Hopp til innhold

Thingnes Bø slaktet seg selv og utstyret etter svensk stafettseier: – Sykt provoserende

Da Johannes Thingnes Bø sprakk fullstendig på stående skyting, kunne svenske Sebastian Samuelsson gå Sverige inn til stafettseier i Hochfilzen.

DRAMATISK: Både Thingnes Bø og Samuelsson stresset på den siste skytingen på stafetten i Hochfilzen. Aller tyngst var det for nordmannen.

– Jeg er litt skuffet. Det går greit å tape for Sebastian for han er en kjempegod skiskytter, men det er måten det blir tapt på. For rent sportslig sett er det en veldig dårlig prestasjon, sier Johannes Thingnes Bø etter målgang.

Det ble dramatisk på siste og avgjørende skyting da han og svenske Sebastian Samuelsson kom likt inn på standplass. Norges ankermann mistet kontrollen, brukte alle sine tre ekstraskudd og måtte til slutt ut i strafferunden.

– Det er total sprekk av Johannes. Dette er for dårlig, mente NRKs ekspert Ola Lunde.

– Fem dårlige skudd i starten, og en ræva ekstraskuddholder som var ny før sesongen som det bare er å kaste. Alt ble feil og det endte med strafferunde. Sykt provoserende idrett når det går sånn, sier Thingnes Bø.

vDD_ZkOdc-s

VANT: Sebastian Samuelsson er i storslag om dagen, og til tross for to bom gikk han Sverige inn til stafettseier.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

– Ville stresse han

Svenskens plan var å prøve å stresse nordmannen på standplass, men han fikk selv problemer.

– Dessverre bommet jeg, men jeg hørte at han gjorde det også. Jeg rotet med ekstraskuddet og ble litt stresset. Så hørte jeg at han skulle i runden og da fokuserte jeg bare på å treffe den siste.

Med Thingnes Bø i strafferunden kunne Samuelsson gå Sverige inn til suveren seier, selv med to bom på siste skyting.

– Det var veldig kult. En drømmesituasjon for meg å gå ut sammen med Johannes. Det var gøy å gå ut med han og gjøre jobben, sier en lykkelig Samuelsson etter seieren.

– Vi har blitt litt bortskjemte med førsteplasser i Norge. Litt ekstra surt også at det er en ung svenske som tar rampelyset fra meg. Da stikker det litt ekstra, forteller Thingnes Bø.

7XBs5wIfjrg

IKKE I TOPPFORM: Johannes Thingnes Bø har slitt litt både i løypa eller på standplass de siste ukene.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Kalde fingre og ladetrøbbel

Stafetten startet lovende sett med norske øyne. Sturla Holm Lægreid gikk førsteetappen og åpnet med fem treff på liggende skyting, før det ble to bom på stående.

– Jeg er litt misfornøyd med stående skytingen, for det var gode forhold og unødvendig å bomme. Heldigvis bommet de andre også, og jeg skal ikke være misfornøyd med å veksle først.

LADETRØBBEL: Johannes Dale fikk totalt tre bom og sleit med ladingen av ekstraskuddene både på liggende og stående skyting.

Johannes Dale hadde kommet inn på stafettlaget på bekostning av Vetle Sjåstad Christiansen etter seieren på sprinten og tredjeplassen på jaktstarten tidligere i helgen.

Dale var som vanlig sterk i sporet, men bommet tre ganger og hadde trøbbel med ladingen av ekstraskuddene.

– Det må han jobbe med!, var den klare oppfordringen fra Lunde.

– Jeg var så sinnssykt kald på fingrene. Jeg kjente ikke fingrene mine og prøvde å vifte dem i gang for å få blod, men det var kaldt og de skudda er ikke så store, så jeg fikk ikke helt følelsen på dem. Det var dumt for jeg tapte litt tid på det, forteller Dale.

Mer ståendetrøbbel for Bø

Men på sisterunden hentet han inn hele 24 sekunder, og den lille luken opp til Tyskland klarte Tarjei Bø tidlig å tette før han skjøt feilfritt på liggende.

Før rennet sa Bø at han har slitt med ståendeskytingen sin uten å helt vite hvorfor, og på stafetten ble det igjen to bom på stående. Farten i sporet var derimot upåklagelig, og den gjorde at Bø kunne sende ut sin lillebror i tet sammen med Sverige.

Tyskland ble til slutt nummer tre, til tross for å ha brukt ett ekstraskudd mindre enn Sverige og fire mindre enn Norge.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal