Hopp til innhold

Thea Mørk om søsteren: – Hun har vært helt ute av seg

Thea Mørk (26) har sett hvordan søsterens liv har blitt snudd opp ned denne høsten. – Det har vært hjerteskjærende, sier håndballspilleren til NRK.

Nora Mørk og Thea Mørk fra tiden de spilte sammen i Larvik.

TUNG TID: Tvillingsøstrene Nora Mørk (26) og Thea Mørk (26) står sammen i en vanskelig tid.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Thea Mørk spiller til vanlig for håndballklubben Larvik, og sier det har vært svært frustrerende å stå på sidelinjen etter at private bilder av Nora Mørk ble spredt.

I dag takket Nora Mørk for støtten hun har fått etter at nyheten sprakk mandag kveld.

– Aldri har jeg spilt en tøffere kamp. En personlig kamp av selvfølelse, sinne, skuffelse, panikk og frustrasjon, skriver hun på Instagram.

Sportslig nedtur

Situasjonen har også påvirket henne sportslig. Tvillingsøster Thea har bitt seg merke i at Nora Mørk ikke har vært helt «på» den siste tiden.

– Hun har vært ute av seg. Det har gått utover det sportslige og det har preget henne veldig, sier hun til NRK.

TV 2 har vært i kontakt med landslagssjef Thorir Hergeirsson. Han sier det er en forferdelig sak, men at de skal gi henne den støtten hun trenger.

– Det er fryktelig å oppleve noe sånn. Det river folk i stykker. Hun er jo utsatt for en kriminell handling. Hun er krenket, og det er noe av det verste en kan oppleve på denne fronten, sier Hergeirsson til TV 2.

– Vondt å bære på

Det siste døgnet har det har florert med støtteerklæringer til Nora Mørk i sosiale medier, særlig fra landslagsvenninnene.

– Det har vært en skikkelig opptur. Både for Nora sin del å vite at hun har så mange i ryggen, og for å vite at hun ikke er alene i det. Også tror jeg for andre som har opplevd det samme at nå ser de at man kan vinne av å stå fram og si ifra og også anmelde, sier Thea Mørk til NRK.

Hvordan har hun det nå?

– Hun er veldig lettet fordi det har vært veldig vondt å bære på. Også er hun lei seg; hun ville helst aldri stått i situasjonen, sier Thea Mørk til NRK.

Skal politianmelde flere

Søstrenes håp er at åpenheten belyser temaet, slik at andre unngår å havne i tilsvarende situasjon. Til TV 2 i går fortalte Nora Mørk at hun anmelder alle som har bildene, og de som har videresendt dem.

– Det er et veldig voksende samfunnsproblem og det er utrolig mange som blir utsatt for det. Det er viktig at man gjør noe med det. Det er ikke akseptabelt uansett hva du heter å bli utsatt for det her, sier Thea Mørk til NRK.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal