Hopp til innhold

Thingnes Bø kan miste ni viktige renn like før VM

ANNECY/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø er klokkeklar på at fødselen til sin første sønn er viktigere enn VM-forberedelser. Det kan bety at han går glipp av alle rennene i januar.

Thingnes Bø og Hedda

VENTER BARN: Johannes Thingnes Bø poserer med bevisene på den imponerende sesongen sammen med kona Hedda.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Med tre verdenscuphelger, og oppladning til VM, er januar den aller viktigste måneden for skiskytterne. Men for Johannes Thingnes Bø er noe enda viktigere: han og kona Hedda skal blir foreldre til en gutt.

Johannes Thingnes Bø

FØDSEL FORAN RENN: Johannes Thingnes Bø går en annerledes sesong i møte. Her på gavehandling i Frankrike til sin kommende sønn.

Foto: Benjamin Bakken / NRK

– Jeg har veldig lyst til å være hjemme til fødselen, så jeg må lage forskjellige planer for januar, bekrefter han.

Uvanlig oppkjøring

Sesongen starter med tre verdenscuper før jul. I januar står Oberhof (9.-12.), Ruhpolding (15. – 19.) og Pokljuka (23. – 26.) på planen, med totalt ni konkurranser for herrene – seks av dem individuelle.

– Det er den aller største måneden, så å gå glipp av den er jo kjedelig, men når man sammenligner den med en fødsel, blir det liksom ikke så viktig, sier Thingnes Bø.

– Plan A er kanskje å stå over Oberhof, men gå de andre. Hvis det ikke går, så er plan B å stå over de to første, og plan C er å stå over alle, legger han til.

13. februar starter VM i italienske Anterselva. Nordmannen kan dermed miste flere muligheter til å få testet formen før sesongens høydepunkt.

– Alt annet blir uviktig. Det blir en måned som ikke kan sammenlignes med oppkjøring jeg har hatt før. Det blir jo spennende for konkurrentene, som ikke vet om jeg har fått smellen på hjemmebane eller er i de rosa skyene, sier 26-åringen og flirer.

AFP_1CF2NW

JANUARFORM: Johannes Thingnes Bø vant fem av sju individuelle renn i januar forrige sesong. Nå kan det hende han står over en rekke renn fordi han skal bli pappa.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

– Kan være krevende

Han tror derimot ikke det vil bli problematisk å motivere seg til å få trent nok på egen hånd i Oslo.

Thingnes Bø

POPULÆR: Johannes Thingnes Bø deltok i Martin Fourcades rulleskirenn i Frankrike i helgen.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

– Og historien har vist, både i skiskyting og langrenn, at det er mange gode som velger å stå over renn før mesterskap. Begge deler kan funke like bra, mener stryningen.

NRK-ekspert Ola Lunde tør ikke spå hva konsekvensen kan bli ved eventuelt å stå over så mange konkurranser i en viktig periode.

– Det kan slå begge veier. Formmessig tror jeg ikke det vil være et problem, men å ha en baby i huset kan jo være krevende. Han vil også være veldig spent på hvordan han ligger an til VM om han ikke går noe, og det er viktig at han får noen dager i høyden for å tilpasse seg Anterselva på 1600 meter, sier Lunde.

– Jeg blir sjelden skikkelig spent, og ser ikke nedsidene før de er i gang, så nå ser jeg bare det positive, forteller Thingnes Bø, som også risikerer å miste muligheten til å vinne verdenscupen sammenlagt om han står over januarløpene.

Siste nytt

 • Strand Larsen reddet sårt tiltrengt Celta Vigo-poeng

  Celta Vigo har ikke vunnet en ligakamp på ti strake ligakamper siden 1. september. Mandag ble det 1-1 og ett poeng mot Cadiz takket være landslagsspiss Jørgen Strand Larsen.

  Celta Vigo er i akutt poengnød i spansk fotball. Åtte poeng på de første 14 kampene var fasiten foran mandagens hjemmekamp. Sist det så like mørkt ut på samme tidspunkt i sesongen var helt tilbake i 1943.

  Mandag havnet Strand Larsen og lagkameratene også bakpå da Christopher Ramos sendte gjestene Cadiz i ledelsen etter kun 16 minutters spill.

  Tolv minutter etter pause satt utligningen signert Strand Larsen. Et innlegg inn foran mål havnet hos nordmannen på bakerste stolpe, og østfoldingen skled ballen inn i nettet.

  Nordmannen ble byttet ut på overtid.

  Det ene poenget betyr at Celta Vigo fortsatt er under nedrykksstreken. Trøsten er at det skiller kun to poeng opp til Mallorca på trygg grunn.

  (©NTB)

  Jørgen Strand Larsen
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Fanny Jahre er død

  Konen til Espen «Shampo» Knutsen, Fanny Jahre, er død.

  Det kommer frem i en dødsannonse i Aftenposten. Hun døde uventet 28. november, 45 år gammel.

  «Et hjerte av godhet har sluttet å slå. Savnet og minnene vil for alltid bestå.», skriver familien.

  Paret giftet seg 30. desember i 2012 og flyttet tidligere i år til Sveits, hvor Jahre døde. Sammen har de barna Marius (11) og Mille (9).

  Knutsen er en av tidenes beste norske ishockeyspillerne og spilte 207 NHL-kamper for Columbus Blue Jackets og Anaheim Mighty Ducks. Senere har han vært trener for Vålerenga Hockey i to perioder.

  Jahre er datter av skipsreder Jørgen Jahre jr. og Kari Anette Jacobsen og spilte tidligere håndball for Runar.

 • Ny prestisjefull pris til Haaland

  Erling Braut Haaland ble under en fotballgalla i italienske Torino mandag kåret til den beste spilleren i europeisk fotball over 21 år.

  Bak den årlige kåringen står den italienske fotballavisen Tuttosport.

  – For en stor ære å få denne prisen. Stort tusen takk for den, skriver Haaland på Instagram mandag kveld med et bilde av prisen.

  Prisen Haaland fikk var en av flere som ble delt ut mandag. Høyest henger Golden Boy-prisen, som tildeles Europas beste unge spiller under 21 år. Haaland vant prisen i 2020.

  Mandag ble han imidlertid kåret til den beste spilleren i Europa over 21 år.

  I juryen som stemte fram vinneren satt legender som Edvin Van Der Sar, Alessandro Costacurta, Samuel Eto'o, Andrej Sjevtsjenko, Manuel Rui Costa og Pavel Nedved.

  Haaland var ikke tilstede under fotballgallaen i Italia, men takket for prisen i en forhåndsinnspilt videohilsen. Han har også lagt ut et bilde i sosiale medier der han poserer med det synlige beviset på hedersbevisningen.

  Karim Benzema stakk av med prisen i fjor, mens Robert Lewandowski gikk til topps i 2020 og 2021.

  (©NTB)

  Erling Braut Haaland
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal