, semifinale kamp to, Vålerenga - Storhamar
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • De Bruyne utnevnt til Belgias nye kaptein

  Manchester City-stjernen Kevin de Bruyne har blitt utnevnt til Belgias kaptein etter Eden Hazard som trakk seg fra landslaget etter VM.

  Det belgiske fotballforbundet (RBFA) uttalte tirsdag at De Bruyne skal debutere som kaptein under fredagens EM-kvalifiseringskamp i Sverige.

  Real Madrid-keeper Thibaut Courtois og Inter-spiss Romelu Lukaku er lagets nye visekapteinene under deres nye tyske trener Domenico Tedesco.

  – Det er et stolt øyeblikk å bli kaptein for landet vårt. Jeg har spilt på landslaget lenge. Det er en stor ære for meg, og jeg håper jeg kan fylle rollen godt, sa De Bruyne. (NTB)

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Croatia v Belgium
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste