Hopp til innhold

Tragisk ulykke preger skiskyttermiljøet – gråtkvalt Christiansen klarte ikke snakke om eget renn

POKLJUKA/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø tok seieren i «pappa-comebacket», men nyheten om at faren til franske Fabien Claude er savnet, preger hele skiskyttermiljøet.

Vetle Sjåstad Christiansen klarer ikke snakke om løpet sitt, fordi han må fordøye nyheten om at faren til Fabien Claude er havnet i en snøscooter-ulykke. Claude havnet på en tredje plass på dagens 20 km der Johannes Thingnes Bø vant.

Vetle Sjåstad Christiansen klarer ikke snakke om løpet sitt, fordi han må fordøye nyheten om at faren til Fabien Claude er havnet i en snøscooter-ulykke. Claude havnet på en tredje plass på dagens 20 km der Johannes Thingnes Bø vant.

– Vi fikk vite at faren til Claude, som er en god venn, er savnet. Så da er det ikke så viktig med en 9.-plass i dag, sier en gråtkvalt Vetle Sjåstad Christiansen til NRK.

Han har akkurat blitt fortalt at faren til franske Fabien Claude er savnet etter en snøscooter-ulykke i Canada tirsdag. Dette bekrefter også Frankrikes pressesjef overfor NRK.

Claude, som ble nummer tre og sikret karrierens første pallplass, fikk den tragiske beskjeden onsdag.

– Demper gleden

Tårene trillet da NRK intervjuet Christiansen i målområdet etter torsdagens 20 km i Pokljuka.

– Sport blir uviktig da?

– Ja, det blir det, også blir han nummer tre i dag, så det var en fin dag å bli nummer tre på for han, sier Christiansen, som ble nummer ni.

Johannes Thingnes Bø vant i comebacket etter «pappapermen», men også han var preget av tragedien som har rammet det franske laget.

– Det satte en demper på gleden, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

Ville stille for faren

Etter normaldistansen var Claude ordknapp da han fikk spørsmål om det som har skjedd med faren.

– I dag er en spesiell dag for meg. Jeg ville bare starte rennet for min far, og så se hva som skjedde, sier Claude til NRK.

– Jeg er fornøyd med mine egne prestasjoner, fortsatte Claude, før han la til at han ikke ønsket å snakke mer om det som har skjedd.

Fabien Claude

ORDKNAPP: Fabien Claude var ordknapp da NRK intervjuet ham etter torsdagens renn.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Han var på pressekonferansen sammen med sin bror som også driver med skiskyting, Florent Claude, som går for Belgia. De to drar hjem til Frankrike for å være med familien i morgen, opplyser Frankrikes pressesjef til NRK.

Martin Fourcade ble kun slått av Bø på normaldistansen, men var mest opptatt av lagkameraten etter rennet.

– Det var en veldig emosjonell dag for oss på det franske laget på grunn av det som har skjedd med faren til Fabien og jeg er så stolt av ham og laget, sier Fourcade til NRK og legger til:

– Vi driver med dette fordi det er lidenskapen vår, men ofte handler det om mye mer enn idrett. Det er når livet er vanskelig at man ser verdien av å ha folk som står ved din side. Jeg er så stolt av Fabien og det tror jeg faren hans også er, sier franskmannen.

QFoGROUnYgw

PALLEN: Martin Fourcade (f.v.), Johannes Thingnes Bø og Fabien Claude treff 20 blinker hver seg på normalen.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

– Fikk «pappaboost»

Kontrastene var dermed store etter normaldistansen i Slovenia.

I over en måned har Johannes Thingnes Bø stått over verdenscuprenn i vente på å bli far.

Det ble han forrige uke, og i tilbakekomsten i slovenske Pokljuka viste stryningen seg fra sin beste side.

– Det er «pappaboosten» som tar meg ti sekunder foran, sier Thingnes Bø til NRK etter seieren.

Thingnes Bø plaffet ned 20 av 20 blinker og gikk i mål på tiden 47:54.3.

– Det er helt utrolig å skru på så enormt. Det er mesterlig gjort, utbrøt NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Det var flere som skjøt fire fulle hus, men ingen av dem klarte å hamle opp med nordmannen i sporet. Dermed vant Thingnes Bø 20-kilometeren i comebacket.

Fire nordmenn topp ti

Det var flere gode norske prestasjoner. Hele fire nordmenn endte topp ti.

Best av de andre var Johannes Dale. Han ble nest best i sporet, men bommet én gang på første stående skyting. Dermed endte han på en femteplass, som nest beste nordmann.

Tarjei Bø gjorde som Dale og bommet én gang. Det holdt til en sjetteplass.

– Det var et kjempebra løp. Det var veldig artig også, fordi jeg kjempet med Johannes og Fourcade hele veien. Jeg følte at jeg yppet meg mot de to beste skiskytterne i verden, sier Bø.

Vetle Sjåstad Christiansen endte på niendeplass. Erlend Bjøntegaard endte på 33.-plass, mens Aleksander Fjell Andersen gikk inn til en 46.-plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal