Kaller testløpet katastrofe – forstår ikke hva som skjedde

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø (27) ble ikke tryggere før sesongstart etter at han ødela et viktig testløp med dårlig skyting, uten at hverken han eller treneren vet hvorfor.

Johannes Thingnes Bø

KLØR SEG I HODET: Johannes Thingnes Bø havnet på en klar sisteplass i skiskytternes testløp mandag. Her sammen med sportssjef Per Arne Botnan på Beitostølen. – Formen er allerede mye bedre enn forrige hardøkt, så hvis jeg har lik stigning fremover så blir den veldig, veldig bra, slår Thingnes Bø fast.

Foto: Harald Christian Eiken / NRK

– Det var jo helt katastrofeskyting. Jeg hadde start nummer én og kunne sette standarden, så hvordan jeg klarte å levere fire bom må jeg gruble på frem til neste testrenn, sier Thingnes Bø til NRK.

Etter at åpningsrennene på Sjusjøen ble avlyst, er skiskytternes testrenn deres viktigste pekepinn på formen før sesongstarten i Finland om snaue tre uker. Mandag lå alt til rette for gode resultat i helt vindstille forhold på Beitostølen.

Men 27-åringen startet med noe så uvanlig som fire bom, nede til venstre, på liggende skyting.

– Det er sjelden jeg bommer der. Jeg skrudde, men det hjalp ikke, forklarer Thingnes Bø.

– Det var dårlig, men jeg forstår ikke hvorfor. Det var jo ingen vind, sier trener Siegfried Mazet.

Johannes Thingnes Bø

NY FARGE PÅ GEVÆRET: Johannes Thingnes Bø hadde i fjor en treffprosent på 89 på liggende skyting.

Foto: Harald Christian Eiken / NRK

– Jeg var ikke borti noe, og tok meg tid før første skudd i serien og var rolig før. Ofte føler man det har vært en dårlig gjennomføring når man bommer litt, men det har jeg ikke i dag, jeg er fornøyd. Da blir det et større spørsmålstegn ved det som skjedde, fortsetter Thingnes Bø.

Totalt ble det fem bom, og en soleklar sisteplass av de seks eliteherrene. Erlend Bjøntegaard vant, 59 sekunder foran stryningen, og ett sekund foran Tarjei Bø.

Vil ikke være kynisk

For Thingnes Bø er det ikke bare pandemien som har gjort at forsesongen har vært annerledes i år. Han har i stor grad prioritert familieliv, og droppet høydesamlingen i Italia i oktober. I stedet har han tatt «nattevakter» med sønnen Gustav, og innrømmer at det har vært en del treninger der han har vært trøtt og mindre fokusert.

– Det å være far har alltid vært helt konge, men restitusjonsmessig har det vært litt tøffere enn jeg hadde forventet på forhånd, sier fjorårets verdenscupvinner.

– Det er ikke 100 prosent optimalt. Som toppidrettsutøver må man være litt egoist innimellom, og Johannes er ikke akkurat det, mener trener Egil Kristiansen.

– Å være kynisk ville vært helt feil for meg, så jeg har vært en vanlig pappa så langt det har vært mulig, forteller Thingnes Bø.

Holdes igjen av treneren

På samlingene, nå først på Beitostølen og så Sjusjøen, er derimot alt fokus på trening og hvile.

– Jeg har sagt han må være obs på å begynne litt rolig og ikke brenner til de første dagene. Han vil gjerne trene når han kommer på samling, og noen ganger kan det bli litt i overkant, sa Kristiansen da landslaget først møttes forrige uke.

At Thingnes Bø skulle være på sitt skarpeste allerede nå, er det ingen som forventet.

– Litt usikker er jeg alltid på denne tiden. Det har vist seg to-tre ganger på rad at jeg ikke er verdensmesterform nå, men det er litt tid igjen, sier han.

Sportsnyheter

Keeper Aaron McCarey angriper sin egen lagkamerat, Bobby Burns.

Her går keeperen til angrep på lagkamerat etter baklengsmål

Publikum og spillere ble sjokkerte vitner da keeperen mistet besinnelsen og angrep en lagkamerat.

Siste nytt

 • OL til (minst) 31 milliardar

  Ein priskalkyle for sommar-OL i australske Brisbane i 2032 viser at leikane vil koste 5 milliardar australske dollar, eller drygt 31 milliardar norske kroner, opplyser sportsminister Richard Colbeck.

  – Men på grunn av infrastrukturen som må byggjast ut, kan nok prislappen bli noko meir enn det, kommenterte Colbeck.

  Arrangørane har planlagt å oppgradere eksisterande anlegg i staden for å byggje nytt.

  Men allereie no har delstaten Queensland bestemt seg for å bruke over seks milliardar kroner på oppgradering av Gabba Cricket Gound, som blir hovudstadion.

  – Det kom litt overraskande på oss, seier sportsministeren.

  Så spørst det om budsjettet vil sprekke endå meir i dei 11 åra som gjenstår. Det var i juli i år at Brisbane blei tildelt sommar-OL 2032.

  Først er det OL i Paris i 2024 og i Los Angeles i 2028.

  Sommer-OL i Brisbane 2032
  Foto: Toru Hanai / AFP
 • Mister 21 kampar etter vaksinejuks

  NHL-spelaren Evander Kane er utestengd i 21 kampar, eller drygt ein firedel av grunnspelsesongen, etter å ha brote covid-reglane.

  Det var ligaleiinga som fastsette straffa for San Jose-spelaren.

  NHL har ikkje gått i detaljar om kva regelbrotet går ut på. Men fleire media har meldt om at Kane skal ha skaffa seg eit falskt vaksinesertifikat.

  Spelaren sjølv legg seg paddeflat, og ber klubben, lagkameratane og fansen om orsaking.

  – Eg gjorde ein feil som eg tek alt ansvaret for. Eg skal bruke suspensjonstida til å lære meg å ta betre avgjerder, seier forwrden, som var klubbens støreste poengsankar i fjor med 22 mål.

  Ifølgje nyheitsbyrået AP mister han 1,68 millionar dollar i løn. Han er tilbake på isen 30. november.

  Koronavaksine er ikkje eit krav for NHL-spelarar, men uvaksinerte må følgje ein strengare protokoll.

  I tillegg kan Canada nekte uvaksinerte spelarar å kome inn i landet for å spele kampar der.

  Evander Kane
  Foto: Jeff Chiu / AP
 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle på midtbanen, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal