NRK Meny
Normal

Thingnes Bø med knusende seier: – En stor dag!

HOCHFILZEN (NRK): Ingen kunne hamle opp med Johannes Thingnes Bø på sprinten i Hochfilzen. Med ti treff skjøt han seg til sin 15. verdenscupseier.

Johannes Thingnes Bø var naturligvis fornøyd etter sin 15. verdenscupseier.

KNUSTE ALLE: Johannes Thingnes Bø var suveren på standplass og herjet i sporet.

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette var utrolig bra. Det er en annen Johannes dere ser i år. Jeg er lettere til sinns og kroppen er bedre, sier Johannes Thingnes Bø, like etter å ha krysset målstreken.

– Men da jeg bikket toppen bak stadion, kjente jeg syren i beina. Jeg måtte bare sørge for å holde meg på beina.

Og det gjorde stryningen. I mål kom han tolv sekunder foran franskmannen Martin Fourcade, som ikke gjorde annet enn å hylle sin argeste konkurrent.

– Jeg er fornøyd med det jeg leverte i dag, men Johannes var veldig sterk. Det er bare å gratulere. Jeg har ingenting å utsette det jeg leverte, men jeg er ikke på det samme nivået som i fjor. Det er ingen tvil om at Johannes blir min største utfordrer, sier Fourcade.

Også kommentatorene var fulle av lovord om det 24 år gamle Thingnes Bø leverte.

– En stor dag! Det er helt utrolig at han kan være så suveren på en sprint, utbryter NRKs ekspertkommentator, Ola Lunde, etter at Thingnes Bø skjøt ti skudd «midt i».

– Bedre kan det knapt gjøres, la kommentator Andreas Stabrun Smith til.

Johannes Thingnes Bøe hadde fullt hus på sprinten, men slet i løypa de siste kilometerne. Likvel endte han øverst på pallen.

Sløste ikke med ammunisjonen

Dermed ble det en god start på verdenscuphelgen i Hochfilzen for de norske skiskyttergutta. For også Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Lars Helge Birkeland leverte.

Da alle løperne hadde funnet veien til mål, var Henrik L'Abée-Lund nummer fem, Lars Helge Birkeland nummer tretten og Tarjei Bø på plassen bak. Sistnevnte var lite fornøyd med egen prestasjon.

– Jeg følte meg tom i dag. Det var en tung dag i løypa. Rett og slett ikke godt nok. Men så har kroppen vært tung hele uka, og da er det vel greit, smiler Tarjei Bø.

Følg kvinnenes sprint 14:15.

Sterkt løp av L'Abeé-Lund

Henrik L'Abée-Lund skjøt seg rett inn i OL-diskusjonen med et godt disponert løp.

«Fantastisk moro», «et kjempeløp» og «vakkert å se» var bare noen av reaksjonene fra kommentatorbua da 31-åringen gikk over målstreken.

– Det var utrolig deilig å få til det her i dag. Jeg er veldig fornøyd med å få til skytingen. Jeg gikk det jeg hadde på siste runde og til slutt ble det et veldig godt løp, sier L'Abée-Lund.

L'Abée-Lund skulle i utgangspunktet ikke gått rennene i Hochfilzen denne helgen. Oslo-gutten leverte svakest av de norske under verdenscupåpningen i Sverige og måtte vike plass for Erlend Bjøntegaard i den norske troppen.

Da en sliten Emil Hegle Svendsen så valgte å holde seg hjemme fra rennene i Østerrike, kom sjansen for L'Abée Lund likevel. 31-åringen svarte med å gjøre et meget godt renn.

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal