Hopp til innhold

Johaug avslører babynavn: – Brukte nesten fire måneder på å lande navnet

17. mai ble Therese Johaug mor til en jente. Først forrige uke fikk datteren navnet Kristin. Nå holder også langrennsstjernen alle dører åpne for et comeback.

therese johaug

MOR: Therese Johaug hadde med seg barnevognen til Holmenkollen.

Foto: Eirik Fure / NRK

– Det tok sin tid, kan man si, sier en smilende Therese Johaug til NRK.

– Vi brukte nesten fire måneder på å lande navnet, men vi landet det i forrige uke. Vi var enige til slutt og er veldig fornøyd, fortsetter hun.

Navnet til den snart fire måneder gamle jenta er Kristin Hoff Johaug, avslører hun.

– Hva var kjernen i debatten?

– Det var vel litt hvem som skulle få fornavnet og hvem som skulle få etternavnet. Da fikk far (Nils Jakob Hoff) viljen sin på fornavn og mor på etternavn. Så da ble det Johaug til slutt, forteller hun.

– Vi likte Kristin veldig godt og det er jo et norsk navn som hun måtte få når hun var født på selveste 17. mai. Så var jo Kristin navnet på OL-maskoten under OL på Lillehammer som far brukte veldig i argumentasjonen for navnet, sier hun.

Bjørn Dæhlie, Kristin og Håkon OL-maskoter Lillehammer

OL-MASKOTER: Bjørn Dæhlie med OL-maskotene Kristin og Håkon etter gullet på 10-kilometeren under OL i 1994.

Foto: Erik Johansen / NTB

– Var det største ønsket mitt

Johaug beskriver overgangen fra livet som toppidrettsutøver til småbarnsmor som «ganske stor».

– Det er et liv før og etter, som jeg tror mange småbarnsforeldre kan skriver under på.

– Å bli mor var jo det største ønsket mitt og større enn noen gullmedalje jeg har tatt. Samtidig er det slitsomt når du er vant til å prioritere deg selv så til de grader og har vært litt egoistisk. Så har man i hvert fall blitt en god nummer to nå, forteller hun.

Les hva Johaug sa da det ble kjent at hun var gravid her:

Åpner for VM i Trondheim: – Har ikke bestemt meg

Johaug har blant annet fire OL-gull og 14 VM-gull fra en svært innholdsrik karriere. Langrennsstjernen la opp vinteren 2022, men med et VM i Trondheim i 2025, kan et comeback være mulig.

– Vi får se. Jeg har ikke bestemt meg helt enda om det blir noen flere skirenn eller ikke skirenn. Per nå nyter jeg livet som mamma. Jeg skal innrømme at jeg trener litt på si. Ja, jeg gjør det.

– Hvor mye trener du?

– Det blir litt, men det blir ikke som før da. Det er jo ikke så lett å ha på seg joggeskoene eller skiskoene (og dra) ut når du skal passe på en liten jente.

Johaug 2011 Holmenkollen

VM-FEST: Johaug på vei inn til VM-gull på 30-kilometeren i Holmenkollen i 2011. Om halvannet år er det et nytt VM på norsk jord.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Men er det med tanke på at det kan bli noe?

– Ja, det er det. Jeg har ikke skrinlagt VM i Trondheim helt, men per nå er ikke fokuset mitt der. Fokuset mitt er på hverdagen her og nå og på å være en god mamma.

– Hva er det som vekter frem og tilbake og som eventuelt vil avgjøre det?

– Jeg stiller ikke på startstreken i Trondheim-VM hvis jeg ikke kan være med og kjempe om medaljer. Og da skal jeg vite at jeg er der, sier hun.

En som har to gull å forsvare i VM om halvannet år er Ebba Andersson.

– Jeg tror ikke man skal kalle det en hemmelighet, man har hatt sine anelser. Det ville ikke vært noen overraskelse, sier hun til Expressen om en mulig Johaug-retur.

Sentral i nytt prosjekt

Tirsdag kunne også Johaug fortelle at hun skal få en sentral rolle i en satsing som skal hjelpe kvinner innen langrenn.

I et samarbeid med Team Eksjöhus og Team Aker Dæhlie skal de gjennom foredrag, fellestreninger og trenerseminar forsøke å nå både topp og bredde.

– Vi ønsker å få til noen jentesamlinger hvor det skal være seminarer hvor vi kan dele litt av den kunnskapen vi sitter inne med. Også har jeg veldig lyst til å få flere kvinner inn på trenerbiten også. Man ser at det er veldig få kvinner som er trenere der ute og jeg tror at kvinnene har like mye å by som herrene, sier Johaug.

– Siden jeg la opp har jeg kjent på at sjela mi ligger i idretten, og da spesielt langrenn. Jeg føler nå at jeg er i en posisjon hvor jeg få flere kvinner inn i idretten og fortsette lenger.

I tillegg til Johaug, vil også Marthe Kristoffersen, Guro Strøm Solli, Kari Vikhagen Gjeitnes og Maria Rydqvist være en del av prosjektet.

Marthe Kristoffersen Therese Johaug

SKAL JOBBE SAMMEN: Marthe Kristoffersen og Therese Johaug var lagvenninner i flere år. Nå skal de jobbe sammen med et nytt prosjekt.

Foto: Kyrre Lien / NTB

– Jeg føler at jenter kan snakke med jenter på en helt annen enn med guttene, sier Johaug, og fortsetter:

– Vi ønsker å bidra med våre erfaringer slik at de kan unngå feilene som vi har gjort på ulikt vis og komme med de suksessfaktorene som vi har lykkes med som andre kan dra nytte av.

Therese Johaug er tilknyttet NRK som langrennsekspert.

Siste nytt

 • Ikonisk OL-stadion beordret stengt

  Olympiastadion i Aten, som ble bygget til sommerlekene i 2004, tvinges til å holde stengt som følge av at det er funnet rust langs det ikoniske buede taket.

  Arenaen med 70.000 sitteplasser er den største i Hellas og er kjent for den hvite stålkonstruksjonen som er designet av den spanske arkitekten Santiago Calatrava. Vegg i vegg ligger også den greske OL-velodromen.

  Nå er begge de to idrettsanleggene stengt ​​etter at de ikke kom gjennom en sikkerhetsinspeksjon som ble igangsatt i april i offentlig regi. Beslutningen ble tatt fredag. (NTB)

  8n3NT-8xyjI
  Foto: AP
 • Sveriges fotballforbund: Andersson gir seg som landslagssjef om Sverige ikke kommer til fotball-EM

  Ifølge Sveriges fotballforbund kommer Janne Andersson til å slutte som landslagssjef om Sverige mislykkes med å ta seg til fotball-EM i Tyskland neste år.

  Sverige sliter i EM-kvalifiseringen og er sju poeng bak Belgia og Østerrike i gruppe F med tre kamper igjen å spille.

  Sverige tapte overraskende 1-3 mot Østerrike hjemme i september og møter Belgia borte 16. oktober. Allerede etter den kampen kan sjansene være over, men Andersson er selv optimistisk.

  – Min tanke er at vi skal ta oss til EM, sier han. (NTB)

  Euro 2024 Qualifier - Group F - Sweden v Austria
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Casper Ruud slått ut av verdenstoer Carlos Alcaraz i kvartfinalen i Beijing

  Casper Ruud rystet Carlos Alcaraz i starten, men ble etter hvert spilt i stykker og tapte 4-6, 2-6 i kvartfinalen i ATP500-turneringen i Beijing.

  Det skjedde i en kamp der spanjolen hentet fram tennis fra ypperste nivå etter å ha slitt litt i åpningen. Ruud ledet 3-0 i første sett, blant annet etter å ha avverget fem bruddballer i første game, men derfra ble det vanskelig mot den seiersvante verdenstoeren.

  Alcaraz brøt Ruuds serve to ganger på rad og fikk kampen inn i sitt spor. Han fulgte opp med å serve inn to blanke game og tok åpningssettet med 6-4.

  I annet sett ble Ruud brutt til 1-2 i et langt game, og selv om han presset Alcaraz flere ganger, var den 1.-seedede motstanderen jevnt over et hakk foran.

  Alcaraz imponerte tidvis med stor mobilitet og publikumsvennlig tennis, og han viste at han har alle typer slag i sin verktøykasse. Samtidig hang Ruud godt med, og han ga spanjolen kamp om poengene hele veien inn.

  Nordmannen sto med tap i alle tre tidligere møter med Alcaraz, og det skulle ikke lykkes denne gangen heller. Ruud ble brutt igjen til 2-5, og verdenstoeren kunne deretter serve inn seieren med 6-2. (NTB)

  ATP 500 - China Open
  Foto: FLORENCE LO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste