NRK Meny
Normal

Thingnes Bø med knusende seier: – En stor dag!

HOCHFILZEN (NRK): Ingen kunne hamle opp med Johannes Thingnes Bø på sprinten i Hochfilzen. Med ti treff skjøt han seg til sin 15. verdenscupseier.

Johannes Thingnes Bø var naturligvis fornøyd etter sin 15. verdenscupseier.

KNUSTE ALLE: Johannes Thingnes Bø var suveren på standplass og herjet i sporet.

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette var utrolig bra. Det er en annen Johannes dere ser i år. Jeg er lettere til sinns og kroppen er bedre, sier Johannes Thingnes Bø, like etter å ha krysset målstreken.

– Men da jeg bikket toppen bak stadion, kjente jeg syren i beina. Jeg måtte bare sørge for å holde meg på beina.

Og det gjorde stryningen. I mål kom han tolv sekunder foran franskmannen Martin Fourcade, som ikke gjorde annet enn å hylle sin argeste konkurrent.

– Jeg er fornøyd med det jeg leverte i dag, men Johannes var veldig sterk. Det er bare å gratulere. Jeg har ingenting å utsette det jeg leverte, men jeg er ikke på det samme nivået som i fjor. Det er ingen tvil om at Johannes blir min største utfordrer, sier Fourcade.

Også kommentatorene var fulle av lovord om det 24 år gamle Thingnes Bø leverte.

– En stor dag! Det er helt utrolig at han kan være så suveren på en sprint, utbryter NRKs ekspertkommentator, Ola Lunde, etter at Thingnes Bø skjøt ti skudd «midt i».

– Bedre kan det knapt gjøres, la kommentator Andreas Stabrun Smith til.

Johannes Thingnes Bøe hadde fullt hus på sprinten, men slet i løypa de siste kilometerne. Likvel endte han øverst på pallen.

Sløste ikke med ammunisjonen

Dermed ble det en god start på verdenscuphelgen i Hochfilzen for de norske skiskyttergutta. For også Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Lars Helge Birkeland leverte.

Da alle løperne hadde funnet veien til mål, var Henrik L'Abée-Lund nummer fem, Lars Helge Birkeland nummer tretten og Tarjei Bø på plassen bak. Sistnevnte var lite fornøyd med egen prestasjon.

– Jeg følte meg tom i dag. Det var en tung dag i løypa. Rett og slett ikke godt nok. Men så har kroppen vært tung hele uka, og da er det vel greit, smiler Tarjei Bø.

Følg kvinnenes sprint 14:15.

Sterkt løp av L'Abeé-Lund

Henrik L'Abée-Lund skjøt seg rett inn i OL-diskusjonen med et godt disponert løp.

«Fantastisk moro», «et kjempeløp» og «vakkert å se» var bare noen av reaksjonene fra kommentatorbua da 31-åringen gikk over målstreken.

– Det var utrolig deilig å få til det her i dag. Jeg er veldig fornøyd med å få til skytingen. Jeg gikk det jeg hadde på siste runde og til slutt ble det et veldig godt løp, sier L'Abée-Lund.

L'Abée-Lund skulle i utgangspunktet ikke gått rennene i Hochfilzen denne helgen. Oslo-gutten leverte svakest av de norske under verdenscupåpningen i Sverige og måtte vike plass for Erlend Bjøntegaard i den norske troppen.

Da en sliten Emil Hegle Svendsen så valgte å holde seg hjemme fra rennene i Østerrike, kom sjansen for L'Abée Lund likevel. 31-åringen svarte med å gjøre et meget godt renn.

Siste nytt

 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Surt tap for Ruud i Miami

  Casper Ruud tapte første kamp i ATP-kvalifiseringen i Miami. Han tapte i strake sett 3-6, 6–7 (8–10) mot australske John Millman.

  Ruud gjorde en dobbeltfeil på stillingen 8–8 i tiebreaket i andre sett. På neste poeng tok Millman seieren.

  Casper Ruud
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal