Thingnes Bø tangerte Bjørndalens rekord i ekstremkulden: – Det er stort

CANMORE/OSLO (NRK): Det var ingen som var i nærheten av å holde følge med Johannes Thingnes Bø som skøyt seg til sin 12. verdenscupseier denne sesongen.

Johannes Thingnes Bø vant i Canmore

USTOPPELIG: Johannes Thingnes Bø har vunnet det meste denne sesongen. I dag tok han sin 12. og tangerte Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Henrik Myhr / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

I overkant av 15 minusgrader gjorde det utfordrende for skiskytterne i Canada, men det stoppet ikke Johannes Thingnes Bø på rekordjakt. For uten hovedkonkurrent Martin Fourcade på startstreken var det få som kunne utfordre stryningen.

Løypa var kortet ned fra 20km til 15km på grunn av kulden. Grensen for om det i det hele tatt skal bli renn er 20 kalde, noe det også var tidligere i dag. Rennet ble også flyttet til senere på dagen enn det opprinnelig skulle være.

– Et superløp

Men med fire fulle hus ble det en parademarsj for Bø.

– 20 treff i den kulda her. Det er et superløp, sier Johannes Thinges Bø om sitt eget løp.

For det var ikke bare på standplass at nordmannen var i en egen klasse. Han gikk fortest av alle i sporet og da han gikk i mål var han 3,32,4 foran Jevgenij Garanitsjev på det tidspunktet.

25 år gamle Bø hadde elleve seiere denne sesongen før dagens renn i Canmore i Canada. Det var én mindre enn Ole Einar Bjørndalen sin personlige rekord på 12, mens Martin Fourcade har flest med 14 på en sesong.

Én måned før VM skytes i gang, er Bø virkelig på skuddhold med tanke på å ta over tronen fra Fourcade.

– Det er stort. Når du har tangert en Bjørndalen-rekord, har du oppnådd noe «gæli», som man sier, forteller Bø.

Det bør være mulig å ta Forucade sin rekord på 14 også?

– Ja, det nærmer seg, så vi får se. Jeg er fornøyd med dagens løp. Det er en ny seier og noe å bygge videre på, sier Bø.

Sjåstad Christiansen på andreplass

Vetle Sjåstad Christiansen gikk inn rett bak i løypa, men hele 2,10 bak på klokka til en andreplass.

Bø og Christiansen

PALL: Det ble dobbelt norsk i Canmore. Johannes Thingnes Bø vant, litt over to minutter foran Vetle Sjåstad Christiansen som ble nummer to.

Foto: Hanne Skjellum Müller / NRK

– Det var bra i forhold til alle andre konkurrenter, men Johannes leder med over to minutter. Han var helt sykt god i dag. Han skøyt 20 treff, og jeg var heldig og beæret over å få gå noen runder med han i dag før han stakk ifra meg, sier Christiansen.

Han hadde to bom og gikk generelt fort i sporet. Det var han overrasket over.

– Jeg er veldig fornøyd med langrennsfarten. Det er ikke ofte jeg er så kort bak Johannes, forteller han.

De norske gjorde generelt en veldig god 15km i Canada. I tillegg til at Bø vant og Christiansen kom på andreplass, var Lars Helge Birkeland rett bak pallen på en fjerdeplass, mens Erlend Bjøntegaard gikk inn som nummer 16.

Siste nytt

 • Eikelands første mål i England

  Amalie Eikeland fikk æren av å fastsette resultatet i Readings 3-1-seier over Tottenham søndag. Det var bergenserens første mål i den engelsk superligaen.

  Alene mot gjestenes keeper var den norske landslagsspilleren iskald.

  Reading ligger på 6.-plass etter ni kamper.

  Chelsea-duoen Maren Mjelde og Guro Reiten startet i 1-1-kampen borte mot Liverpool, og Reiten sto for innlegget da Bethany England nikket inn gjestenes mål.


  Eikeland
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Norges veg til OL

  Etter fjerdeplassen i VM er det klart at dei norske handballkvinnene skal møte Montenegro, Romania og Nord-Korea i kvalifiseringa til OL i Tokyo.

  Kampane blir spela 20.-22. mars, og to av dei fire laga går til OL.

  Håndball VM kvinner Kumamoto Japan
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal