Thea Næss tok EM-gull: – Helt ubeskrivelig

Thea Næss (31) sikret seg en ny tittel da hun fredag morgen avgjorde den jevne EM-finalen i kickboksing mot den britiske juniorverdensmesteren Tennesse Randall.

Thea Therese Vingmark Næss

EM-VINNER: Thea Næss tok EM-gull i kickboksing i Hellas fredag formiddag.

Foto: Per Rigsby

31-åringen måtte gjennom en meget jevn finale før hun avgjorde med flere gode treff i sluttsekundene.

– Det er like gøy hver gang. Helt ubeskrivelig. Første gang jeg ble verdensmester var helt unikt. Å nå de samme målene og forsvare titler har vært en stor motivasjon siden, men det blir vanskeligere og vanskeligere, sier Næss til NRK.

I fjor ble hun verdensmester både for amatører og profesjonelle, og under Idrettsgallaen i januar vant hun «åpen klasse» der blant andre Magnus Carlsen og Petter Solberg var nominert.

– Dette var deilig! Det var ganske tøft midt i kampen, nå er det deilig, sier Næss kort tid etter finalen.

«Ett treff til»

13 sekunder før slutt kikket hun bort på trenerne i hjørnet og hørte: «ett treff til», «ett treff til».

– I løpet av stevnet har jeg fulgt med på kampene i min vektklasse og visste finalemotstanderen var dyktig. Hun har en stil jeg ikke er så fan av å møte. Planen min var å time riktig og lande god boksing. Jeg følte underveis at dette var veldig jevnt, men fikk ekstra motivasjon av trenerne mine og publikum samtidig som jeg kjente jeg traff godt, forteller Næss.

Birgit Reiten Øksnes

EM-GULL:Birgit Reiten Øksnes. FOTO: PER A. RINGSBY

Foto: Per A. Ringsby

Hun har hatt en annerledes oppkjøring til EM med mye fokus på skole i tillegg til deltakelse i «71 grader nord», men kaller det «gode forstyrrelser».

– Nå er det jul! Så skal jeg forsvare VM-tittelen i april, sier den ferske europamesteren.

Øksnes til topps

Næss' triumf ble starten på en god norsk dag der også Birgit Reitan Øksnes sikret seg EM-tittel. Hun avgjorde finalen mot polske Karolina Dziedzic.

– Jeg var veldig spent før kampen, men jeg hadde en skikkelig god følelse før jeg skulle gå inn i ringen. Jeg startet greit i første runde og kontrollerte matchen bra. Jeg plukket poeng, danset fint og koste meg egentlig, sier Øksnes.

Under EM-finalen i 2014 vant Steinkjer-kvinnen alle rundene og kunne juble for sitt andre strake mesterskapsgull. Året før vant hun VM i kickboksing.

– Å klare dette en gang til føltes ekstremt deilig, sier hun.

Like bra gikk det ikke for Sahand Lahafdoozian som måtte gi tapt for Ilnaz Sayfullin fra Russland.

I Galanopoulos Stadium i Loutraki senere fredag skal Julie Oterholt ut i sin finale mot russiske Anastasiia Khudiakova. Kristin Vollstad møter Alena Ashmakova, også hun fra Russland, lørdag.

Thea Næss

AVGJORDE FINALEN: Thea Næss i aksjon mot Tennesse Randall. FOTO: PER A. RINGSBY

Foto: Per A. Ringsby
I Åpen klasse er det kickbokser Thea Therese Vingmark Næss som går av med seieren.

Siste nytt

 • Delph klar for Everton

  Fabian Delph er klar for Everton. Den engelske landslagsspilleren kommer fra Manchester City og har signert en treårskontrakt med Liverpool-klubben, melder klubben på sine hjemmesider. Engelskmannen skal koste i underkant av 95 millioner kroner.

  Laster Twitter-innhold
 • Pernell Whitaker er død

  Tidligere OL-vinner i boksing Pernell Whitaker har gått bort 55 år gammel. Whitaker ble påkjørt av en bil søndag og døde av skadene. Bokselegenden vant blant annet gull i OL i Los Angeles i 1984, i tillegg til VM-gull i fire forskjellige vektklasser.

  Pernell Whitaker, Lou Duva, Larry Hazard
  Foto: Ron Frehm / AP
 • Uavgjort for Norge

  Norges G19-lag spilte mandag sin første kamp i U19-EM i fotball. De norske guttene møtte Irland, og ledet lenge etter at Rosenborgs Erik Botheim satt inn 1-0 i det åttende minutt. Irene kom tilbake og utlignet knappe ti minutter før slutt. Kampen endte 1-1.

  NM i fotball 2019 2. runde. Tiller - Rosenborg (0-3)
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal