Måper over Thingnes Bøs rekord-tangering: – Han er fra en annen planet

HOLMENKOLLEN (NRK): Johannes Thingnes Bø vant fredagens sprint i Holmenkollen, og tangerte med det Martin Fourcades rekord på 14 verdenscupseire på én sesong.

Thingnes Bø

SUPERSESONG: Johannes Thingnes Bø mottok trofeene for seirene normaldistansecupen og sprintcupen etter sprintseieren i Holmenkollen. På søndag får han pokalen for totalseieren i verdenscupen også.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er to store skiskyttere, så det er rett og slett veldig, veldig stort, sier Johannes Thingnes Bø til NRK etter å ha tangert Martin Fourcade (i 2016/17) og Magdalena Forsberg (i 2000/2001) med sin 14. verdenscupseier for sesongen.

Ni treff og en utrolig fart i sporet holdt til seier på fredagens sprint. I mål var han hele 31,7 sekunder foran Lukas Hofer fra Italia. Og konkurrentene kunne bare måpe.

– Jeg har ikke ord lenger. Jeg fikk sekunderinger mot ham på førsterunden og ble positivt overrasket, men mens jeg fikk smake på den åpningen, så holdt han det til sisterunden. Det er helt ekstremt, roser lagkamerat Vetle Sjåstad Christiansen.

Vil trene med Thingnes Bø

Sprint Holmenkollen

PALL I KOLLEN: Johannes Thingnes Bø vant sprinten foran italienske Lukas Hofer og franske Quentin Fillon Maillet

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Jeg har spurt ham hva oppskriften er, men det er visst ikke noe spesielt, sier nummer tre på sprinten, Quentin Fillon Maillet.

– Når han er i sånn form er det bare umulig å slå ham. På den sisterunden er han fra en annen planet. Jeg tror jeg må trene litt med ham før neste år, sier Hofer.

Med seier på enten lørdagens jaktstart eller søndagens fellesstart, innehar han i såfall rekorden på antall seire i en sesong alene.

– Nå har jeg tidenes mulighet i morgen. Jeg skal brenne til fra start, så får vi se hvor langt det rekker, sier Thingnes Bø.

Bø skjøt fullt på liggende, men bommet én gang på stående.

– Det har vært vindstille hele uken, så begynte det å blåse opp på stå, og da tenkte jeg «nå begynner det på nytt igjen», men jeg klarte meg med én bom, sier Bø om serien.

Utrolig sisterunde

Ut fra stående var nordmannen 7,5 sekunder foran Lukas Hofer. I mål hadde avstanden ned til italieneren økt til 31,7 sekunder.

Det er ikke Thingnes Bø overrasket over.

– Det første jeg gjorde da jeg kom hjem fra fellesstarten i VM var å trene styrke, for å bygge styrke mot denne helgen. Det ser ut til å ha lønnet seg.

– Jeg følte meg helt fantastisk bra i sporet – et hakk bedre enn i VM, så dette var bare helt rått, sier Bø.

Tarjei Bø ble nest beste nordmann på en femteplass, med sykdom i kroppen. Men han var likevel aller mest imponert over lillebroren.

– Det er helt vanvittig. Han er helt unik, og har en kraft ingen andre har sett i år. Han leker med oss i løypa, sier han.

SE SPRINTEN: Se avslutningen på sprinten fra Holmenkollen.

Siste nytt

 • Rosenborg kan møte BATE

  Dersom Rosenborg tar seg videre til 2. kvalrunde i mesterligaen, venter hviterussiske BATE Borisov eller polske Piast Gliwice som motstander. Det ble klart da trekningen av 2. kvalifiseringsrunde ble gjennomført i Sveits onsdag ettermiddag.

  Rosenborg
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Thomas slapp med skrekken

  Regjerende Tour de France-mester, Geraint Thomas, gikk i bakken under den fjerde etappen av rittet Tour de Suisse. Waliseren pådro seg noen skrubbsår og et kutt i pannen, men ingen brudd. 33-åringen blir med det trolig klar til Tour-starten 6. juli.

  Geraint Thomas
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Platini løslatt etter avhør

  Tirsdag morgen kom meldingen om at tidligere UEFA-president Michel Platini var pågrepet i forbindelse med tildelingen av fotball-VM i 2022 til Qatar. Nå er 63-åringen løslatt etter avhør hos franske Økokrim. – Jeg er helt rolig. Dette er en gammel sak, og jeg har vært åpen om alt. Dette er helt fremmed for meg, sier Platini.

  AFP_1HM9GX
  Foto: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal