Tragisk ulykke preger skiskyttermiljøet – gråtkvalt Christiansen klarte ikke snakke om eget renn

POKLJUKA/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø tok seieren i «pappa-comebacket», men nyheten om at faren til franske Fabien Claude er savnet, preger hele skiskyttermiljøet.

Vetle Sjåstad Christiansen klarer ikke snakke om løpet sitt, fordi han må fordøye nyheten om at faren til Fabien Claude er havnet i en snøscooter-ulykke. Claude havnet på en tredje plass på dagens 20 km der Johannes Thingnes Bø vant.

Vetle Sjåstad Christiansen klarer ikke snakke om løpet sitt, fordi han må fordøye nyheten om at faren til Fabien Claude er havnet i en snøscooter-ulykke. Claude havnet på en tredje plass på dagens 20 km der Johannes Thingnes Bø vant.

– Vi fikk vite at faren til Claude, som er en god venn, er savnet. Så da er det ikke så viktig med en 9.-plass i dag, sier en gråtkvalt Vetle Sjåstad Christiansen til NRK.

Han har akkurat blitt fortalt at faren til franske Fabien Claude er savnet etter en snøscooter-ulykke i Canada tirsdag. Dette bekrefter også Frankrikes pressesjef overfor NRK.

Claude, som ble nummer tre og sikret karrierens første pallplass, fikk den tragiske beskjeden onsdag.

– Demper gleden

Tårene trillet da NRK intervjuet Christiansen i målområdet etter torsdagens 20 km i Pokljuka.

– Sport blir uviktig da?

– Ja, det blir det, også blir han nummer tre i dag, så det var en fin dag å bli nummer tre på for han, sier Christiansen, som ble nummer ni.

Johannes Thingnes Bø vant i comebacket etter «pappapermen», men også han var preget av tragedien som har rammet det franske laget.

– Det satte en demper på gleden, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

Ville stille for faren

Etter normaldistansen var Claude ordknapp da han fikk spørsmål om det som har skjedd med faren.

– I dag er en spesiell dag for meg. Jeg ville bare starte rennet for min far, og så se hva som skjedde, sier Claude til NRK.

– Jeg er fornøyd med mine egne prestasjoner, fortsatte Claude, før han la til at han ikke ønsket å snakke mer om det som har skjedd.

Fabien Claude

ORDKNAPP: Fabien Claude var ordknapp da NRK intervjuet ham etter torsdagens renn.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Han var på pressekonferansen sammen med sin bror som også driver med skiskyting, Florent Claude, som går for Belgia. De to drar hjem til Frankrike for å være med familien i morgen, opplyser Frankrikes pressesjef til NRK.

Martin Fourcade ble kun slått av Bø på normaldistansen, men var mest opptatt av lagkameraten etter rennet.

– Det var en veldig emosjonell dag for oss på det franske laget på grunn av det som har skjedd med faren til Fabien og jeg er så stolt av ham og laget, sier Fourcade til NRK og legger til:

– Vi driver med dette fordi det er lidenskapen vår, men ofte handler det om mye mer enn idrett. Det er når livet er vanskelig at man ser verdien av å ha folk som står ved din side. Jeg er så stolt av Fabien og det tror jeg faren hans også er, sier franskmannen.

QFoGROUnYgw

PALLEN: Martin Fourcade (f.v.), Johannes Thingnes Bø og Fabien Claude treff 20 blinker hver seg på normalen.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

– Fikk «pappaboost»

Kontrastene var dermed store etter normaldistansen i Slovenia.

I over en måned har Johannes Thingnes Bø stått over verdenscuprenn i vente på å bli far.

Det ble han forrige uke, og i tilbakekomsten i slovenske Pokljuka viste stryningen seg fra sin beste side.

– Det er «pappaboosten» som tar meg ti sekunder foran, sier Thingnes Bø til NRK etter seieren.

Thingnes Bø plaffet ned 20 av 20 blinker og gikk i mål på tiden 47:54.3.

– Det er helt utrolig å skru på så enormt. Det er mesterlig gjort, utbrøt NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Det var flere som skjøt fire fulle hus, men ingen av dem klarte å hamle opp med nordmannen i sporet. Dermed vant Thingnes Bø 20-kilometeren i comebacket.

Fire nordmenn topp ti

Det var flere gode norske prestasjoner. Hele fire nordmenn endte topp ti.

Best av de andre var Johannes Dale. Han ble nest best i sporet, men bommet én gang på første stående skyting. Dermed endte han på en femteplass, som nest beste nordmann.

Tarjei Bø gjorde som Dale og bommet én gang. Det holdt til en sjetteplass.

– Det var et kjempebra løp. Det var veldig artig også, fordi jeg kjempet med Johannes og Fourcade hele veien. Jeg følte at jeg yppet meg mot de to beste skiskytterne i verden, sier Bø.

Vetle Sjåstad Christiansen endte på niendeplass. Erlend Bjøntegaard endte på 33.-plass, mens Aleksander Fjell Andersen gikk inn til en 46.-plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Ingebrigtsens anke tatt til følge – får likevel EM-gullet

Jakob Ingebrigtsen trodde først han vant EM-gull, så ble han disket. Han la inn protest, og får nå likevel gullet.

Fryktet han hadde korona to timer før VM-sølvet: – Har vært dårlig de siste dagene

Oberstdorf/Oslo (NRK): Kort tid før rennstart ventet Johansson på svar fra en koronatest. Til tross for det imponerte han under tunge forhold.

Siste nytt

 • Glimt vant omstridt treningskamp

  Bodø/Glimt vant 5–2 over Gibraltar-laget Europa FC fredag.

  Glimt har fått kritikk for å legge en treningsleir til Marbella for å få spilt treningskamper før sesongstart. De øvrige norske lagene, med unntak av europaligasensasjonen Molde, er hjemme i Norge med strenge koronaregler.

  Signeringen av Botheim vekket oppsikt ettersom han avbrøt sin kontrakt med Rosenborg etter at han aldri slo gjennom på Lerkendal. Fredag scoret han og hadde målgivende for Glimt.

  Glimts øvrige målscorere var Brede Moe, Sondre Brunstad Fet, Hugo Vetlesen og Sebastian Tounekti.

  Eliteserien fotball 2020: Bodø/Glimt - Viking (3-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Sterk dag for de norske golferne

  Golfspilleren Viktor Hovland klarte sin 22. cut på rad da han gikk fire slag under par fredag ettermiddag i stjernespekkede Arnold Palmers Invitational i Florida. Han lå på 2.-plass bak Corey Conners da han gikk av det siste hullet. Da skulle fortsatt mange golfere ut senere.

  I tillegg hadde landsmannen Kristoffer Ventura en fin dag. Han gikk to slag under par, og er ett slag over par totalt etter to dager. Dermed ligger han an til å klare cuten, en uke etter han klarte det samme i Puerto Rico.

  Ventura og Hovland
 • Granerud har hatt tunge dager

  Norges store hoppkomet denne sesongen, Halvor Granerud, fikk påvist koronasmitte i løpet av VM. Dermed mistet han hopprennene i den store bakken.

  – Det har vært noen ganske tunge dager nå hvor det har vært greit å ikke kunne gå fra hotellrommet. Det har vært vanskelig nok å komme seg opp av senga, sier han til NRK i pausen av fredagens hopprenn.

  Han sier imidlertid at fredagen har vært den beste dagen til nå. At Granerud ikke kan konkurrere tar han ikke så tungt.

  – Det er ikke det feteste, men jeg har samtidig ikke vært i noen god form. Så det har ikke vært så vondt som jeg trodde skulle være, forklarer verdenscupvinneren, før han legger til:

  – Men det er ikke det her jeg vil bruke fredagen til.

  Halvor Egner Granerud
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal