Tror storebror angrer på julehjelpen: – En strategisk bommert

OBERHOF/OSLO (NRK): Det ble en intens brødreduell på sprinten i Oberhof, men igjen var Johannes Thingnes Bø den sterkeste, og tok sin 50. seier.

Bø, Bø og Lægreid

FEIRET SAMMEN: Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø feiret både jul, nyttår og første verdenscuprenn i 2021 sammen.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Selv med en bom på stående skyting, gikk Johannes Thingnes Bø gikk inn til soleklar ledelse. Men han fikk kamp av lagkameratene, og spesielt storebror på sprinten, hvor det til slutt ble trippelt norsk.

For med startnummer 58 skjøt Tarjei Bø feilfritt og ut på siste runde ledet han med 3,3 sekunder.

– Jeg er kjempeglad jeg. Det var en kjempehard duell mot Johannes, men jeg følte meg litt på defensiven fysisk da jeg kjempet, og at det skulle holde hardt å holde det inn, forklarer Tarjei Bø.

Han ble nummer to, ti sekunder bak Thingnes Bø – som tok sin 50. seier på øverste nivå. Og akkurat det takker han nemlig broren for.

– Det føles veldig bra. Jeg har trent veldig, veldig bra sammen med Tarjei i julen. Vi har hatt godt utbytte av det. Jeg har følt meg helt rå de siste to dagene før konkurranse. Jeg blir stiv på sisterunden, men klarer å trøkke på bra helt inn, forteller Thingnes Bø, som også brakk staven ute på siste runde.

vIqgvoKGFGg

KONGE I SKOGEN: Johannes Thingnes Bø hadde god glid i Oberhof.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

– Angrer kanskje litt

Skiskytterne fra Stryn har feiret jul og nyttår sammen på Tarjeis hytte. Og der har sistnevnte tatt styringa når det kommer til treningene.

– Han pusher, definitivt. Det har vært gunstig å feire med Tarjei. Han trener lengre og mer enn meg, og da var det enkelt å være med. Vi responderte bra på det på trening. Det har vært min beste juleferie treningsmessig, innrømmer Thingnes Bø.

– Tror du Tarjei angrer nå?

– Når du sier det sånn, så har jeg nok blitt 11 sekunder bedre i jula. Så indirekte ja, svarer 27-åringen med et smil.

Storebroren må si seg enig.

– Jeg tenker jo at det er livet vårt oppsummert. Jeg har brøytet snø på hytta, bokstavelig talt. Det er kult å være hans bror og gått i forveien, selv om jeg har gått i hans spor de siste årene. Jula vi hadde var helt enorm, forteller Bø.

– Jeg angrer kanskje litt på at jeg inviterte ham på julefeiring. Jeg kunne kanskje ventet til neste år, slik at jeg fikk en seier til. Det var en liten strategisk bommert. Jeg tror jeg og Gita (samboeren) må vurdere hva som skjer neste jul, med OL-sesong, fortsetter Tarjei og flirer.

TFkeOI0QXkg

TAPTE TID: Tarjei Bø gjorde et meget godt sprintløp, men klarte ikke å følge broren i sporet.

Foto: Matthias Schrader / AP

– Ga ham veldedighet hele jula

Det ligger også an til en intens duell på lørdagens jaktstart. Der følger også årets komet Sturla Holm Lægreid hakk i hæl. Johannes Dale ble dessuten nummer fem på sprinten, og starter 35 sekunder bak.

– Jeg kommer til å åpne som i dag. Deretter går jeg jevnt løp hele veien. Formen er bra, og jeg må utnytte det. Jeg håper på gode skytinger, men klarer jeg å gå eget løp så er det det beste, mener Thingnes Bø.

For noe hjelp til hverken bror eller lagkamerater kommer ikke på tale.

– Nå ga jeg veldedighet til ham hele jula. Jeg ga ham husrom, mat, passet ungen hans og han skylder meg mange kinderegg, sier Tarjei Bø med en latter.

– Så han bør vente på deg?

– Ja. Da er vi skuls.

vJHKC5epZXM

FIRE TOPP FEM: Johannes Dale, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Sturla Holm Lægreid stod for norsk dominans.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Det skorter ikke på selvtilliten til Lægreid heller.

– Jeg tror ikke det er mer enn en runde (opp til Bø-brødrene), så om de ikke er feilfrie så kommer jeg og snapper opp teten. De kommer nok til å se meg i morgen, ja, slår han fast.

 • Sivert Bakken ble nummer 24 i verdenscupdebuten, med to fulle hus. For Vetle Sjåstad Christiansen ble det derimot en dårlig dag. Med fire bom og en 66.-plass får han heller ikke gå jaktstarten.

Siste nytt

 • Verdenscuphelg avlyst

  Utenlandske idrettsutøvere kan ikke regne med å få slippe inn i Norge med de strengere innreisereglene regjeringen presenterte onsdag.

  Det skulle i utgangspunktet arrangeres hopp- og kombinertrenn i Lillehammer helgen 12.-14. februar. Det kan president i Skiforbundet, Erik Røste, bekrefte at ikke blir noe av.

  – Det er fortsatt en stund til verdenscuphelgene i mars, men verdenscuphelgen som vi skulle ha i midten av februar må vi nå gå til FIS og si at vi ikke kan arrangere, sier Røste.

  – Vi som alle andre håper at reglene som regjeringen setter nå skal få smittesituasjonen til å endre seg, også forholder vi oss til de reglene som blir satt.

  Fredag åpnet regjeringen, mot Helsedirektoratets anbefaling, for at det kan gjøres unntak fra karantenebestemmelsene slik at det kan arrangeres en rekke verdenscuprenn i Norge i februar og mars.

  Onsdag stengte statsminister Erna Solberg for denne muligheten da hun presenterte tiltak som i praksis er å stenge grensene til utlandet.

  Pressekonferanse om korona og innreise til Norge
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Carlsen sto imot angrepet

  Fabiano Caruana er ute etter Magnus Carlsens førsteplass på verdensrankingen og var på offensiven i deres duell onsdag, men Carlsen sto imot og berget remis.

  Partiet var både viktig for Carlsen med tanke på å forsvare førsteplassen på rankingen, men også for å henge med i seierskampen i den prestisjetunge Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen hadde helst trengt seier for blande seg inn i toppen.

  Remisen gjør at han er Carlsen er et helt poeng bak ledelsen med kun tre partier igjen å spille.

  Fischersjakk-semifinaler dag 2
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Mjøndalen fikk pyrobot

  Mjøndalen er av doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund ilagt en bot på 15.000 kroner for ulovlig bruk av pyroteknikk blant supporterne.

  Tilskuere antente pyroteknisk materiale ved fire anledninger i løpet av kampen mot Aalesund i siste serierunde 22. desember. Beslutningen er i tråd med påtalenemndas innstilling, melder NFF på sitt nettsted.

  Mjøndalen har en ukes ankefrist.

  Eliteserien i fotball 2020: Mjøndalen - Ålesund (3-0)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal