Hopp til innhold

Thingnes Bø slaktet seg selv og utstyret etter svensk stafettseier: – Sykt provoserende

Da Johannes Thingnes Bø sprakk fullstendig på stående skyting, kunne svenske Sebastian Samuelsson gå Sverige inn til stafettseier i Hochfilzen.

DRAMATISK: Både Thingnes Bø og Samuelsson stresset på den siste skytingen på stafetten i Hochfilzen. Aller tyngst var det for nordmannen.

– Jeg er litt skuffet. Det går greit å tape for Sebastian for han er en kjempegod skiskytter, men det er måten det blir tapt på. For rent sportslig sett er det en veldig dårlig prestasjon, sier Johannes Thingnes Bø etter målgang.

Det ble dramatisk på siste og avgjørende skyting da han og svenske Sebastian Samuelsson kom likt inn på standplass. Norges ankermann mistet kontrollen, brukte alle sine tre ekstraskudd og måtte til slutt ut i strafferunden.

– Det er total sprekk av Johannes. Dette er for dårlig, mente NRKs ekspert Ola Lunde.

– Fem dårlige skudd i starten, og en ræva ekstraskuddholder som var ny før sesongen som det bare er å kaste. Alt ble feil og det endte med strafferunde. Sykt provoserende idrett når det går sånn, sier Thingnes Bø.

vDD_ZkOdc-s

VANT: Sebastian Samuelsson er i storslag om dagen, og til tross for to bom gikk han Sverige inn til stafettseier.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

– Ville stresse han

Svenskens plan var å prøve å stresse nordmannen på standplass, men han fikk selv problemer.

– Dessverre bommet jeg, men jeg hørte at han gjorde det også. Jeg rotet med ekstraskuddet og ble litt stresset. Så hørte jeg at han skulle i runden og da fokuserte jeg bare på å treffe den siste.

Med Thingnes Bø i strafferunden kunne Samuelsson gå Sverige inn til suveren seier, selv med to bom på siste skyting.

– Det var veldig kult. En drømmesituasjon for meg å gå ut sammen med Johannes. Det var gøy å gå ut med han og gjøre jobben, sier en lykkelig Samuelsson etter seieren.

– Vi har blitt litt bortskjemte med førsteplasser i Norge. Litt ekstra surt også at det er en ung svenske som tar rampelyset fra meg. Da stikker det litt ekstra, forteller Thingnes Bø.

7XBs5wIfjrg

IKKE I TOPPFORM: Johannes Thingnes Bø har slitt litt både i løypa eller på standplass de siste ukene.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Kalde fingre og ladetrøbbel

Stafetten startet lovende sett med norske øyne. Sturla Holm Lægreid gikk førsteetappen og åpnet med fem treff på liggende skyting, før det ble to bom på stående.

– Jeg er litt misfornøyd med stående skytingen, for det var gode forhold og unødvendig å bomme. Heldigvis bommet de andre også, og jeg skal ikke være misfornøyd med å veksle først.

LADETRØBBEL: Johannes Dale fikk totalt tre bom og sleit med ladingen av ekstraskuddene både på liggende og stående skyting.

Johannes Dale hadde kommet inn på stafettlaget på bekostning av Vetle Sjåstad Christiansen etter seieren på sprinten og tredjeplassen på jaktstarten tidligere i helgen.

Dale var som vanlig sterk i sporet, men bommet tre ganger og hadde trøbbel med ladingen av ekstraskuddene.

– Det må han jobbe med!, var den klare oppfordringen fra Lunde.

– Jeg var så sinnssykt kald på fingrene. Jeg kjente ikke fingrene mine og prøvde å vifte dem i gang for å få blod, men det var kaldt og de skudda er ikke så store, så jeg fikk ikke helt følelsen på dem. Det var dumt for jeg tapte litt tid på det, forteller Dale.

Mer ståendetrøbbel for Bø

Men på sisterunden hentet han inn hele 24 sekunder, og den lille luken opp til Tyskland klarte Tarjei Bø tidlig å tette før han skjøt feilfritt på liggende.

Før rennet sa Bø at han har slitt med ståendeskytingen sin uten å helt vite hvorfor, og på stafetten ble det igjen to bom på stående. Farten i sporet var derimot upåklagelig, og den gjorde at Bø kunne sende ut sin lillebror i tet sammen med Sverige.

Tyskland ble til slutt nummer tre, til tross for å ha brukt ett ekstraskudd mindre enn Sverige og fire mindre enn Norge.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Juniorjentene til VM-finale

  Norge banket Nederland 32-23 og innkasserte finalebillett i junior-VM i håndball for kvinner. Tittelkampen spilles mot Ungarn søndag.

  Det sto 14-14 etter første omgang, men etter hvilen ble Nederland løpt i senk av de norske juniorjentene.

  Martine Andersen og Johanne Nypan noterte begge seks mål i fredagens semifinale i slovenske Celje. I mål hadde June Krogh rundt 50 i redningsprosent.

  – I 25 minutter i annen omgang pakket vi fullstendig igjen, og det er det som avgjør, sa landslagstrener Tore Johannessen til handball.no etter seieren.

 • Nepomnjasjtsjij én remis unna ny VM-kamp

  Jan Nepomnjasjtsjij trenger kun et halvt poeng fra sine to siste partier for å vinne kandidatturneringen i sjakk. Sammenlagtseier gir VM-spill i 2023.

  Russeren spilte remis i fredagens møte med Hikaru Nakamura (USA). Han har plukket 8,5 av 12 mulige poeng.

  Det skiller to poeng ned til nettopp Nakamura på andreplass. Mye skal gå galt om «Nepo» ikke står igjen som turneringsvinner i Madrid. Han kan avgjøre det søndag med hvite brikker mot ungarske Richard Rapport.

  Skulle det bli tap, har Nepomnjasjtsjij en matchball til dagen etter. Da møter han Jan-Krzysztof Duda fra Polen.

  31-åringen vant også i fjor kandidatturneringen, og det gjorde ham til utfordrer mot Magnus Carlsen i VM-kampen i Dubai før jul. Der ble det klar norsk seier (7,5-3,5).

  Det er langt ifra sikkert at det blir en reprise av duellen i første halvdel av 2023. Carlsen har uttalt seg tvilende til å stille i VM for sjette gang. Han har vært verdensmester i langsjakk uavbrutt siden 2013. (NTB)

  Jan Nepomnjasjtsjij
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Kampfiksingsenhet kobler seg på etter avsløring om pengetilbud i friidretts-NM

  Gular-løperne ble tilbudt penger for å hjelpe en konkurrent til en bedre tid på 1500-meteren i NM i Stjørdal sist helg. Lotteritilsynet skal se på saken.

  Det melder Bergensavisen. I første omgang vil tilsynets kampfiksingsenhet gå i dialog med Norges idrettsforbund.

  – Med forbehold om at vi ikke har oversikt over hele hendelsesforløpet, så finner vi det alvorlig dersom deltakere i en idrettskonkurranse utfører en handling som kan fjerne hele eller deler av den usikkerhet som er forbundet med konkurranser. Dersom det i tillegg involverer betaling, ser vi på det som svært alvorlig, skriver enhetsleder Eirik Haugen Tysse i en e-post til BA.

  Tre Gular-utøvere var kvalifisert til 1500-meterfinalen: Bjørnar Sandnes Lillefosse, Mats Hauge og Eivind Trym Wikshåland. I finalen skulle også Tjalves Ferdinand Kvan Edman løpe.

  BA meldte fredag at Wikshåland noen timer i forkant ble oppringt av Tjalve-trener Eirik Førde, som tilbød Gular-trioen penger for å hjelpe Edman til en god tid slik at han kom med på rankingen til VM.

  – Jeg sa at jeg ikke var villig til å ofre meg selv i finalen mot betaling. Der ville jeg kjempe for min egen plassering, sier Wikshåland til avisen.

  – Det ble aldri sagt noe om pris, men vi oppfattet det som et seriøst tilbud, forklarer Lillefosse.

  Tjalve-trener Førde sier at de vurderte det fordi Edman var nære VM-plass.

  – Vi prøvde å se om noen hadde mulighet til å dra i 600 meter slik at Ferdinand slapp å dra hele veien selv. Det var det eneste vi tenkte. Poengsanking er veldig viktig, og Ferdinand var helt på vippen til VM-plass, forklarer Førde.

  Edman løp likevel inn til 3.-plass på en god nok tid og er med i Norges VM-tropp i Eugene senere i juli. (NTB)

  NM friidrett Stjørdal
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste