Thingnes Bø slaktet seg selv og utstyret etter svensk stafettseier: – Sykt provoserende

Da Johannes Thingnes Bø sprakk fullstendig på stående skyting, kunne svenske Sebastian Samuelsson gå Sverige inn til stafettseier i Hochfilzen.

DRAMATISK: Både Thingnes Bø og Samuelsson stresset på den siste skytingen på stafetten i Hochfilzen. Aller tyngst var det for nordmannen.

– Jeg er litt skuffet. Det går greit å tape for Sebastian for han er en kjempegod skiskytter, men det er måten det blir tapt på. For rent sportslig sett er det en veldig dårlig prestasjon, sier Johannes Thingnes Bø etter målgang.

Det ble dramatisk på siste og avgjørende skyting da han og svenske Sebastian Samuelsson kom likt inn på standplass. Norges ankermann mistet kontrollen, brukte alle sine tre ekstraskudd og måtte til slutt ut i strafferunden.

– Det er total sprekk av Johannes. Dette er for dårlig, mente NRKs ekspert Ola Lunde.

– Fem dårlige skudd i starten, og en ræva ekstraskuddholder som var ny før sesongen som det bare er å kaste. Alt ble feil og det endte med strafferunde. Sykt provoserende idrett når det går sånn, sier Thingnes Bø.

vDD_ZkOdc-s

VANT: Sebastian Samuelsson er i storslag om dagen, og til tross for to bom gikk han Sverige inn til stafettseier.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

– Ville stresse han

Svenskens plan var å prøve å stresse nordmannen på standplass, men han fikk selv problemer.

– Dessverre bommet jeg, men jeg hørte at han gjorde det også. Jeg rotet med ekstraskuddet og ble litt stresset. Så hørte jeg at han skulle i runden og da fokuserte jeg bare på å treffe den siste.

Med Thingnes Bø i strafferunden kunne Samuelsson gå Sverige inn til suveren seier, selv med to bom på siste skyting.

– Det var veldig kult. En drømmesituasjon for meg å gå ut sammen med Johannes. Det var gøy å gå ut med han og gjøre jobben, sier en lykkelig Samuelsson etter seieren.

– Vi har blitt litt bortskjemte med førsteplasser i Norge. Litt ekstra surt også at det er en ung svenske som tar rampelyset fra meg. Da stikker det litt ekstra, forteller Thingnes Bø.

7XBs5wIfjrg

IKKE I TOPPFORM: Johannes Thingnes Bø har slitt litt både i løypa eller på standplass de siste ukene.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Kalde fingre og ladetrøbbel

Stafetten startet lovende sett med norske øyne. Sturla Holm Lægreid gikk førsteetappen og åpnet med fem treff på liggende skyting, før det ble to bom på stående.

– Jeg er litt misfornøyd med stående skytingen, for det var gode forhold og unødvendig å bomme. Heldigvis bommet de andre også, og jeg skal ikke være misfornøyd med å veksle først.

LADETRØBBEL: Johannes Dale fikk totalt tre bom og sleit med ladingen av ekstraskuddene både på liggende og stående skyting.

Johannes Dale hadde kommet inn på stafettlaget på bekostning av Vetle Sjåstad Christiansen etter seieren på sprinten og tredjeplassen på jaktstarten tidligere i helgen.

Dale var som vanlig sterk i sporet, men bommet tre ganger og hadde trøbbel med ladingen av ekstraskuddene.

– Det må han jobbe med!, var den klare oppfordringen fra Lunde.

– Jeg var så sinnssykt kald på fingrene. Jeg kjente ikke fingrene mine og prøvde å vifte dem i gang for å få blod, men det var kaldt og de skudda er ikke så store, så jeg fikk ikke helt følelsen på dem. Det var dumt for jeg tapte litt tid på det, forteller Dale.

Mer ståendetrøbbel for Bø

Men på sisterunden hentet han inn hele 24 sekunder, og den lille luken opp til Tyskland klarte Tarjei Bø tidlig å tette før han skjøt feilfritt på liggende.

Før rennet sa Bø at han har slitt med ståendeskytingen sin uten å helt vite hvorfor, og på stafetten ble det igjen to bom på stående. Farten i sporet var derimot upåklagelig, og den gjorde at Bø kunne sende ut sin lillebror i tet sammen med Sverige.

Tyskland ble til slutt nummer tre, til tross for å ha brukt ett ekstraskudd mindre enn Sverige og fire mindre enn Norge.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hodgson slutter i Palace

  Crystal Palace-manager Roy Hodgson forlater klubben når kontrakten hans er over denne sesongen, sier trenerveteranen.

  Han har hatt ansvaret for Palace siden september 2017. Hans siste kamp blir mot Liverpool på Selhurst Park søndag.

  – Etter 45 år som trener har jeg bestemt meg for å trappe ned det tøffe livet i Premier League, sier Hodgson.

  Hodgson sint
  Foto: Bradley Collyer / Reuters
 • Christiansen fikk det tøft i EM

  Henrik Christiansen fikk en tung kvalifisering på 1500 meter fri under svømme-EM langbane tirsdag. Med tiden 15.08,28 ble han bare nummer fire i sitt heat.

  Det norske håpet ledet heatet fram til 450 meter, men fikk det tungt mot slutten.

  Ukrainske Mihailo Romantsjuk var best i kvalifiseringen med 14.52,07. Christiansen hadde den sjette beste tiden.

  Han var et godt stykke unna sin egen norske og nordiske rekord på 14.45,35 som han satte under VM i Sør-Korea for snart to år siden.

  Finalen går onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Tobias Schwarz / AFP
 • LSK-spiller avga positiv virustest

  Premierekampen mellom LSK Kvinner og Lyn i Toppserien kommende helg er utsatt. En Lillestrøm-spiller har testet positivt på koronaviruset.

  Romeriksklubbens trener Knut Slatleim bekrefter smittesituasjonen i klubben overfor Romerikes Blad.

  Den aktuelle spilleren skal ha avgitt den positive virustesten etter en treningskamp mot Kolbotn lørdag. Ifølge Slatleim skal spilleren være symptomfri.

  Hele LSK-troppen skal virustestes tirsdag.

  De som har fått status som nærkontakter er satt i karantene. Det gjelder ifølge klubben selv alle som var med på spillerbussen til lørdagens kamp mot Kolbotn.

  Toppserien fotball 2020: LSK Kvinner - Avaldsnes (1-3)
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal