Thingnes Bø erter Fourcade før årets første duell – ber om tøffere konkurranse

OBERHOF/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø har aldri gått raskere i sporet. Nå håper han konkurrentene kan begynne å holde følge.

johannes og martin

VERDENS BESTE: Johannes Thingnes Bø (t.v.) og Martin Fourcade på den nasjonale åpningen i 2017.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Suveren verdenscupleder og i knallform etter det han omtaler som sin beste juleperiode noen gang. I Oberhof håper Johannes Thingnes Bø å sikre 2019s første verdenscupseier.

– Når Fourcade ikke har fulgt opp i år har jeg vært litt ensom framme der, så vi får håpe de andre har lagt inn enn god jobb i jula slik at det blir «tightere» i konkurransene nå på nyåret, sier stryningen.

Han har vunnet seks av de syv siste verdenscuprennene han har deltatt i, og langrennstidene har aldri vært bedre.

– I fjor var han 20 sekunder raskere enn Fourcade på sprint. Nå er det mye mer enn det, forteller landslagstrener Egil Kristiansen.

Sammenlignes med Dæhlie

Det er ikke bare den franske skiskytterstjernen som sliter med å holde følge med Thingnes Bø i år. Kristiansen kan fortelle at Johannes Thingnes Bø har økt i forhold til de andre norske eliteløperne, og at langrennstidene aldri har vært mer stabile enn de har vært det siste året.

egil

FORNØYD: Egil Kristiansen er imponert over hva Thingnes Bø har fått til denne sesongen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Det gjelder riktignok i konkurranse.

– Han er sjeldent best på trening, og mange av de andre er bedre på enkeltting, sier Kristiansen.

Både Kristiansen og NRKs ekspert Torgeir Bjørn trekker paralleller til en annen stor norsk idrettsutøver som var rask på ski: Bjørn Dæhlie.

– Dæhlie var heller ikke best på trening, men når det kom til store mesterskap og det virkelig gjaldt, da slo killerinstinktet inn og han tok seg helt ut. Det killerinstinktet Dæhlie hadde har også Johannes, sier Kristiansen.

– Bjørn gikk tøft ut i konkurransene og satte konkurrentene på plass fra start. Det samme gjør Johannes. Han går førsterundene mye fortere enn de andre og tar seg helt ut. Han går nesten i svime, så sliten er han på sisterunden, legger Torgeir Bjørn til.

Bjørn dæhlie

SUKSESSRIK: Bjørn Dæhlie har åtte OL-gull og ni VM-gull som langrennsløper.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Holder farten løpet ut

Thingnes Bø tar det som et stort kompliment at han blir sammenlignet med et av sine store idoler fra barndommen. Også han ser likheter mellom seg selv og Dæhlie da han var på sitt beste.

– Det er jo slik jeg gjør løpene mine. Jeg brenner til fra start, forklarer han.

Nå er det ikke lenger bare førsterundene hans det lukter svidd av. På sprinten i Nove Mesto før jul, hadde han også best tid av samtlige på sisterunden.

– Da begynner vi å snakke. Når jeg har best førsterunde og best sisterunde, da har jeg begynt å få den formen jeg vil ha.

Siste nytt

 • Ny remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis mot Fabiano Caruana i storturneringen i Karlsruhe tirsdag. Carlsen spilte med svarte brikker og etter 71 trekk var det over med remis. Verdensmesteren har nå spilt 54 partier på rad uten tap i klassisk sjakk.

  carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Løke-show for Storhamar

  Heidi Løke scoret hele ni ganger da Storhamar slo Byåsen 26-21 og tok første stikk i sluttspillkvartfinalen i håndball. Lagvenninne Malene Aambakk stod for seks fulltreffere. I den andre kvartfinalen vant Molde 24-21 borte mot Larvik.

  løke
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • De Bruyne mister United-kampen

  Manchester Citys Kevin de Bruyne blir ikke klar til onsdagens derby mot Manchester United. Det bekreftet City-manager Josep Guardiola på en pressekonferanse tirsdag. De Bruyne pådro seg en muskelskade i låret i toppmøtet med Tottenham lørdag.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal