Hopp til innhold

Thingnes Bø slaktet seg selv og utstyret etter svensk stafettseier: – Sykt provoserende

Da Johannes Thingnes Bø sprakk fullstendig på stående skyting, kunne svenske Sebastian Samuelsson gå Sverige inn til stafettseier i Hochfilzen.

DRAMATISK: Både Thingnes Bø og Samuelsson stresset på den siste skytingen på stafetten i Hochfilzen. Aller tyngst var det for nordmannen.

– Jeg er litt skuffet. Det går greit å tape for Sebastian for han er en kjempegod skiskytter, men det er måten det blir tapt på. For rent sportslig sett er det en veldig dårlig prestasjon, sier Johannes Thingnes Bø etter målgang.

Det ble dramatisk på siste og avgjørende skyting da han og svenske Sebastian Samuelsson kom likt inn på standplass. Norges ankermann mistet kontrollen, brukte alle sine tre ekstraskudd og måtte til slutt ut i strafferunden.

– Det er total sprekk av Johannes. Dette er for dårlig, mente NRKs ekspert Ola Lunde.

– Fem dårlige skudd i starten, og en ræva ekstraskuddholder som var ny før sesongen som det bare er å kaste. Alt ble feil og det endte med strafferunde. Sykt provoserende idrett når det går sånn, sier Thingnes Bø.

vDD_ZkOdc-s

VANT: Sebastian Samuelsson er i storslag om dagen, og til tross for to bom gikk han Sverige inn til stafettseier.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

– Ville stresse han

Svenskens plan var å prøve å stresse nordmannen på standplass, men han fikk selv problemer.

– Dessverre bommet jeg, men jeg hørte at han gjorde det også. Jeg rotet med ekstraskuddet og ble litt stresset. Så hørte jeg at han skulle i runden og da fokuserte jeg bare på å treffe den siste.

Med Thingnes Bø i strafferunden kunne Samuelsson gå Sverige inn til suveren seier, selv med to bom på siste skyting.

– Det var veldig kult. En drømmesituasjon for meg å gå ut sammen med Johannes. Det var gøy å gå ut med han og gjøre jobben, sier en lykkelig Samuelsson etter seieren.

– Vi har blitt litt bortskjemte med førsteplasser i Norge. Litt ekstra surt også at det er en ung svenske som tar rampelyset fra meg. Da stikker det litt ekstra, forteller Thingnes Bø.

7XBs5wIfjrg

IKKE I TOPPFORM: Johannes Thingnes Bø har slitt litt både i løypa eller på standplass de siste ukene.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Kalde fingre og ladetrøbbel

Stafetten startet lovende sett med norske øyne. Sturla Holm Lægreid gikk førsteetappen og åpnet med fem treff på liggende skyting, før det ble to bom på stående.

– Jeg er litt misfornøyd med stående skytingen, for det var gode forhold og unødvendig å bomme. Heldigvis bommet de andre også, og jeg skal ikke være misfornøyd med å veksle først.

LADETRØBBEL: Johannes Dale fikk totalt tre bom og sleit med ladingen av ekstraskuddene både på liggende og stående skyting.

Johannes Dale hadde kommet inn på stafettlaget på bekostning av Vetle Sjåstad Christiansen etter seieren på sprinten og tredjeplassen på jaktstarten tidligere i helgen.

Dale var som vanlig sterk i sporet, men bommet tre ganger og hadde trøbbel med ladingen av ekstraskuddene.

– Det må han jobbe med!, var den klare oppfordringen fra Lunde.

– Jeg var så sinnssykt kald på fingrene. Jeg kjente ikke fingrene mine og prøvde å vifte dem i gang for å få blod, men det var kaldt og de skudda er ikke så store, så jeg fikk ikke helt følelsen på dem. Det var dumt for jeg tapte litt tid på det, forteller Dale.

Mer ståendetrøbbel for Bø

Men på sisterunden hentet han inn hele 24 sekunder, og den lille luken opp til Tyskland klarte Tarjei Bø tidlig å tette før han skjøt feilfritt på liggende.

Før rennet sa Bø at han har slitt med ståendeskytingen sin uten å helt vite hvorfor, og på stafetten ble det igjen to bom på stående. Farten i sporet var derimot upåklagelig, og den gjorde at Bø kunne sende ut sin lillebror i tet sammen med Sverige.

Tyskland ble til slutt nummer tre, til tross for å ha brukt ett ekstraskudd mindre enn Sverige og fire mindre enn Norge.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Uefa nedsetter ekspertpanel – skal utrede kneskader hos kvinner

    De siste årene har kvinnefotballen slitt stort med alvorlige kneskader. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) henter inn eksperter i jakten på svar.

    Ekspertpanelet har utformet et spørreskjema som nå går ut til klubbene. Der skal de innhente informasjon før de går i gang med jobben.

    – Å adressere den hyppige forekomsten av korsbåndsskader i kvinnefotball er avgjørende for utøvernes helse og for å fremme sporten, sier Zoran Bahtijarevic.

    Han er leder for den medisinske avdelingen i Uefa.

    Nylig ble landslagsprofil Mimmi Löfwenius korsbåndsskadd. Vålerenga-spilleren er ventet å miste ett helt år med fotball. Også i fjor var 29-åringen ute med en lignende skade.

    Flere spillere, blant andre England-stjernene Leah Williamson og Beth Mead, gikk glipp av verdensmesterskapet for kvinner tidligere i år på grunn av alvorlige kneskader.

    Utpekingen av et ekspertpanel er en del av en større kampanje knyttet til bevisstgjøring av korsbåndsskader i kvinnefotballen. Den skal starte til sommeren neste år. (NTB)

    Löfwenius nede med skade under cupfinalen i fotball mellom Rosenborg og Vålerenga på Ullevaal stadion.
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • NRK erfarer: Høgmo på vei til japansk klubb

    Per-Mathias Høgmo forlater svenske Häcken - og fortsetter sin trenerkarriere i Japan.

    Etter det NRK erfarer blir det i løpet av torsdag offisielt at Høgmo blir ny trener i den japanske klubben Urawa Red Diamonds, som senere i desember skal spille kvartfinale i VM for klubblag.

    Aftonbladet meldte tidligere onsdag at Høgmo nærmet seg en overgang til den japanske klubben.

    Høgmo har ført Häcken til både serie- og cupgull i Sverige, og var også blant kandidatene til å overta som svensk landslagssjef.

    Men nå blir Høgmo i stedet den første nordmannen til å trene en japansk toppklubb.

    I stallen til det japanske laget er blant andre Marius Høibråten. Tidligere Bodø/Glimt-spiss Kasper Junker er også under kontrakt med klubben, men for øyeblikket lånt ut til Nagoya Grampus.

    Häcken-trener Per Mathias Høgmo.
    Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB
  • Odermatt bekymret for løpernes sikkerhet: – Motsier seg selv

    Etter at seks av alpinherrenes sju planlagte verdenscuprenn har blitt avlyst denne sesongen, er den sveitsiske alpinisten Marco Odermatt bekymret for hvordan rennkalenderen vil se ut.

    Det ene avlyste Zermatt-rennet har blitt flyttet til Val Gardena, i tillegg til at Sölden-storslalåmen blir flyttet til Aspen.

    Michel Vion, generalsekretær i FIS, forteller til franske Eurosport at to av de fire resterende fartsrennene for herrene ikke vil få ny dato. Det er usikkert hva som skjer med de to siste.

    – Jeg forstår alle som ønsker å ta igjen renn, men det må også gi mening. Det blir fem løp på fem dager i Val Gardena og Alta Badia, med to treningsøkter på forhånd, sier Odermatt til Tages Anzeiger, gjengitt av Kronen Zeitung.

    Den regjerende verdenscupvinneren er også redd for skader som kan oppstå når belastningen blir for stor.

    Renndirektør i FIS, Markus Waldner, er enig med Odermatt og er klar på at rennene ikke må settes tilfeldig inn i kalenderen, noe han mener at i så fall vil være farlig for utøverne. (NTB/NRK)

    Marco Odermatt fra Sveits under medaljeseremonien etter utfor for menn under VM i alpint 2023 i Meribel, Frankrike.
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal