Hopp til innhold

Tragisk ulykke preger skiskyttermiljøet – gråtkvalt Christiansen klarte ikke snakke om eget renn

POKLJUKA/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø tok seieren i «pappa-comebacket», men nyheten om at faren til franske Fabien Claude er savnet, preger hele skiskyttermiljøet.

Vetle Sjåstad Christiansen klarer ikke snakke om løpet sitt, fordi han må fordøye nyheten om at faren til Fabien Claude er havnet i en snøscooter-ulykke. Claude havnet på en tredje plass på dagens 20 km der Johannes Thingnes Bø vant.

Vetle Sjåstad Christiansen klarer ikke snakke om løpet sitt, fordi han må fordøye nyheten om at faren til Fabien Claude er havnet i en snøscooter-ulykke. Claude havnet på en tredje plass på dagens 20 km der Johannes Thingnes Bø vant.

– Vi fikk vite at faren til Claude, som er en god venn, er savnet. Så da er det ikke så viktig med en 9.-plass i dag, sier en gråtkvalt Vetle Sjåstad Christiansen til NRK.

Han har akkurat blitt fortalt at faren til franske Fabien Claude er savnet etter en snøscooter-ulykke i Canada tirsdag. Dette bekrefter også Frankrikes pressesjef overfor NRK.

Claude, som ble nummer tre og sikret karrierens første pallplass, fikk den tragiske beskjeden onsdag.

– Demper gleden

Tårene trillet da NRK intervjuet Christiansen i målområdet etter torsdagens 20 km i Pokljuka.

– Sport blir uviktig da?

– Ja, det blir det, også blir han nummer tre i dag, så det var en fin dag å bli nummer tre på for han, sier Christiansen, som ble nummer ni.

Johannes Thingnes Bø vant i comebacket etter «pappapermen», men også han var preget av tragedien som har rammet det franske laget.

– Det satte en demper på gleden, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

Ville stille for faren

Etter normaldistansen var Claude ordknapp da han fikk spørsmål om det som har skjedd med faren.

– I dag er en spesiell dag for meg. Jeg ville bare starte rennet for min far, og så se hva som skjedde, sier Claude til NRK.

– Jeg er fornøyd med mine egne prestasjoner, fortsatte Claude, før han la til at han ikke ønsket å snakke mer om det som har skjedd.

Fabien Claude

ORDKNAPP: Fabien Claude var ordknapp da NRK intervjuet ham etter torsdagens renn.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Han var på pressekonferansen sammen med sin bror som også driver med skiskyting, Florent Claude, som går for Belgia. De to drar hjem til Frankrike for å være med familien i morgen, opplyser Frankrikes pressesjef til NRK.

Martin Fourcade ble kun slått av Bø på normaldistansen, men var mest opptatt av lagkameraten etter rennet.

– Det var en veldig emosjonell dag for oss på det franske laget på grunn av det som har skjedd med faren til Fabien og jeg er så stolt av ham og laget, sier Fourcade til NRK og legger til:

– Vi driver med dette fordi det er lidenskapen vår, men ofte handler det om mye mer enn idrett. Det er når livet er vanskelig at man ser verdien av å ha folk som står ved din side. Jeg er så stolt av Fabien og det tror jeg faren hans også er, sier franskmannen.

QFoGROUnYgw

PALLEN: Martin Fourcade (f.v.), Johannes Thingnes Bø og Fabien Claude treff 20 blinker hver seg på normalen.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

– Fikk «pappaboost»

Kontrastene var dermed store etter normaldistansen i Slovenia.

I over en måned har Johannes Thingnes Bø stått over verdenscuprenn i vente på å bli far.

Det ble han forrige uke, og i tilbakekomsten i slovenske Pokljuka viste stryningen seg fra sin beste side.

– Det er «pappaboosten» som tar meg ti sekunder foran, sier Thingnes Bø til NRK etter seieren.

Thingnes Bø plaffet ned 20 av 20 blinker og gikk i mål på tiden 47:54.3.

– Det er helt utrolig å skru på så enormt. Det er mesterlig gjort, utbrøt NRKs skiskytterekspert Ola Lunde.

Det var flere som skjøt fire fulle hus, men ingen av dem klarte å hamle opp med nordmannen i sporet. Dermed vant Thingnes Bø 20-kilometeren i comebacket.

Fire nordmenn topp ti

Det var flere gode norske prestasjoner. Hele fire nordmenn endte topp ti.

Best av de andre var Johannes Dale. Han ble nest best i sporet, men bommet én gang på første stående skyting. Dermed endte han på en femteplass, som nest beste nordmann.

Tarjei Bø gjorde som Dale og bommet én gang. Det holdt til en sjetteplass.

– Det var et kjempebra løp. Det var veldig artig også, fordi jeg kjempet med Johannes og Fourcade hele veien. Jeg følte at jeg yppet meg mot de to beste skiskytterne i verden, sier Bø.

Vetle Sjåstad Christiansen endte på niendeplass. Erlend Bjøntegaard endte på 33.-plass, mens Aleksander Fjell Andersen gikk inn til en 46.-plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Borge med årsbeste på LPGA-touren – nummer sju i Ohio

  Celine Borge gjorde sin beste golfturnering siden i fjor sommer ved å ende på delt 7.-plass i LPGA-konkurransen i Ohio.

  Tønsberg-jenta gikk i alt ti slag under par på banen i Sylvania. Borge leverte rundeserien 71-67-67-69 og var fire slag unna en plass blant de tre beste.

  Wannasaen Chanettee fra Thailand vant turneringen etter å ha gått 20 slag under par.

  Borge har i år slitt med å hevde seg på LPGA-touren. Før spillet i Ohio hadde hun misset cuten i ti av sine 13 siste turneringer. Søndagens plassering var hennes beste siden hun i juli i fjor ble nummer tre to helger på rad.

  (NTB)

  Celine Borge
  Foto: Darryl Webb / AP
 • Svindal gir seg med motorsport: – En veldig kul opplevelse

  Aksel Lund Svindal (41) har drevet med motorsport de to siste årene, men den tidligere alpinisten kommer ikke til å fortsette som racerfører denne sesongen.

  41-åringen ga seg som alpinist i 2019, men debuterte i 2022 som racerfører i Porsche Sprint Challenge Cup i Skandinavia. I 2023 tok han steget opp til Porsche Carrera Cup Skandinavia, men i år kommer han ikke til å fortsette.

  – Det var en gøy utfordring jeg fikk mulighet til å være med på. En veldig kul opplevelse. Det var ment som nettopp det, og ikke noe langsiktig prosjekt, sier Svindal til Nettavisen.

  I september i fjor fikk Lund Svindal sitt første barn sammen med friidrettsstjernen Amalie Iuel. Det gjør at det blir mindre tid til andre prosjekter.

  – Han innså vel at han hadde ganske mange prosjekter gående på en gang, og når du skal bli far, det er mye reising og mye trening og sånne ting. Det var noe han gjorde i en liten periode og syntes det var veldig gøy, sier Iuel.

  Lund Svindal utelukker likevel ikke at han kan returnere til motorsporten i fremtiden.

  – Kanskje dukker det opp en mulighet igjen. Vi får se, sier 41-åringen. (NTB)

  Porsche Festival 2022
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Dansk tennisstjerne tviler på OL-spill

  Holger Rune er i real tidsnød i kampen for å rekke OL i Paris. Bare én uke før turneringsstart skaper håndleddet trøbbel for dansken.

  Det opplyser mor og manager Aneke Rune til danske Ritzau.

  – Det ser dessverre ikke lovende ut etter den første medisinske skanningen av håndleddet. Vi venter likevel på to leger med ekspertise på tennis. De skal gi en «second opinion», skriver hun i en melding til nyhetsbyrået.

  Holger Rune måtte fredag trekke seg fra ATP-turneringen i Hamburg på grunn av trøbbel med kneet. Det er imidlertid håndleddet som er den største utfordringen.

  Etter planen skal den danske tennisyndlingen spille ATP 250-turneringen i kroatiske Umag denne uken. (NTB)

  Germany Tennis Hamburg
  Foto: Frank Molter / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal