Hopp til innhold

Thingnes Bø med frekk feiring på standplass – fikk kongen til å le

Johannes Thingnes Bø var så suveren at han kunne starte feiringen allerede på siste skyting. Da måtte selv kongen humre med.

KONGEN LO AV FEIRING: Johannes Thingnes Bøs feiring vekket oppsikt.

Johannes Thingnes Bø herjet med konkurrentene på jaktstarten i Holmenkollen.

Han kom ensomt inn på siste skyting, og smalt ned fire blinker før han vendte seg mot publikum og hysjet. Deretter smalt han ned det siste skuddet også.

Det fikk selv Kong Harald til å trekke på smilebåndet på tribunen.

– Jeg blir rørt, jeg, utbrøt TV 2s ekspert Petter Northug.

– Her er det show av en annen verden. Det er et show vi knapt har sett maken til fra Johannes Thingnes Bø. Tenk å gjøre det da, sa NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

Thingnes Bø avslører at feiringen var til ære for kongen.

– Det var en hyllest til kongen vår. Jeg var så glad da jeg så han på oppvarmingen, og håpet at jeg kunne vinne så jeg skulle få sjansen til å møte ham. Han er et stort forbilde for meg. Jeg håper han koste seg der han satt, forteller Thingnes Bø.

– Oi, det er frekt

Også lagkameratene lot seg forbause over feiringa.

– Oi, det er frekt, utbryter Sturla Holm Lægreid, etter å ha sett feiringa.

– Det er jo litt «cocky». Det viser jo bare at man er superoverlegen, men det er han jo, sier Lægreid.

Heller ikke Johannes Dale hadde fått det med seg før han gikk i mål og sjekket mobilen:

– Jeg så det faktisk i sted da jeg fikk en melding i gruppa vår at det var en lagkompis som skrev «din syke jævel» eller noe slik. Jeg skjønte ikke hva det var og måtte inn på NRK for å sjekke hva det var og så at han hadde hysjet på publikum – det liker jeg.

Han avslører at Thingnes Bø hadde lekt med tanken i forkant.

– Vi har pratet om den feiringen der, enten hysje på publikum før du kommer inn på siste skyting eller før sisteskuddet. At han gjorde det i dag er skikkelig rått. Det er en feiring en konge verdig, sier Dale.

Thingnes Bø innrømmer at det var et planlagt stunt.

– Dette var ikke noe jeg kom på da. Det var noe jeg hadde forberedt meg på de foregående timene. Jeg er glad jeg traff der, for hvis ikke hadde det sett dumt ut.

Bukket foran målstreken

Dermed vant Thingnes Bø suverent med nesten minuttet ned franske Quentin Fillon Maillet og Sturla Holm Lægreid.

Thingnes Bø startet jaktstarten først etter å ha vunnet sprinten, og ga aldri konkurrentene en sjanse. Han bommet kun en gang på fire skytinger.

Ut på siste runde fikk han æren av å ta med seg det norske flagget, og bukket foran målstreken for kongen og resten av publikum.

Verdenscup skiskyting i Holmenkollen

BUKKET FOR KONGEN: Johannes Thingnes Bø stoppet opp før målgang.

Foto: Javad Parsa / NTB

– Han stopper opp foran kongen og peker opp til hans majestet. Bukker og så er det bare de siste ti meterne til mål. Den tenker jeg kong Harald satt pris på. Du verden for et show han byr på i dag, Johannes Thingnes Bø. For et eventyr av en skiskytter, sa Stabrun Smith.

Det ble bare enda en ny bragd i en helt ellevill sesong. Johannes Thingnes Bø tok sesongens 18. seier.

– Det var perfeksjon hele rennet. Skyte på skive en, finne på litt sprell på slutten, og stikke av med seieren. Det er perfekt kombinasjon, sier Thingnes Bø.

Etter seieren fikk han æren av å møte kongen i Holmenkollen.

– Han gratulerte med en god sesong, og synes ting hadde fungert bra. Så satte han veldig pris på showet jeg lagde, forteller Thingnes Bø om møtet

– Så han likte den feiringen?

– Ja, den var i hans ånd.

Sportsnyheter

UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group H - Kazakhstan v Denmark

Hareide om Danmark-smell: – Et sjokk for danskene

Alt så ut til å gå mot en oppskriftsmessig seier for Danmark, men så kollapset gjestene fullstendig mot Kasakhstan.

Siste nytt

 • Antonio Conte ferdig som Tottenham-manager

  Den italienske trenerstjernen Antonio Conte er ferdig som trener i Premier League-klubben Tottenham.

  London-klubben bekrefter beslutningen om å avslutte samarbeidet med italieneren på sine nettsider søndag kveld.

  De opplyser videre at Contes assistenttrener Cristian Stellini skal lede laget ut sesongen. Tidligere Tottenham-spiller Ryan Mason skal være hans assistent.

  – Vi har ti kamper igjen av sesongen og kjemper for en mesterligaplass. Vi alle trenger å stå i dette sammen, sier styreleder Daniel Levy i en uttalelse.

  Conte ble ansatt som Tottenham-manager i november 2021. Han erstattet da Nuno Espírito Santo.

  Italieneren klarte aldri lede de liljehvite til det som ville vært et svært etterlengtet trofé. Det er han samtidig ikke alene om å ha slitt med. Tottenham har bare vunnet ett trofé de siste 20 årene.

  Etter at Tottenham spilte 3-3 hjemme mot tabelljumbo Southampton lørdag, serverte manager Conte en verbal kraftsalve av sjeldent merke mot både egne spillere og klubben.

  – Jeg ser mange selvopptatte spillere, og spillere som ikke vil hjelpe hverandre og spille med hjertet. Jeg er skikkelig opprørt, sa italieneren.

  London-klubben ligger i øyeblikket på fjerdeplass i Premier League. 17 poeng skiller opp til Arsenal på tabelltoppen. Ned til Newcastle på plassen bak er det fem poeng.

  Nylig røk klubben ut av Champions League etter å ha tapt over to kamper mot Milan. (NTB)

  FILE PHOTO: Premier League - Southampton v Tottenham Hotspur
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Ronaldo-dobbel i målshow

  Cristiano Ronaldo og Portugal fortsetter å vise god scoringsform i EM-kvalifiseringen. Søndag ble Luxembourg knust 6-0 på bortebane.

  Portugal har møtt de to av de dårligste lagene i pulja så langt (Liechtenstein og Luxembourg), men målteften er det ingenting å si på.

  Ronaldo scoret to mål i begge kampene som endte med solide seirer i favør portugiserne, og de har ikke sluppet inn mål. Roberto Martínez fått en flott start som portugisisk landslagssjef. Han var ferdig i Belgia etter et skuffende VM i Qatar like før jul. (NTB)

  Cristiano Ronaldo
  Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP
 • Northug mister NM-comebacket grunnet sykdom

  Petter Northug skulle etter planen gjøre comeback under NM på Tolga, men må melde avbud grunnet sykdom, melder Adresseavisen.

  – Petter er forkjølet og stiller ikke på lagsprinten i NM på onsdag. Strindheim stiller da med Håkon Skaanes og Even Northug, sier Morten Bostad til avisen.

  Bostad er ansvarlig for seniorløperne i Strindheim IL.

  I utgangspunktet skulle Northug gjøre NM-comeback på Tolga under lagsprinten for Strindheim. Det blir nå altså ikke noe av. (NTB)

  Tour de ski 2022/23
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste