Hopp til innhold

Thingnes Bø utklasset konkurrentene tross flere bom

Selv om det ble tre bom på skyting kunne Johannes Thingnes Bø likevel gå relativt kontrollert inn til seier på jaktstarten i Kontiolahti.

– Det var fint. Det er alltid en fordel å gå først, og det å gå først i mål var jo en glede, sier Thingnes Bø til NRK.

Det betyr at han beholder den gule trøya, som er et synlig bevis på at han leder verdenscupen sammenlagt.

– Det er lenge siden sist. Jeg tror ikke jeg hadde den på en eneste gang i fjor. Det er godt å ha den tilbake, og jeg skal kjempe for den fremover, sier verdenseneren.

Det var Sturla Holm Lægreid, Émilien Jacquelin og Sebastian Samuelsson som var hans nærmeste konkurrenter.

Lægreid leverte varene tross to bom og sikret andreplassen bak sin landsmann.

Skiskytterne forflytter seg fra Finland til Hochfilzen. I Østerrike venter nye verdenscuprenn fredag til søndag.

IBU World Cup Skiskyting

Siste nytt

 • Sancho aktuell for lørdagens FA-cupkamp

  Jadon Sancho (22) kan gjøre sin etterlengtede retur til fotballbanen etter tre måneder på sidelinjen. Lørdag tar Manchester United imot Reading.

  Under fredagens pressekonferanse kunne United-manager Erik ten Hag bekrefte at Sancho kan være aktuell mot Reading. Forrige måned sa han at 22-åringen verken fysisk eller mentalt var klar.

  – Han er tilbake på trening med laget, og vi får se, sa ten Hag.

  Sancho signerte for United tilbake i 2021 og har slitt med å finne formen han hadde i Borussia Dortmund.

  De røde djevlene har en hektisk periode i vente. I løpet av 30 dager skal ten Hag og co. spille ni kamper. Dermed kan et gjensyn med Sancho være nøyaktig det United trenger for å håndtere den kommende perioden.

  (©NTB)

  sancho
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Brann-spiller ute med langtidsskade

  Brann-midtstopper Natasha Anasis akillessene røk på trening torsdag. Skaden vil holde 31-åringen på sidelinjen i flere måneder.

  Det bekrefter Brann på sin nettside.

  – Dessverre pådro Natasha seg en skade ved legg og akillessenen. Dette medfører at hun må opereres og blir under opptrening de neste månedene, sier sportslig leder Aleksander Olsen i en pressemelding.

  – Først og fremst er dette utrolig leit for henne selv, men også for laget. Hun er en person som har glidd veldig godt inn i gruppa ved siden av å være en meget dyktig forsvarer.

  31-åringen er opprinnelig fra USA og Island. Hun har representert USA på ungdomsnivå, men har som seniorspiller valgt å representere Island og har fem kamper for landslaget.

  Midtstopperen kom til Brann i 2022 etter flere år i islandsk fotball. Anasi skulle få sine første minutter som Brann-spiller i en treningskamp mot Åsane.

  – Nå er det viktigste at vi tar vare på spilleren og gjør et godt arbeid med vårt medisinske team i opptreningsfasen slik at Natasha kommer tilbake sterkere og bedre enn noen gang, avslutter Olsen.

  (©NTB)

  L4iq5kaLWLc
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Norges idrettsforbund ønsker ikke russisk og belarusisk deltakelse i internasjonal idrett

  Norges idrettsforbund melder i en pressemelding fredag at forbundet ikke ønsker russisk og belarusisk deltakelse i internasjonal idrett.

  – NIF har helt siden februar i fjor hatt et klart standpunkt i spørsmålet om hvorvidt Russland og Belarus skal få delta i internasjonal idrett. I dagens situasjon er dette ikke riktig og noe vi sterkt fraråder. Dette standpunktet er uendret, står det.

  Saken er blitt aktualisert ved at Den internasjonale olympiske komité (IOC) den siste tiden har gjennomført en konsultasjonsprosess med internasjonale særforbund, nasjonale olympiske komiteer og utøverrepresentanter. Det undersøkes muligheter for å la utøvere fra Russland og Belarus delta i OL og andre internasjonale konkurranser uten bruk av nasjonssymboler.

  (©NTB)

  Berit Kjøll
  Foto: Håkon Mosvold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste