NRK Meny
Normal

Thingnes Bø i front for tredobbelt norsk: - Sjanglet inn mot mål

RUHPOLDING/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø slet og bommet grovt før jul. Men i dag sto han øverst på en helnorsk pall der alle skjøt fullt hus.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Liv Grete Skjelbreid og Ola Lunde.

Thingnes Bø deppet tungt etter 64. plassen i Pokljuka som var bunnpunktet i en frustrerende sesongstart. Men i dag tok yngstebror Bø sin 9. verdenscupseier tre sekunder nettopp foran broren Tarjei Bø.

På toppen av det hele fylte Emil Hegle Svendsen (7,6 sekunder bak) ut pallen med sin tredjeplass.

Dette kunne selv ikke franske Martin Fourcade hamle opp med etter at de tre nordmennene hadde skutt fullt hus og franskmannen bommet en gang. Rennet ikke ferdig ennå, men alle de beste har gått.

– En utrolig prestasjon med dette nivået å ta tredobbelt og det selv uten Ole Einar Bjørndalen som var best før jul, sier NRK-ekspert Ola Lunde.

Se den andre skytingen til Johannes Thingnes Bø her.

Ustø mot mål

Thingnes Bø åpnet tøft og fikk det også svært tøft mot slutten da han kjempet mot Tarjei Bø om seieren. Han var helt ferdig da han spurtet om seieren og var ustø på oppløpet.

– Det var så vidt jeg klarte å stå på beina. Jeg sjanglet inn mot mål men det holdt, sier Thingnes Bø til NRK etter seieren.

Han vet ikke hvordan han skal forklare seieren etter motgangen før jul og kalte det senest i går en ond sirkel. I dag var Norges mestvinnende de to siste sesongene tilbake på topp.

– Det er det som er spennende med skiskying. jeg har ikke gjort annet enn da jeg begynte i Østersund. Det er ikke lett å forklare. Jeg har jobbet med det samme, sier Thingnes Bø.

Det var flere ganger snakk om riktig puljevalg før jul da både Tarjei Bø ble offer for forhold og i Pokljuka da forohldene ble bedre utover i konkurransen. Men i dag traff den norske taktikken men så tidlig startnummer som mulig for Bø-gutta.

– Jeg hadde tidlig startnummer og det var fordel. Jeg startet bak Tajei og så at jeg hadde tatt inn noen sekunder på rundene, sier Thingnes Bø.

Forklarer suksessen

Broren Tarjei Bø hadde derimot en forklaring. Selv holdt han seg unna familielivet for å holde seg frisk. I stedet endte det med sju dager uten trening på grunn av sykdom, samtidig som lillebroren var hjemme i Stryn. En forklaring på suksessen spøker Tarjei Bø.

– Han er helt elendig på å lage mat. Nå var han hjemme i julen og der foret mamma han opp og han fikk pleie og kos. Da kom han i form igjen, sier Bø.

Selv spøkte han med at en ukes skydom var forskjellen på seier og 2. plass.

– Det var fire sekunder det, svarte han på spørsmål om hvilken virkning det ufrivillige oppholdet hadde.

Siste nytt

 • Stengel klar for Strømsgodset

  Herman Stengel (22) bytter Valle og Vålerenga med Marienlyst og Strømsgodset, bekrefter Drammen-klubben på sine nettsider. Avtalen trer i kraft fra 1 januar 2018, og 22-åringen har signert en treårskontrakt.

  Stengel
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pulis ferdig i West Bromwich Albion

  Kontrakten til Tony Pulis, hovedtrener i West Bromiwich Albion, ble i dag avsluttet. Det melder klubben selv på sin hjemmeside. Assistenttrener Gary Megson tar over foreløpig.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-CHELSEA
  Foto: ROLAND HARRISON / AFP
 • Søtvik får sjansen i Ruka

  Sindre Ure Søtvik imponerte under NM i kombinert og er blant seks norske utøvere som får sjansen i helgens verdenscupåpning i Ruka. Kombinertgjengen reiste mandag til Finland for å forberede seg til de kommende konkurransene.

  søtvik
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal