Thingnes Bø om nervene: – Begynte nesten å grine på oppvarmingen

HOLMENKOLLEN (NRK) De norske skiskytterne fikk virkelig kjenne på kroppen hvordan det er å gå VM på hjemmebane da mesterskapet startet i Holmenkollen torsdag.

Thingnes Bø

NERVØS: Johannes Thingnes Bø la ikke skjul på at nervene preget ham før han gikk tredjeetappen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det ble en svært nervepirrende opplevelse for de mange som satt klistret til TV-skjermen for å se åpningsdistansen i VM torsdag.

– Holdt på å begynne å grine

Men det var nok ikke mange som var like nervøse som utøverne selv. Det hele endte med bronseplass, men etter at løperne kom i mål fortalte de alle om nervene som gjør seg gjeldende når du skal gå VM på hjemmebane i Kollen.

Norge

BRONSELAGET: Marte Olsbu (t.v), Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø blir fotografert etter å ha sikret bronsemedalje på VMs første distanse.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Det var grusomt. På oppvamringen holdt jeg på å begynne å grine da jeg hørte at Olsbu fylte på stående der. Jeg var veldig, veldig nervøs, innrømmer Johannes Thingnes Bø.

– Jeg ristet før start. Det var en litt vanskelig følelse, sier han.

Også Marte Olsbu, som gikk en strålende førsteetappe, kjente på presset før hun gikk ut foran folkehavet i Kollen.

– Jeg var skikkelig nervøs. Men da jeg først startet var det bare gøy, sier hun.

– Jeg har aldri gått førsteetappe på mixed stafett i mesterskap, men har gått mange førstetapper i verdenscup. Så jeg tenkte at jeg bare skulle gjøre som jeg har gjort de andre gangene, og bare nyte det at publikum er her for oss. Det var overraskende kult å gå, sier hun.

Tarjei Bø trengte tre ekstraskudd på liggende skyting, før han fylte på stående. Men da var gulltoget allerede gått.

– Jeg var nervøs før løpet, og jeg var nervøs i dagene før. Men da jeg skjøt på stående, skjøt jeg jo ikke for gull, sier Norges ankermann.

– Skjønner at de er nervøse

Landslagstrener for kvinnene, Stian Eckhoff, forteller at de har jobbet med å forberede utøverne på det som møter de i Kollen.

– Jeg tror nok utøverne har kjent mye på det. Vi i støtteapparatet har snakket litt sammen, og vi føler at vi alle er veldig godt forberedte. Nå har vi gjort det vi kan, så er det opp til utøverne, sier han.

Han tror uansett at dagens opplevelse gjør at nervene vil roe seg før det som skal skje i helgen.

– Jeg skjønner jo at de er veldig nervøse, men jeg tror det var veldig godt for dem å komme i gang i dag, sier han.

Akkurat det kan Johannes Thingnes Bø bekrefte.

– Nervene er nok over nå. Det var godt å få gå. Jeg har ventet veldig lenge, og vært veldig nervøs, sier han.

Siste nytt

 • Årsbeste av Isene i diskos

  Ola Stunes Isene viste god form i diskosringen under Muliglekene i friidrett i Jessheim søndag. 63,82 var både banerekord og klar norsk årsbeste.

  Isene hadde også gyldige kast på 61,28 og 60,80 i søndagens stevne. Vinnerresultatet var snaut fire meter bak hans personlige rekord fra i fjor.

  I stevnet som ble avviklet med strenge smittevernregler måtte Isene blant annet hente diskosen selv etter sine kast, skriver Norges Friidrettsforbund på sitt nettsted.

  Isene
  Foto: Jessica Gow/TT / Jessica Gow/TT
 • Carlsen tok første stikk mot So

  Magnus Carlsen vant de to første hurtigsjakkpartiene i kvartfinalen mot Wesley So i onlineturneringen Rapid Challenge, og amerikaneren ga opp.

  Dermed tok Carlsen første stikk i kvartfinaleduellen som utkjempes i best av tre kamper.

  Kampen mellom Carlsen og So fortsetter tirsdag. Dersom So vinner og det står 1-1, avgjøres det hele i siste kamp onsdag.

  1D_QdRP7-Q4
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Hummels usikker før toppkampen

  Mats Hummels måtte ut ved pause da Borussia Dortmund vant i Wolfsburg lørdag. Nå er stopperkjempen usikker før tirsdagens storkamp mot Bayern München.

  – Mats har problemer med hælsenen. Det er et problem han har slitt med en stund, men vi håper at han kan spille tirsdag, sa sportsdirektør Michael Zorc.

  Bayern München topper tabellen fire poeng foran Borussia Dortmund med sju kamper igjen å spille.

  D6qE6snBSYw
  Foto: Michael Sohn / Michael Sohn

Sendeplan

Kl. Program Kanal