Hopp til innhold

Irritert over prøve-OL-kritikk: – Hadde ikke betydd noe

OSLO/PYEONGCHANG (NRK): Som landslagstrener ville Ola Lunde beordret alle til prøve-OL. Johannes Thingnes Bø ser ikke verdien av en ekstra tur til Pyeongchang.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018.

NY NEDTUR: Johannes Thingnes Bø bommet hele seks ganger på jaktstarten mandag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Nei, svarer Thingnes Bø kontant på NRKs spørsmål om ti bom på to renn viser at det kunne vært en fordel å delta i prøve-OL i mars 2017.

– Det er den høyeste spekulasjonen det går an å finne. Herlighet. Vi trener skiskyting hver dag hele året. Om jeg hadde vært her en uke i fjor, hadde det ikke betydd noe for det som skjer her nå.

NRK-ekspert Ola Lunde har allerede vært kritisk til de norske OL-forberedelsene. Han tror de norske skiskytterne hadde taklet den utfordrende vinden bedre dersom de hadde besøkt Pyeongchang også i 2017.

– Det er en veldig viktig del av å forberede seg til OL. Å reise hit, føle på reiseopplegget, se løypene og aller viktigst standplass og vinden. Rett og slett akklimatisere seg. Om jeg var ansvarlig trener, hadde jeg forlangt det av utøverne mine.

Bjøntegaard og Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen og Henrik L'Abée-Lund fikk med seg Vetle Sjåstad Christiansen, Fredrik Gjesbakk, Vegard Bjørn Gjermundshaug og Erlend Bøntegaard til Sør-Korea i fjor.

Emil Hegle Svendsen, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø (syk) sto over.

– Det ville vært et stort problem for meg å ikke vært her før OL neste år, sa gullvinner Martin Fourcade til NRK i Sør-Korea for ett år siden.

– Det er helt avgjørende, uttalte OL-vrakede Ole Einar Bjørndalen om sin egen deltakelse.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.

Thingnes Bø begrunnet uteblivelsen med at han følte seg «råtten og svak i kroppen», og at det «fristet lite å gå skirenn».

– Nå har jeg gått to dårlige løp på rappen. Det ble ingen god opplevelse i dag heller. Jeg har enkelt og greit ikke behersket vinden, sier lillebror Bø etter mandagens 21. plass.

Angrer ikke

Tarjei Bø var syk under prøve-OL i fjor, men sier han gjerne skulle tatt turen østover for å bli bedre kjent med forholdene samtidig som han presiserer at alle i den norske troppen har vært kjent med at vinden ville bli krevende.

– Jeg har vært her borte to ganger før, både i VM og i verdenscupen, i akkurat samme løype og under akkurat samme forhold. Jeg tror ikke dette har noe å si, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Landslagstrener Egil Kristiansen, som ga kun Bø og Bjøntegaard godkjent for innsatsen mandag, svarer følgende på om treffprosenten i OL-åpningen kunne vært høyere med bedre deltakelse i prøve-OL:

– Nå er det jo noen som var der, men jeg tror ikke det har så mye å si. Jeg tror ikke det.

Siste nytt

  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters
  • Vålerenga utlignet NM-finalen mot Storhamar – hat trick fra Karterud

    Jørgen Karterud ble nøkkelmann med tre mål da Vålerenga snudde til 5-2-seier over Storhamar i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey.

    – Det er helt magisk. Man går rundt med frysninger hele matchen egentlig. Nei, det er helt magisk, spesielt som Vålerenga-gutt, sier Karterud til TV 2.

    Onsdagens resultat på et fullsatt Jordal betyr at det står 1-1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør.

    Storhamar tok ledelsen ved Marcus Bryhnisveen etter drøyt ti minutter, men 70 sekunder senere var lagene like langt etter Karteruds første scoring for kvelden.

    Karteruds andre mål sendte Vålerenga i føringen etter halvspilt midtperiode, og Alex Dostie økte til 3-1 kun 38 sekunder senere.

    På benken tok Storhamar-trener Petter Thoresen grep umiddelbart. I timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein Patrick Thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva».

    – Dette var dårlig, enkelt og greit. Det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa Storhamar-veteranen til TV 2 før sluttperioden.

    Dostie la på til 4-1 kort tid etter den siste pausen, mens Tommy Hjelm tente et lite Storhamar-håp med en kjapp redusering.

    Nærmere kom ikke gjestene, og i stedet fullførte Karterud hat tricket i sluttsekundene.

    Den første finalekampen vant Storhamar 5-1. Lagene møtes igjen på Hamar fredag.

    Storhamar tok sist NM-pokalen i 2018, mens Vålerenga tok klubbens siste av 26 i 2009. (NTB)

    Jørgen Karterud jubler for mål i 2. NM-finale mot Storhamar
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

    Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

    Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

    Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

    Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

    Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

    Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

    Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal