Thingnes Bø kan miste ni viktige renn like før VM

ANNECY/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø er klokkeklar på at fødselen til sin første sønn er viktigere enn VM-forberedelser. Det kan bety at han går glipp av alle rennene i januar.

Thingnes Bø og Hedda

VENTER BARN: Johannes Thingnes Bø poserer med bevisene på den imponerende sesongen sammen med kona Hedda.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Med tre verdenscuphelger, og oppladning til VM, er januar den aller viktigste måneden for skiskytterne. Men for Johannes Thingnes Bø er noe enda viktigere: han og kona Hedda skal blir foreldre til en gutt.

Johannes Thingnes Bø

FØDSEL FORAN RENN: Johannes Thingnes Bø går en annerledes sesong i møte. Her på gavehandling i Frankrike til sin kommende sønn.

Foto: Benjamin Bakken / NRK

– Jeg har veldig lyst til å være hjemme til fødselen, så jeg må lage forskjellige planer for januar, bekrefter han.

Uvanlig oppkjøring

Sesongen starter med tre verdenscuper før jul. I januar står Oberhof (9.-12.), Ruhpolding (15. – 19.) og Pokljuka (23. – 26.) på planen, med totalt ni konkurranser for herrene – seks av dem individuelle.

– Det er den aller største måneden, så å gå glipp av den er jo kjedelig, men når man sammenligner den med en fødsel, blir det liksom ikke så viktig, sier Thingnes Bø.

– Plan A er kanskje å stå over Oberhof, men gå de andre. Hvis det ikke går, så er plan B å stå over de to første, og plan C er å stå over alle, legger han til.

13. februar starter VM i italienske Anterselva. Nordmannen kan dermed miste flere muligheter til å få testet formen før sesongens høydepunkt.

– Alt annet blir uviktig. Det blir en måned som ikke kan sammenlignes med oppkjøring jeg har hatt før. Det blir jo spennende for konkurrentene, som ikke vet om jeg har fått smellen på hjemmebane eller er i de rosa skyene, sier 26-åringen og flirer.

AFP_1CF2NW

JANUARFORM: Johannes Thingnes Bø vant fem av sju individuelle renn i januar forrige sesong. Nå kan det hende han står over en rekke renn fordi han skal bli pappa.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

– Kan være krevende

Han tror derimot ikke det vil bli problematisk å motivere seg til å få trent nok på egen hånd i Oslo.

Thingnes Bø

POPULÆR: Johannes Thingnes Bø deltok i Martin Fourcades rulleskirenn i Frankrike i helgen.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

– Og historien har vist, både i skiskyting og langrenn, at det er mange gode som velger å stå over renn før mesterskap. Begge deler kan funke like bra, mener stryningen.

NRK-ekspert Ola Lunde tør ikke spå hva konsekvensen kan bli ved eventuelt å stå over så mange konkurranser i en viktig periode.

– Det kan slå begge veier. Formmessig tror jeg ikke det vil være et problem, men å ha en baby i huset kan jo være krevende. Han vil også være veldig spent på hvordan han ligger an til VM om han ikke går noe, og det er viktig at han får noen dager i høyden for å tilpasse seg Anterselva på 1600 meter, sier Lunde.

– Jeg blir sjelden skikkelig spent, og ser ikke nedsidene før de er i gang, så nå ser jeg bare det positive, forteller Thingnes Bø, som også risikerer å miste muligheten til å vinne verdenscupen sammenlagt om han står over januarløpene.

Siste nytt

 • Tokmac sikret gull med scoring

  Tokmac Nguen scoret da Ferencváros slo Ujpest 3-0 i ungarsk eliteserie fotball tirsdag. Seieren betyr at Budapest-klubben er seriemester igjen, melder NTB. Scoringen var Tokmacs niende for sesongen, men den første på tre måneder. Den norske landslagsspilleren (debuterte under VM-kvalifiseringen i mars) scoret 2-0-målet i det 30. minutt.

  Tokmac Nguen
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • Mol og Sørum tilbake med seier

  Sandvolleyballparet Anders Mol og Christian Sørum var ustoppelige i finalen og vant verdensserieturneringen i Cancún, melder NTB. Qatar-paret Cherif Samba og Ahmed Tijan ble slått 21-19 og 22-20.

  Dermed viste den norske duoen at de er OL-favoritter, og kanskje Norges største gullhåp i Tokyo, selv etter en konkurransepause på nesten to år. Og det til tross for at Mol har slitt med en langvarig hofteskade.

  – De andre vil alltid se på oss som favoritter. Men vi vet hva vi har vært igjennom det siste halve året, så for oss er det en stor bonus å være i finalen. Det er helt utrolig at vi er her igjen. Det virker nesten som det bare er å spille turneringer for oss, så er vi i finalen. Men det er ikke sånn, vi er så nær å ryke ut i flere kamper, men vi klarer å bite det i oss, sier Christian Sørum til NRK.

  – Det er vanskelig for oss å forstå hvor stort dette egentlig er. Folk bare rister på hodet over at det er mulig. Jeg så litt på statistikken, og vi har vunnet 14 av de siste 20 turneringene. Og det skjer ikke på det nivået her, så det er helt unikt. Men vi har bare tenkt å fortsette å gjøre det samme, sa Mol til NRK noen timer før tirsdagens finale.

  Sandvolleyball i Cancun 2021. Anders Mol og Christian Sørum
  Foto: Alejandro Gutiérrez Mora / FIVB / NTB
 • Medier: Woodward trekker seg

  Manchester United-direktør Ed Woodward trekker seg fra stillingen tirsdag kveld, melder en rekke britiske medier.

  OBhfJ8xzmQI
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal