Hopp til innhold

Thingnes Bø kan miste ni viktige renn like før VM

ANNECY/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø er klokkeklar på at fødselen til sin første sønn er viktigere enn VM-forberedelser. Det kan bety at han går glipp av alle rennene i januar.

Thingnes Bø og Hedda

VENTER BARN: Johannes Thingnes Bø poserer med bevisene på den imponerende sesongen sammen med kona Hedda.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Med tre verdenscuphelger, og oppladning til VM, er januar den aller viktigste måneden for skiskytterne. Men for Johannes Thingnes Bø er noe enda viktigere: han og kona Hedda skal blir foreldre til en gutt.

Johannes Thingnes Bø

FØDSEL FORAN RENN: Johannes Thingnes Bø går en annerledes sesong i møte. Her på gavehandling i Frankrike til sin kommende sønn.

Foto: Benjamin Bakken / NRK

– Jeg har veldig lyst til å være hjemme til fødselen, så jeg må lage forskjellige planer for januar, bekrefter han.

Uvanlig oppkjøring

Sesongen starter med tre verdenscuper før jul. I januar står Oberhof (9.-12.), Ruhpolding (15. – 19.) og Pokljuka (23. – 26.) på planen, med totalt ni konkurranser for herrene – seks av dem individuelle.

– Det er den aller største måneden, så å gå glipp av den er jo kjedelig, men når man sammenligner den med en fødsel, blir det liksom ikke så viktig, sier Thingnes Bø.

– Plan A er kanskje å stå over Oberhof, men gå de andre. Hvis det ikke går, så er plan B å stå over de to første, og plan C er å stå over alle, legger han til.

13. februar starter VM i italienske Anterselva. Nordmannen kan dermed miste flere muligheter til å få testet formen før sesongens høydepunkt.

– Alt annet blir uviktig. Det blir en måned som ikke kan sammenlignes med oppkjøring jeg har hatt før. Det blir jo spennende for konkurrentene, som ikke vet om jeg har fått smellen på hjemmebane eller er i de rosa skyene, sier 26-åringen og flirer.

AFP_1CF2NW

JANUARFORM: Johannes Thingnes Bø vant fem av sju individuelle renn i januar forrige sesong. Nå kan det hende han står over en rekke renn fordi han skal bli pappa.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

– Kan være krevende

Han tror derimot ikke det vil bli problematisk å motivere seg til å få trent nok på egen hånd i Oslo.

Thingnes Bø

POPULÆR: Johannes Thingnes Bø deltok i Martin Fourcades rulleskirenn i Frankrike i helgen.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

– Og historien har vist, både i skiskyting og langrenn, at det er mange gode som velger å stå over renn før mesterskap. Begge deler kan funke like bra, mener stryningen.

NRK-ekspert Ola Lunde tør ikke spå hva konsekvensen kan bli ved eventuelt å stå over så mange konkurranser i en viktig periode.

– Det kan slå begge veier. Formmessig tror jeg ikke det vil være et problem, men å ha en baby i huset kan jo være krevende. Han vil også være veldig spent på hvordan han ligger an til VM om han ikke går noe, og det er viktig at han får noen dager i høyden for å tilpasse seg Anterselva på 1600 meter, sier Lunde.

– Jeg blir sjelden skikkelig spent, og ser ikke nedsidene før de er i gang, så nå ser jeg bare det positive, forteller Thingnes Bø, som også risikerer å miste muligheten til å vinne verdenscupen sammenlagt om han står over januarløpene.

Siste nytt

 • Skandalescener i Hareide-tap

  Kampen ble stoppet i andre omgang da Union Berlins tilskuere kastet bluss på banen i europaligakampen mot Åge Hareides Malmö i Sverige. Politiet måtte bryte inn for å skille fansen.

  Lagene kom seg tilbake på banen, og i det 68. minutt scoret Sheraldo Becker og sikret tyskerne seieren. Malmö er sist i gruppe D, med null poeng.

  europaligaen
  Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
 • United slapp med skrekken

  Manchester United havnet under i første omgang mot kypriotiske Omonia Nikosia borte i Europaligaen, men slo tilbake etter pause. Først ved Marcus Rashford etter 53 minutter, så var Anthony Martial frempå 10 minutter senere, før Rashford igjen scoret bortelagets tredje.

  I det 85. minutt reduserte Omonia, hvor Mix Diskerud spilte 72 minutter, men United sikret tre viktige poeng. Real Sociedad leder fortsatt gruppe E, etter at de slo Sheriff Tiraspol 2–0 torsdag kveld.

  Manchester United
  Foto: AFP
 • Molde overbeviste

  Molde klatret til en andreplass i gruppe F i Serieligaen etter å ha slått den irske serielederen Shamrock Rovers 3-0 på hjemmebane. Ola Brynhildsen scoret Moldes første to mål, før Etzaz Hussain punkterte kampen i det 58. minutt.

  Molde
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste