Hopp til innhold

Tror storebror angrer på julehjelpen: – En strategisk bommert

OBERHOF/OSLO (NRK): Det ble en intens brødreduell på sprinten i Oberhof, men igjen var Johannes Thingnes Bø den sterkeste, og tok sin 50. seier.

Bø, Bø og Lægreid

FEIRET SAMMEN: Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø feiret både jul, nyttår og første verdenscuprenn i 2021 sammen.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Selv med en bom på stående skyting, gikk Johannes Thingnes Bø gikk inn til soleklar ledelse. Men han fikk kamp av lagkameratene, og spesielt storebror på sprinten, hvor det til slutt ble trippelt norsk.

For med startnummer 58 skjøt Tarjei Bø feilfritt og ut på siste runde ledet han med 3,3 sekunder.

– Jeg er kjempeglad jeg. Det var en kjempehard duell mot Johannes, men jeg følte meg litt på defensiven fysisk da jeg kjempet, og at det skulle holde hardt å holde det inn, forklarer Tarjei Bø.

Han ble nummer to, ti sekunder bak Thingnes Bø – som tok sin 50. seier på øverste nivå. Og akkurat det takker han nemlig broren for.

– Det føles veldig bra. Jeg har trent veldig, veldig bra sammen med Tarjei i julen. Vi har hatt godt utbytte av det. Jeg har følt meg helt rå de siste to dagene før konkurranse. Jeg blir stiv på sisterunden, men klarer å trøkke på bra helt inn, forteller Thingnes Bø, som også brakk staven ute på siste runde.

vIqgvoKGFGg

KONGE I SKOGEN: Johannes Thingnes Bø hadde god glid i Oberhof.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

– Angrer kanskje litt

Skiskytterne fra Stryn har feiret jul og nyttår sammen på Tarjeis hytte. Og der har sistnevnte tatt styringa når det kommer til treningene.

– Han pusher, definitivt. Det har vært gunstig å feire med Tarjei. Han trener lengre og mer enn meg, og da var det enkelt å være med. Vi responderte bra på det på trening. Det har vært min beste juleferie treningsmessig, innrømmer Thingnes Bø.

– Tror du Tarjei angrer nå?

– Når du sier det sånn, så har jeg nok blitt 11 sekunder bedre i jula. Så indirekte ja, svarer 27-åringen med et smil.

Storebroren må si seg enig.

– Jeg tenker jo at det er livet vårt oppsummert. Jeg har brøytet snø på hytta, bokstavelig talt. Det er kult å være hans bror og gått i forveien, selv om jeg har gått i hans spor de siste årene. Jula vi hadde var helt enorm, forteller Bø.

– Jeg angrer kanskje litt på at jeg inviterte ham på julefeiring. Jeg kunne kanskje ventet til neste år, slik at jeg fikk en seier til. Det var en liten strategisk bommert. Jeg tror jeg og Gita (samboeren) må vurdere hva som skjer neste jul, med OL-sesong, fortsetter Tarjei og flirer.

TFkeOI0QXkg

TAPTE TID: Tarjei Bø gjorde et meget godt sprintløp, men klarte ikke å følge broren i sporet.

Foto: Matthias Schrader / AP

– Ga ham veldedighet hele jula

Det ligger også an til en intens duell på lørdagens jaktstart. Der følger også årets komet Sturla Holm Lægreid hakk i hæl. Johannes Dale ble dessuten nummer fem på sprinten, og starter 35 sekunder bak.

– Jeg kommer til å åpne som i dag. Deretter går jeg jevnt løp hele veien. Formen er bra, og jeg må utnytte det. Jeg håper på gode skytinger, men klarer jeg å gå eget løp så er det det beste, mener Thingnes Bø.

For noe hjelp til hverken bror eller lagkamerater kommer ikke på tale.

– Nå ga jeg veldedighet til ham hele jula. Jeg ga ham husrom, mat, passet ungen hans og han skylder meg mange kinderegg, sier Tarjei Bø med en latter.

– Så han bør vente på deg?

– Ja. Da er vi skuls.

vJHKC5epZXM

FIRE TOPP FEM: Johannes Dale, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Sturla Holm Lægreid stod for norsk dominans.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Det skorter ikke på selvtilliten til Lægreid heller.

– Jeg tror ikke det er mer enn en runde (opp til Bø-brødrene), så om de ikke er feilfrie så kommer jeg og snapper opp teten. De kommer nok til å se meg i morgen, ja, slår han fast.

  • Sivert Bakken ble nummer 24 i verdenscupdebuten, med to fulle hus. For Vetle Sjåstad Christiansen ble det derimot en dårlig dag. Med fire bom og en 66.-plass får han heller ikke gå jaktstarten.

Siste nytt

  • Forskere frykter hetebølge i Paris-OL

    Studier viser at det kan bli krevende temperaturer for utendørsutøverne i sommerens OL. Den norske troppen tar alle forholdsregler.

    Hanne Staff opplyser at det er tall og analyser som tilsier at det kan det bli varmere enn i Tokyo-OL for tre år siden.

    – Vi må virkelig ta det på alvor i forberedelsene, men jeg opplever at vi har lært mye fra Tokyo. Vi har lagt gode planer, sier Staff til NTB.

    Hun er leder for prestasjon og utvikling på Olympiatoppen.

    Tidligere i år ble det publisert en studie av tidsskriftet Npj Climate and Atmospheric Science, som undersøkte risikoen for at temperaturen i Paris kan overgå rekorden som ble satt i fjor. Den konkluderte med at det er en «ikke ubetydelig risiko». Franske helsemyndigheter har opplyst at hetebølgen i 2023 forårsaket 5000 dødsfall.

    Også det europeiske værbyrået ECMWF sine prognoser peker mot en varm sommer – muligens den varmeste siden 2017, ifølge instituttets april-prognose. Bakteppet er at 2023 var blant de varmeste årene noen gang registrert.

    En talsperson fra OL-arrangøren i Frankrike har tidligere uttalt til AFP at hetebølger og ekstremvær er faktorer de tar med i betrakningen og som de forbedereder seg så mye som mulig på for å iverksette nødvendige tiltak.

    Blant tiltakene er enten tidlig eller sent tidspunkt for konkurranser for å unngå den verste varmen. Det gjelder idretter som friidrett, sandvolleyball og tennis. (NTB)

    Hanne Staff på mediemøte 100 dager til OL
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL

    En medalje ville vært innen rekkevidde for Norge med Casper Ruud og Ulrikke Eikeri i mixed double i tennis i Paris-OL, men det ligger dårlig an.

    Utfordringen er at om man skal delta i mixed double, må man fra før være kvalifisert til enten single- eller doubleturneringen.

    – Det er en liten sjanse, men den er der, sier Fredrik Lovén til NTB.

    Han er landslagsansvarlig i Norges tennis- og padelforbund.

    For at Ruud/Eikeri skal bli en realitet i Paris, bør Eikeri spille seg til en plass innenfor topp ti på doublerankingen. Da vil hun umiddelbart være kvalifisert, men hun trenger da en landsvenninne innenfor topp 300 på en av rankingene.

    Malene Helgø er for øyeblikket på 388.-plass på singlerankingen. Etter det vil OL-plassene fordeles etter den kombinerte rangeringen til de to double-spillerne.

    31 år gamle Eikeri er for øyeblikket på 26.-plass på doublerankingen etter et knepent finaletap i Stuttgart søndag.

    I Tyskland pådro dessuten Eikeri seg en skade som gjør at hun blir på sidelinjen i en kort periode.

    Det er kun 16 lag som stiller i mixed double-turneringen i OL.

    – Ruud/Eikeri ville utgjort en stor medaljemulighet?

    – Ja. Det viste de i United Cup i desember (slo Kroatia). Casper spiller egentlig ikke double eller mixed spesielt ofte, men er man god i tennis, pleier det å fungere i double òg, sier Lovén.

    Eikeri har blant annet spilt finalen i Roland-Garros i mixed double. På WTA-touren har hun tre doubletitler.

    Verdensrankingen 10. juni bestemmer hvilke utøvere som kvalifiserer seg til sommerens leker.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: Erlend Havsgård Martinsen / NRK
  • Målfest da Leeds sikret viktige poeng i opprykkskampen

    Middlesbrough kjempet til siste minutt, men det endte til slutt 3-4 i favør Leeds i engelsk førstedivisjon. Sistnevnte kjemper om opprykk til Premier League, og ligger nå på andreplass på tabellen med én kamp mer spilt enn sine konkurrenter i opprykkskampen.

    Kampen på Riverside startet med et smell allerede etter syv minutter, da Isaiah Jones satte inn 1-0 for vertene. Syv minutter senere utlignet Crysencio Summerville og lagene var like langt. Snaue 20 minutter inn i kampen var kampen snudd, da Patrick Bamford fant nettmaskene til 21- for Leeds.

    Men lagene var langt fra ferdigscoret. Først utlignet Emmanuel Latte Lath til 2-2 for hjemmelaget, og like før pause satte Wilfried Gnonto inn 3-2 til gjestene, som også var stillingen inn til pause.

    Andreomgangen ble langt fra like målrik, men også her rullet ballen i mål et par ganger. Først Summerville med dagens andre, før også Lath satte sitt nummer to for kvelden og dermed ekstra press på gjestene. Men det ble også kampens siste.

    Leicester topper fremdeles tabellen med 91 poeng, foran Leeds med 90 poeng og én kamp mer spilt og Ipswich på tredje med 89 poeng.

    Championship - Leeds United v Hull City
    Foto: Craig Brough / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal