Tragisk ulykke preger skiskyttermiljøet – gråtkvalt Christiansen klarte ikke snakke om eget renn

POKLJUKA/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø tok seieren i «pappa-comebacket», men nyheten om at faren til franske Fabien Claude er savnet, preger hele skiskyttermiljøet.

Vetle Sjåstad Christiansen klarer ikke snakke om løpet sitt, fordi han må fordøye nyheten om at faren til Fabien Claude er havnet i en snøscooter-ulykke. Claude havnet på en tredje plass på dagens 20 km der Johannes Thingnes Bø vant.

Vetle Sjåstad Christiansen klarer ikke snakke om løpet sitt, fordi han må fordøye nyheten om at faren til Fabien Claude er havnet i en snøscooter-ulykke. Claude havnet på en tredje plass på dagens 20 km der Johannes Thingnes Bø vant.

– Vi fikk vite at faren til Claude, som er en god venn, er savnet. Så da er det ikke så viktig med en 9.-plass i dag, sier en gråtkvalt Vetle Sjåstad Christiansen til NRK.

Han har akkurat blitt fortalt at faren til franske Fabien Claude er savnet etter en snøscooter-ulykke i Canada tirsdag. Dette bekrefter også Frankrikes pressesjef overfor NRK.

Claude, som ble nummer tre og sikret karrierens første pallplass, fikk den tragiske beskjeden onsdag.

– Demper gleden

Tårene trillet da NRK intervjuet Christiansen i målområdet etter torsdagens 20 km i Pokljuka.

– Sport blir uviktig da?

– Ja, det blir det, også blir han nummer tre i dag, så det var en fin dag å bli nummer tre på for han, sier Christiansen, som ble nummer ni.

Johannes Thingnes Bø vant i comebacket etter «pappapermen», men også han var preget av tragedien som har rammet det franske laget.

– Det satte en demper på gleden, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

Ville stille for faren

Etter normaldistansen var Claude ordknapp da han fikk spørsmål om det som har skjedd med faren.

– I dag er en spesiell dag for meg. Jeg ville bare starte rennet for min far, og så se hva som skjedde, sier Claude til NRK.

– Jeg er fornøyd med mine egne prestasjoner, fortsatte Claude, før han la til at han ikke ønsket å snakke mer om det som har skjedd.

Fabien Claude

ORDKNAPP: Fabien Claude var ordknapp da NRK intervjuet ham etter torsdagens renn.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Han var på pressekonferansen sammen med sin bror som også driver med skiskyting, Florent Claude, som går for Belgia. De to drar hjem til Frankrike for å være med familien i morgen, opplyser Frankrikes pressesjef til NRK.

Martin Fourcade ble kun slått av Bø på normaldistansen, men var mest opptatt av lagkameraten etter rennet.

– Det var en veldig emosjonell dag for oss på det franske laget på grunn av det som har skjedd med faren til Fabien og jeg er så stolt av ham og laget, sier Fourcade til NRK og legger til:

– Vi driver med dette fordi det er lidenskapen vår, men ofte handler det om mye mer enn idrett. Det er når livet er vanskelig at man ser verdien av å ha folk som står ved din side. Jeg er så stolt av Fabien og det tror jeg faren hans også er, sier franskmannen.

QFoGROUnYgw

PALLEN: Martin Fourcade (f.v.), Johannes Thingnes Bø og Fabien Claude treff 20 blinker hver seg på normalen.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

– Fikk «pappaboost»

Kontrastene var dermed store etter normaldistansen i Slovenia.

I over en måned har Johannes Thingnes Bø stått over verdenscuprenn i vente på å bli far.

Det ble han forrige uke, og i tilbakekomsten i slovenske Pokljuka viste stryningen seg fra sin beste side.

– Det er «pappaboosten» som tar meg ti sekunder foran, sier Thingnes Bø til NRK etter seieren.

Thingnes Bø plaffet ned 20 av 20 blinker og gikk i mål på tiden 47:54.3.

– Det er helt utrolig å skru på så enormt. Det er mesterlig gjort, utbrøt NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Det var flere som skjøt fire fulle hus, men ingen av dem klarte å hamle opp med nordmannen i sporet. Dermed vant Thingnes Bø 20-kilometeren i comebacket.

Fire nordmenn topp ti

Det var flere gode norske prestasjoner. Hele fire nordmenn endte topp ti.

Best av de andre var Johannes Dale. Han ble nest best i sporet, men bommet én gang på første stående skyting. Dermed endte han på en femteplass, som nest beste nordmann.

Tarjei Bø gjorde som Dale og bommet én gang. Det holdt til en sjetteplass.

– Det var et kjempebra løp. Det var veldig artig også, fordi jeg kjempet med Johannes og Fourcade hele veien. Jeg følte at jeg yppet meg mot de to beste skiskytterne i verden, sier Bø.

Vetle Sjåstad Christiansen endte på niendeplass. Erlend Bjøntegaard endte på 33.-plass, mens Aleksander Fjell Andersen gikk inn til en 46.-plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • – Ny dopingsak i Sverige

  Den svenske avisen Dagens Nyheter skriver at nok en svensk idrettsutøver har testet positivt for doping. Dette blir bekreftet av det svenske friidrettsforbundet. Fra før har også den svenske bryteren Jenny Fransson og løperen Robel Fsiha testet postivt for doping. Avisen nevner ikke navnet på utøveren, men det skal være en friidrettsutøver med medalje fra det nasjonale svenske mesterskapet. Utøveren er ikke svensk statsborger, men skal være medlem av en svensk klubb. Vedkommende testet positivt på en prøve 17. desember.

 • Bjøntegaard vraket fra normallaget

  Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Johannes Dale utgjør den norske kvartetten på onsdagens normaldistanse i skiskytter-VM.

  Det betyr at Erlend Bjøntegaard er ute av laget til neste VM-distanse.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Johaug-rival bryt Ski Tour

  Natalja Neprjajeva, Therese Johaugs konkurrent i verdenscupsammendraget, bryter Ski Tour. Det sier trener Jurij Borodavko til NRK. Neprjajeva ble syk etter at hun måtte reise til Moskva for å søke om visum til USA. Hun lå på 12.-plass i Ski Tour.

  Natalia Nepryaeva
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal