Hopp til innhold

Knuste lagkameraten i thrilleravslutning: – Det er en fyr som har plaget meg mentalt

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø (27) avgjorde verdenscupen sammenlagt på sesongens aller siste skyting. Nå innrømmer han hvor mye duellen mot lagkameraten faktisk har tæret på ham.

Thingnes Bø og Holm Lægreid

RIVALER OG VENNER: Thingnes Bø (med ryggen til) erkjenner at duellen mot Holm Lægreid har kostet mye.

Foto: Anders Wiklund/TT / Anders Wiklund/TT

27-åringen kom inn på standplass før lagkamerat og sammenlagtrival Sturla Holm Lægreid, plaffet ned fire av fem blinker, og gikk ut med et forsprang på over 30 sekunder på skiskytterkometen.

Det ga han aldri fra seg, og dermed sikret Thingnes Bø seg sammenlagtseieren i verdenscupen for tredje sesong på rad.

Thingnes med kula

VERDT DET: Her er beviset på at Thingnes Bø er sesongens beste skiskytter. Den tittelen var ikke billig.

Foto: ANDERS WIKLUND / AFP

Rett etter målgang åpner han opp om hvor mye totalseieren betyr for ham, og ikke minst: Hvor mye det har kostet å kjempe for den.

– Det er en fyr som har plaget meg mentalt, sier 27-åringen med glimt i øyet, og referer til årets komet Sturla Holm Lægreid.

– Sturla har vært helt enestående i hele år. Han har presset meg til mitt ytterste. Jeg har fått kjent på en konkurranse som jeg ikke har kjent på før på den måten. Jeg tror ikke jeg var helt forberedt på at en sånn som han skulle komme frem og kjempe allerede nå, fortsetter han.

– Jeg er helt på bristepunktet

Thingnes Bø forteller at sammenlagtduellen har vært svært krevende mentalt, at han er mer lettet enn glad etter dagens bragd, og at han nå føler seg tom.

– Jeg er helt på bristepunktet, forteller han ærlig.

– Hvordan har du hatt det den siste tiden?

– Det er dette som kanskje har gjort at jeg ikke har klart å presse meg opp til de toppresultatene som jeg har hatt før. Verdenscupen totalt har vært et hovedfokus for meg, og det har gjort at jeg ikke har klart å fokusere på hvert enkelt skirenn, tror sammenlagtvinneren.

– Det har vært uutholdelig, oppsummerer han.

Thriller-sesong

Offisielt ledet Thingnes Bø verdenscupen totalt med fire poeng på Sturla Holm Lægreid før dagens fellesstart, men etter å ha strøket de fire svakeste resultatene til de to lagkameratene, var ledelsen uoffisielt ett poeng i sistnevntes favør.

Det hele kan virke både kaotisk og uoversiktlig, men premissene var sånn tålelig klare: Den av dem som kom først i mål på fellesstarten, kom til å vinne verdenscupen sammenlagt.

I tillegg hadde ikke Lægreid råd til å bli svakere enn nummer åtte, uavhengig av Thingnes Bøs resultat. Det skyldes reglene som sier at man kan stryke sine svakeste resultater, og en 9.-plass eller svakere for Thingnes Bø ville ha havnet i bunken av renn som skulle strykes.

Levde farlig

Kamphanene entret standplass temmelig likt til første skyting, der lillebror Bø bommet én gang, mens rivalen fylte.

Den andre skytingen endte med én bom fra hver av dem, og på første stående skyting bommet Lægreid, mens Thingnes Bø fikk ned alle blinkene. Med det var alt snudd, og Bø hadde sju sekunders forsprang på landsmannen - og dermed også overtaket i fellescupen totalt.

Det forspranget doblet han frem til siste skyting, der altså alt ble avgjort.

– Jeg er egentlig veldig fornøyd med sesongen og avslutning, selv om det ikke ble den store kula, sier Lægreid etter å ha tapt duellen mot lagkameraten.

– Det er et renn jeg kommer til å huske resten av livet, fortsetter han.

Superkometen tillater ikke seg selv å være skuffet.

– Nei, jeg tror ikke jeg har lov til å være skuffet når jeg ligger som nummer to i verdenscupen totalt, har fire VM-gull og sju verdenscupseire. Det er helt ekstremt, det jeg har fått til, ramser han opp.

MISTER OVERTAKET: Her mister Holm Lægreid overtaket til lagkompisen.

Siste nytt

 • Kloster knuste den norske rekorden på 400 meter hekk

  Line Kloster fortsetter å vise storform foran mesterskapssommeren. Søndag ble det klar seier på 400 meter hekk i Sveits med norsk rekord på 53,91.

  Det er over sekundet bedre enn hennes tidligere rekord på 54,99, og 81 hundredeler bedre enn Amalie Iuels norske rekord.

  Det lover godt foran VM i Eugene der Kloster er satt opp for å løpe distansen. Tiden på 53,91 er det niende beste i verden i år og nummer to i Europa, skriver Friidrett1.

  32-åringen vant stevnet i La Chaux-de-Fonds klart, der finske Viivi Lehikoinen løp inn til 55,57 på 2.-plass.

  Kloster viste også god form under NM i Stjørdal nylig og vant både 100 meter og 200 meter. Hun satte personlig beste på 100-meteren.

  NM friidrett Stjørdal
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Hauger fikk løpet ødelagt etter voldsomt sammenstøt

  Dennis Hauger sin mareritthelg ble komplett da han kjørte ut og krasjet med Roy Nissany.

  Allerede på første runde krasjet Dennis Hauger med Roy Nissany. Nordmannen punkterte og kjørte ut av banen i en sving. Da bilen seilet tilbake på banen, traff bilen til Hauger toppen av Nissanys bil.

  Krasjet så voldsomt ut, og det så ut til at Hauger fikk seg en smell i sammenstøtet. På sendingen bekreftet imidlertid manager Harald Huysman at Hauger har det bra.

  – Det ser ikke ut til at han har pådratt seg noen skader. Vi fryktet han skadet håndleddet, men det ser ut til å gå bra, sa han og fortsatte:

  – Han er «good to go» i Østerrike.

  Huysman er ikke fornøyd med Nissany, og sier han var bekymret for ham før løpet også.

  – Det er ikke bra. Det er en hodeløs situasjon. Den andre føreren har vært involvert i mange farefulle situasjoner tidligere, sa Haugers manager.

  Det så også ut til å gå fint med Nissany.

  Hauger var imidlertid på rutinemessig legesjekk, og måtte være under observasjon i en times tid.

  – Dennis har fått ødelagt løpet sitt på grunn av kjøringen til Roy Nissany, sa Viaplays ekspertkommentator Henning Isdal.

  Han startet langt bak søndag og hadde ikke avansert noe før uhellet med Nissany inntraff.

  Formel 2-løpet på Silverstone pågår fortsatt.

  Dennis Huger
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Jarstein spilte fotball for første gang på 468 dager

  Rune Almenning Jarstein fikk endelig spilt fotball igjen for Hertha Berlin etter å ha vært på sidelinjen i 468 dager.

  Den norske keeperprofilen har de siste par årene slitt med både koronasykdom og kneskade.

  Jarstein fikk en omgang for Hertha, som møtte Babelsberg i en treningskamp. Jarstein og co. vant 1-0.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste