Hopp til innhold

Avslører nytt våpentrøbbel – Thingnes Bø innrømmer risiko etter opptur

Johannes Thingnes Bøs har trøblet på liggende skyting denne sesongen, og forrige uke ble han i tillegg tvunget til å gjøre nye endringer på våpenet.

LITT BEDRE? Johannes Thingnes Bø fikk totalt tre bom på 20-kilometeren i Anterselva, men bare en av var på liggende skyting.

Et av Norges største OL-håp fikk en opptur på normaldistansen i Italia torsdag. For selv med tre bom, var langrennstiden best av samtlige og Johannes Thingnes Bø ble nummer fire.

Jeg er veldig lettet og veldig sliten, men jeg tror dette er starten på noe bra, forteller han etter rennet, der storebror Tarjei ble nummer to – kun slått av russiske Anton Babikov.

28-åringen har følt på mye frustrasjon denne sesongen og håpet på et mirakel etter forrige verdenscuprenn. Det som nok i hvert fall ikke lå i planene for å finne formen, var uventet trøbbel med våpenet.

For han reiste hjem til Norge fremfor å bli med resten av skiskytterlandslaget på høydesamling, og under trening på Sjusjøen forrige uke knakk en spesialtilpasset plate han bruker som støtte på liggende skyting.

– Jeg tror det er et tegn fra oven om at en endring måtte til, sier stryningen til NRK på plass i italienske Anterselva.

Johannes Thingnes Bø

NEDOVER: Sesongen 2018/19 hadde Johannes Thingnes Bø en treffprosent på 93 på liggende skyting. Sesongen etter hadde den falt til 89, deretter 86, mens han nå treffer på bare 81 prosent av liggendeskuddene.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Innrømmer risiko

Det er nettopp på liggende skyting Thingnes Bø har hatt størst utfordringer så langt i sesongen, og mannen som tidligere var verdens beste liggendeskytter, står bare med 81 i treffprosent.

NY DEL: Johannes Thingnes Bø måtte skifte ut en del på våpenet da han var hjemme. Under trening i Anterselva onsdag brukte han tid på å teste det ut.

Den nye platen er litt smalere enn den han brukte tidligere.

Får jeg trent litt mer med det, så blir det nok til det bedre. Det smeller litt annerledes og børsepipa er mer på blink enn den var før. Det er små detaljer, forklarer Thingnes Bø.

Det er fordelen med å ha skutt litt dårlig før, for du føler du kan ta en «risk», for fortsetter du i samme spor så vil det fortsette å være dårlig. Så man kan si jeg har tatt en liten risiko, men jeg tror på det, legger han til.

– Er litt lost

I fjor gjorde 28-åringen store endringer på våpenet like før VM, og lyktes ikke helt med det da. Treneren har også bedt elevene unngå justeringer under sesongen, men nå ble altså Thingnes Bø tvunget til å forandre en del.

– Jeg tror han er blitt «lost» på liggende. For det er ganske lett og litt matematikk. Nå handler alt om å bygge selvtillit med Johannes, og vi tar det steg for steg, sier skytetrener Siegfried Mazet.

Det er sjelden optimalt. Til VM laget han en helt ny stokk og mente den var fantastisk, og så fungerte det ikke i konkurranse, så har han i grunn prøvd og justert uten å få det optimalt, mener NRK-ekspert Ola Lunde.

TRAFF ETTER TRØBBEL: Johannes Thingnes Bø åpnet normaldistansen med fullt hus på liggende.

Håper på kjærlighetshistorie

Thingnes Bø mener han har brukt tiden hjemme på hytta med familien som «en ekte toppidrettsutøver», og langrennsformen fikk han i hvert fall gode svar på i det første av tre renn i Italia.

Det var veldig bra at dette ikke skjedde i OL. For jeg fikk god hjelp fra børsemakeren på Lillehammer, to dager før avreise nå. Så får vi se hvordan det går, forteller han.

I det første rennet ble det altså fullt hus på første liggende, to bom på stående, så én liggendebom og feilfritt på siste skyting.

Så er det kjedelig (med våpenproblemer journ.anm.), men sånn er det, og vi får håpe det blir en kjærlighetshistorie med happy ending. Jeg krysser fingre for det.

Broren fikk kule

Også Tarjei Bø fikk en god følelse på 20-kilometeren, og selv om han bommet to ganger på siste stående, så tok han andreplassen.

20 km Anterselva - Tarjei Bø

TOPPEN: Tarjei Bø ble nummer to, bak russiske Anton Babikov – som ikke er tatt ut til OL.

Foto: Matthias Schrader / AP

Det var det andre av bare to normaldistanserenn denne sesongen, og Bø sikret seg samtidig troféet for vinner av normalcupen, foran Sturla Holm Lægreid.

– Det er stas. Det er den eneste jeg mangler i samlinga mi, så det er en bonus. Nå har jeg den, så gamlingen kan fortsatt slå fra seg. Det var en kjempegod dag på alle måter, sier Tarjei Bø.

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • Medvedev aksepterer Wimbledon-utestengelse

  Den russiske tennisstjernen Daniil Medvedev, som en kort periode var rangert som nummer én i 2022, uttalte seg mandag om utestengelsen fra Wimbledon.

  – På den ene siden kan jeg forstå det. På den andre syns jeg det er urettferdig, sa Medvedev til Tribune de Geneve.

  Storbritannias Grand Slam-turnering har bestemt at ingen russiske eller hviterussiske spillere får delta.

  Medvedev, som lader opp til neste ukes French Open i Genève, mener samtidig det er problematisk.

  – Hvor går grensen? Hva er reglene som sier hva som fører til en utestengelse?

  Han forteller at de russiske spillerne har diskutert saken med herrenes spillerorganisasjon (ATP). Men så langt har de ikke kommet frem til en løsning angående Wimbledon, der det har vært fremmet ønske fra enkelte spillere om at det ikke skal deles ut rankingpoeng om ikke russerne eller hviterusserne får delta.

  – Hvis jeg får spille Wimbledon, blir jeg veldig glad. Hvis ikke, så aksepterer jeg det, sier Medvedev.

  PS! Daniil Medvedev er førsteseedet i ATP 250-turneringen i Genève. Casper Ruud er andreseedet.

  ATP 250 - Geneva Open
  Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters
 • Palumbo fikk Juventus-debuten

  Norske Martin Palumbo fikk sine første minutter for Juventus da han ble byttet inn 12 minutter før full tid. 20-åringen er på utlån fra serierival Udinese.

  Juventus tok imot Lazio i senkampen og ledet 2-0 til pause etter mål fra Dusan Vlahovic og Álvaro Morata. Juve-back Alex Sandro scoret selvmål tidlig i andre omgang, slik at det sto 2-1.

  Det så lenge ut til å gå mot tre poeng for vertene, men seks minutter på overtid sørget Sergej Milinkovic-Savic for balanse i regnskapet. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Arsenal-smell i mesterligakampen

  Martin Ødegaard og Arsenal røk 0-2 for Newcastle mandag og snublet dermed stygt i kampen om den siste mesterligabilletten i Premier League.

  Scoringene som avgjorde kampen kom i annen omgang. Etter 56 minutter satte Arsenal-midtstopper Ben White ballen i eget mål etter et hardt innlegg fra Newcastles Joelinton. Fem minutter før full tid hamret Bruno Guimarães inn 2-0 etter massivt Newcastle-press.

  Ufortjent var det ikke at de tre poengene ble værende igjen på St. James' Park. Hjemmelaget satte tidlig trykk på Arsenal. Gjestene fikk aldri festet noe skikkelig grep om kampen, men måtte i stedet tåle en blytung kveld.

  Tapet betyr nemlig at London-rival Tottenham har to poeng til gode på Arsenal i kampen om fjerdeplassen i Premier League foran siste serierunde. Dermed kan mesterligadrømmen glippe for Martin Ødegaard og lagkameratene. Det vil naturlig nok være et hardt slag. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste