NRK Meny
Normal

Thingnes Bø åpnet med å knuse Fourcade: – Det er rått!

OSLO/ÖSTERSUND (NRK): Johannes Thingnes Bø viste at han mener alvor med planene om å vippe Martin Fourcade ned fra tronen som verdens beste allerede i åpningsrennet.

Verdenscup skiskyting.

KANONÅPNING: Johannes Thingnes Bø traff 20 av 20 blinker under åpningsrennet i Östersund.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

24-åringen skjøt feilfritt på 20-kilometeren i Östersund torsdag, og ledet hele veien. Allerede etter første skyting hadde Thingnes Bø 10 sekunder ned til Fourcade - den desiderte eneren forrige sesong.

Det ble til 17,2 sekunder etter andre skyting, 20,6 etter tredje og hele 2 minutter og 14 sekunder i mål.

Fourcade, som normalt sett har trivdes godt i Östersund, skrudde opp tempoet på siste skyting, men endte da opp med to tilleggsminutter.

– Det var befriende å se ham bomme på den siste skytingen. Han behersker ikke det der, vet du, sier Bø til NRK og ler.

– Verdensklasse! Det er veldig artig å være storebror på slike dager, sier Tarjei Bø.

Ekspertros

Torsdagens seier var hans første på normaldistanse noensinne. Veien til suksess var ifølge vinneren selv derimot å skyte som om han ikke gikk normaldistanse.

– Jeg ville ikke skyte saktere selv om konsekvensene blir større. Planen var å være ferdigpustet før jeg kom inn på matta, slik at jeg ikke trengte å bruke ekstra tid der. Jeg ville være offensiv, og løste det veldig bra, sier Bø.

Johannes Thingnes Bø smalt ned alle 20 blinker på sesongens første individuelle renn i verdenscupen.

Han forteller at han underveis i rennet ikke hadde noen spesiell god følelse.

– Det føltes ikke så bra ute i løypa. Det var et vanvittig tungt og tregt føre. Det ble et lureløp der skytingen var viktig. Hodet var helt på riktig plass i dag, og da ble det et kjempeløp til slutt. Nå får jeg nyte dette i dag og så fokusere på sprinten lørdag, sier Stryn-gutten.

– Fantastisk! Det er rått! Fourcade hadde ikke vunnet med fullt hus i dag. Johannes har utviklet seg til å bli en fantastisk skiskytter, også på normaldistanse, sier NRK-ekspert Halvard Hanevold.

Bjørndalen med 19 treff

Emil Hegle Svendsen åpnet også friskt i sporet, men pådro seg én bom på hver av de stående skytingene. 32-åringen klarte dermed ikke å hevde seg helt i tetsjiktet, men ble likevel nest beste nordmann. I mål var han to minutter og 43 sekunder bak lillebror Bø.

Ole Einar Bjørndalen skjøt én bom totalt, men slet litt med tempoet i sporet. Veteranen fra Simostranda kom i mål 3.43,7 bak vinneren. Han ble blant annet slått av Lars Helge Birkeland (to bom).

– Det er moro å se han får det så bra til, sier Bjørndalen om Thingnes Bø.

– En utklassingsseier. Det er bare å ta av seg hatten. Han var rå i dag, sier Svendsen.

Siste nytt

 • Ruud faller på rankingen

  Casper Ruud faller ti plasser på verdensrankingen i tennis mandag og ligger nå på 147.-plass. Sveitsiske Roger Federer er tilbake på topp. Denne uken skal Casper Ruud i aksjon i Challengerturneringen i Poprad Tatry i Slovakia.

  Casper Ruud
  Foto: Carl Andreas Wold
 • Koepka vant US Open

  Amerikanske Brooks Koepka ble søndag den sjuende spilleren til å vinne golfturneringen US Open to år på rad. Koepka slo britiske Tommy Fleetwood med ett slag. Amerikaneren avsluttet med en 68-runde. Landsmannen Dustin Johnson tok 3.-plassen.

  SPO-GLF-MAJ-USG-U.S.-OPEN---FINAL-ROUND
  Foto: STREETER LECKA / AFP
 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama