Thea Næss tok EM-gull: – Helt ubeskrivelig

Thea Næss (31) sikret seg en ny tittel da hun fredag morgen avgjorde den jevne EM-finalen i kickboksing mot den britiske juniorverdensmesteren Tennesse Randall.

Thea Therese Vingmark Næss

EM-VINNER: Thea Næss tok EM-gull i kickboksing i Hellas fredag formiddag.

Foto: Per Rigsby

31-åringen måtte gjennom en meget jevn finale før hun avgjorde med flere gode treff i sluttsekundene.

– Det er like gøy hver gang. Helt ubeskrivelig. Første gang jeg ble verdensmester var helt unikt. Å nå de samme målene og forsvare titler har vært en stor motivasjon siden, men det blir vanskeligere og vanskeligere, sier Næss til NRK.

I fjor ble hun verdensmester både for amatører og profesjonelle, og under Idrettsgallaen i januar vant hun «åpen klasse» der blant andre Magnus Carlsen og Petter Solberg var nominert.

– Dette var deilig! Det var ganske tøft midt i kampen, nå er det deilig, sier Næss kort tid etter finalen.

«Ett treff til»

13 sekunder før slutt kikket hun bort på trenerne i hjørnet og hørte: «ett treff til», «ett treff til».

– I løpet av stevnet har jeg fulgt med på kampene i min vektklasse og visste finalemotstanderen var dyktig. Hun har en stil jeg ikke er så fan av å møte. Planen min var å time riktig og lande god boksing. Jeg følte underveis at dette var veldig jevnt, men fikk ekstra motivasjon av trenerne mine og publikum samtidig som jeg kjente jeg traff godt, forteller Næss.

Birgit Reiten Øksnes

EM-GULL:Birgit Reiten Øksnes. FOTO: PER A. RINGSBY

Foto: Per A. Ringsby

Hun har hatt en annerledes oppkjøring til EM med mye fokus på skole i tillegg til deltakelse i «71 grader nord», men kaller det «gode forstyrrelser».

– Nå er det jul! Så skal jeg forsvare VM-tittelen i april, sier den ferske europamesteren.

Øksnes til topps

Næss' triumf ble starten på en god norsk dag der også Birgit Reitan Øksnes sikret seg EM-tittel. Hun avgjorde finalen mot polske Karolina Dziedzic.

– Jeg var veldig spent før kampen, men jeg hadde en skikkelig god følelse før jeg skulle gå inn i ringen. Jeg startet greit i første runde og kontrollerte matchen bra. Jeg plukket poeng, danset fint og koste meg egentlig, sier Øksnes.

Under EM-finalen i 2014 vant Steinkjer-kvinnen alle rundene og kunne juble for sitt andre strake mesterskapsgull. Året før vant hun VM i kickboksing.

– Å klare dette en gang til føltes ekstremt deilig, sier hun.

Like bra gikk det ikke for Sahand Lahafdoozian som måtte gi tapt for Ilnaz Sayfullin fra Russland.

I Galanopoulos Stadium i Loutraki senere fredag skal Julie Oterholt ut i sin finale mot russiske Anastasiia Khudiakova. Kristin Vollstad møter Alena Ashmakova, også hun fra Russland, lørdag.

Thea Næss

AVGJORDE FINALEN: Thea Næss i aksjon mot Tennesse Randall. FOTO: PER A. RINGSBY

Foto: Per A. Ringsby
I Åpen klasse er det kickbokser Thea Therese Vingmark Næss som går av med seieren.

Siste nytt

 • Frisk Asker til NM-semifinale

  Mats Frøshaug ble den store helten da Frisk Asker slo Lillehammer 2-1 i den sjuende og avgjørende kvartfinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey tirsdag. Frisk Asker har fått Vålerenga som semifinalemotstander, mens Storhamar møter Stavanger.

  Lillehammer IK - Frisk Asker
  Foto: Stein Schinstad / NRK
 • Casper Ruud-kamp regnet bort

  Regnvær tvang arrangørene av tennisturneringen Miami Open til å utsette alle tirsdagens kamper. Dermed fikk Casper Ruud en ufrivillig fridag. Ruud skulle ha møtt russiske Jevgenij Donskoj i 2. kvalifiseringsrunde av ATP-turneringen tirsdag.

  Casper Ruud under Australian Open
  Foto: Toru Hanai / Reuters
 • PL-manager bøtelagt for munnbruk

  Everton-manager Marco Silva er ilagt en bot for sitt utbrudd mot dommerne etter 2-3-tapet for Newcastle i Premier League tidligere denne måneden. Silva må ut med 12.000 pund, tilsvarende rundt 135.000 kroner, som følge av episoden.

  Marco Silva
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal