NRK Meny
Normal

Ikke noe treningsavbrudd for Therese Johaug

– Hun får kanskje litt problemer med å skjære brunosten, ellers ser det ikke ut som om bruddet betyr noe særlig, sier en lettet landslagstrener Egil Kristiansen om Therese Johaugs fingerbrudd.

Therese Johaug

SLIPPER GIPS: Med en skinne i høyrehånda skal Theres Johaug kunne fortsette å trene nesten for fullt. Ostehøvelhåndtering kan det derimot bli mindre av

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Han er ikke bekymret for at langrenns-esset skal få noe alvorlig treningsavbrudd utover høsten. Allerede i helga skal hun trene, etter å ha fått satt en skinne i høyrehånda.

– Det er en spesialtiplasset skinne som skal holde bruddet på plass, sier landslagstrener Egil Kristiansen til NRK.

Johaug slipper dermed å gipse hånda etter fingerbruddet hun pådro seg i Italia torsdag. En skinne er nok. Dermed slipper hun også noe avbrudd i treningen.

Johaug var på trening i Livignio da hun var uheldig og brakk et bein i en finger. Hun reiste rett hjem og ble undersøkt på sykehuset Ahus i dag, og fikk der satt inn skinna.

– Vi må nok justere treningsprogrammet litt, sammenliknet med det som var planlagt. Vi må holde igjen litt på rulleski og styrketrening som belaster fingrene, men ellers kan hun gjennomføre det meste, sier Kristiansen.

Skal trene i helga

Nå skal Johaug trene lett på rulleski gjennom helga, så blir det lagt en ny plan tidlig i neste uke.

– Jeg tror ikke dette svekker henne noe særlig. Går det som jeg trur og håper, skal det ikke by på store problemer. Hun har opparbeidet seg et stort treningsgrunnlag gjennom flere år, så jeg tror ikke dette blir avgjørende. Jeg er ikke bekymret, sier treneren.

– Når en slik skade først skulle oppstå, var det like greit at det skjedde nå før sesongen.

Bruddet var Johaugs andre denne sommeren. – Nå må hun vel ha brukt opp sin uflaks for en stund, sier Kristiansen.

Optimistisk Johaug

Therese Johaug selv er ikke tilgjengelig. Men via en pressemelding fra Norges Skiforbund uttrykker hun optimisme.

– Det er jo utrolig at dette skjer meg to ganger på under to måneder da, sier Johaug. – Dette er jo ikke optimalt, men med skinne på bruddet og positiv innstilling skal det gå bra. Jeg har trent veldig godt i sommermånedene, så jeg fortsetter oppkjøringen til skisesongen med riktig og tilpasset trening slik at bruddet gror fort.

– Og etter det skal løpeskoene settes bort, sier Johaug.

Siste nytt

 • Disse jentene får gå i Tyumen

  Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Synnøve Solemdal, Ingrid Landmark Tandrevold og Hilde Fenne får gå verdenscupavslutningen i Tyumen.

  World Cup Skiskyting kvinner 15 km
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Bjørndalen med i troppen til Tyumen

  Ole Einar Bjørndalen får med seg Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Erlend Øvereng Bjøntegaard, Lars Helge Birkeland, Henrik L`Abée-Lund, Fredrik Gjesbakk og Vetle Sjåstad Christiansen til verdenscupavslutningen i Tyumen denne uka.

  Ole Einar Bjørndalen
  Foto: Sven Hoppe / AP
 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag