Normal

Thingnes Bø fra fantomløp til listefyll:- Største talentet, men vil for mye

ÖSTERSUND (NRK): Skiskytterkongen Martin Fourcade mener uforutsigbare Johannes Thingnes Bø er den farligste rivalen blant hans norske konkurrenter. Men nordmannen varierer fra suverene oppvisninger til totalbom.

Johannes Thingnes Bø

OPP OG NED: Johannes Thingnes Bø har hatt noen helt overlegne løp i verdenscupen. Men det blandes med løp langt ute i leksa.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Dommen var klar etter verdenscupåpningen på 20 kilometer fra Thingnes Bø:

– Det var «pissdårlig» i forhold til Ole Einars løp, sa han etter 19. plassen.

Gjennomhelgen ble det 6.plass på sprinten før jaktstarten endte med 16. plass og sju bom. Det var opp og ned.

Ser svakhet

Nordmannen har vunnet like mye som de andre norske løperne til sammen de to foregående sesongene (åtte verdenscupseire) og samler ikke på topp 20-plasseringer. Men resultatene hans viser en blanding av svært varierende resultater, fra suverene seire til langt nedover listene. Akkurat det gjør gjør at skiskytterkongen Martin Fourcade aldri vet hvor han har Thingnes Bø. Toppnivået gjør at det er han franskmannen frykter mest.

Martin Fourcade

SPORTENS ENER: Martin Fourcade har dominert voldsomt de siste årene med jevne prestasjoner. Han mener Thingnes Bø vil for mye for å være jevn.

Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

– Jeg mener Johannes er den mest talentfulle. Han kjenner smaken av seier og vil ha den igjen. Men han er tidlig i tjueårene og det er også hans svakhet. Han vil for mye, sier Martin Fourcade til NRK.

Franskmannen har dominert sporten de siste fem årene med resultater som bare Ole Einar Bjørndalens råeste femårsperiode tidligere i karrieren kan matche.

Roen mangler

Thingnes Bø mener selv at Fourcade har et poeng når han trekker frem hans svakhet.

– Det er for så vidt riktig oppsummert. Men jeg håper at jeg etter hvert blir litt roligere og at jeg får litt mer erfaring som både han og de andre på laget har. Målet er at jeg leverer over tid og ikke her og der, sier han.

22-åringen har en uvanlig sterk merittliste tidlig i karrieren, men mener han "«mister det» for mange ganger på stående skyting.

– Jeg vil vinne hvert renn. Av og til vil jeg for mye og da kan jeg bomme et par skudd ekstra. Jeg går alltid for å vinne. Nå på onsdag var det fryktelig kjedelig å gå renn. Jeg gikk ikke bra og havnet langt ned på lista, sier Thingnes Bø.

- Vil for lite

Tarjei Bø er helt enig med Fourcade i at lillebroren hans er det største talentet av dem alle, men ser på brorens svakhet på en annen måte enn hans franske rival.

– Jeg vet ikke om han vil for mye. Men kanskje han vil for lite. Når han vinner et løp så gjør han det ofte dårlig dagen etter. Kanskje han tar ut all energi og fokus på den seieren. Så jeg vil kanskje snu litt på det og si at han vil for lite, sier Bø.

Siste nytt

 • OL-kongen slakter WADAs beslutning

  Tidenes mestvinnende idrettsutøver i OL-sammenheng, Michael Phelps, er oppbrakt over at WADAs beslutning om å gjeninnsette det russiske antidopingbyrået.

  – Når skal en organisasjon ta fullt ansvar og gå foran i kampen for å skape endring? For dette er ikke slik idretten er. Idretten handler ikke om å putte prestasjonsfremmende midler i kroppen, sa han til journalister i Hongkong fredag.

  Phelps
  Foto: DAVID GRAY / Reuters
 • Nilsen forlenger med Brann

  Lars Arne Nilsen forlenger kontrakten med Brann, skriver Bergens Tidende.

  Ifølge lokalavisen vil nyheten om trenerens kontraktsforlengelse bli offisielt bekreftet fra klubben senere fredag.

  Eliteserien fotball: Brann - Ranheim.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Idrettsstyret ut mot WADA-vedtak

  – Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité støtter verken WADAs vedtak eller oppmykingen av WADAs opprinnelige vilkår for RUSADAs gjeninntreden som nasjonalt russisk antidopingbyrå, skriver Idrettsstyret i en pressemelding fredag.

  Tom Tvedt
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Sandviken - Arna-Bjørnar
Toppserien: Sandviken - Arna-Bjørnar
4-4-2 med Schau og Aune
E-sport: Counter-Strike GO, semifinale
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM hestesport: Kjøring: maraton
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Odd - Vålerenga
VM hestesport: kjøring, maraton