Hopp til innhold

Thea Mørk legger opp: – Jeg orker ikke mer

Etter en lang periode med skader velger Thea Mørk (27) å avslutte karrieren som håndballspiller.

2018 EM-sluttspill håndball kvinner i Frankrike. Tsjekkia-Norge 17-31

SKADET: Thea Mørk måtte reise hjem fra Frankrike-EM denne måneden etter nok en skade. Nå gir hun seg for godt.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

27-åringen har terminert kontrakten med København Håndbold og avslutter karrieren med umiddelbar virkning. Kantspilleren har nå sett seg lei alle skadeproblemene.

– Det er veldig trist, men jeg føler meg ferdig. Jeg orker ikke mer, sier Thea Mørk til TV 2.

Det var TV 2 som først meldte om saken.

Mørk har tidligere spilt i Larvik, Bækkelaget, Njård og Aalborg før turen gikk til Danmarks hovedstad i år.

– Du vil alltid være mitt forbilde og min stjerne. Håndballhjertet mitt gråter. Det er aldri for sent å ombestemme seg, skriver søster Nora Mørk på Instagram.

– Det er veldig trist

Landslagssjef Thorir Hergeirsson tar nyheten med tungt hjerte, men respekterer valget til 27-åringen.

– Det er veldig trist for Thea som har vært en dedikert håndballspiller i så lang tid. Hun har hatt et mål om å se hvor langt hun har kunne komme i landslagssammenheng, sier landslagssjefen til NRK.

Han tror nå kantspillerens kvaliteter kan brukes i en annen rolle i håndballen.

– Vi håper hun kan komme til nytte for idretten i en annen rolle. Det kan være andre muligheter, for hun er en håndballklok jente. Det er helt klart mange ressurser i Thea, sier Hergeirsson.

2018 EM-sluttspill håndball kvinner i Frankrike. Tsjekkia-Norge 17-31

SJEF: Thorir Hergeirsson ga Mørk sin debut på landslaget. Han respekterer at hun nå velger å gi seg.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Reiste hjem fra EM etter ny skade

Kantspilleren har 18 landskamper og var en del av Norges tropp som reiste til EM i Frankrike denne måneden.

Mørk måtte gå av banen i kampen mot Tsjekkia i gruppespillet få minutter etter at hun kom innpå i sitt første mesterskap.

– Da jeg gikk av banen under EM-kampen i Brest tenkte jeg at det ikke er meningen at jeg skal være her. Motivasjonen var borte, sier Mørk til TV 2.

Det føyde seg inn i rekken av en skadeforfulgt karriere. Flere ganger har Mørk måtte forlate en landslagssamling på grunn av skade. I juni 2017 fikk hun også et langt tilbakefall etter en skulderskade.

– Overraskende at det kommer nå

En som fulgte mesterskapet i Frankrike tett var NRKs håndballekspert, Kenneth Gabrielsen. Han forventet ikke at Mørk nå skulle velge å gi seg.

Kenneth Gabrielsen

EKSPERT: Kenneth Gabrielsen er NRKs håndballekspert.

Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

– Det er litt overrasket at det kommer nå. Den skaden hun fikk i EM var ikke direkte alvorlig. Men det går på psyken når du endelig har nådd et mål om å spille i et mesterskap og får nok en smell, sier eksperten.

Han mener dette viser hvor krevende det er å bedrive håndball på heltid.

– Håndball er en ekstrem tøff idrett. Det er mange som må legge opp tidlig og hvis kroppen ikke spiller på lag kan man ikke utøve den type idrett, sier han.

Siste nytt

 • Bild: United-stjerne kan bli byttet med Dortmund-ving

  Manchester Uniteds Jadon Sancho kan gjøre comeback i Borussia Dortmund i januar. Handelen kan innebære at Donyell Malen går motsatt vei, melder Bild.

  Den tyske storavisen hevder torsdag å ha kilder på at den potensielle byttehandelen kan være i emning.

  23 år gamle Sancho spilte for Dortmund fra 2017 til 2021. I den perioden ble han engelsk landslagsspiller. Han gikk så til Manchester United, der han har kontrakt til midten av 2026.

  De siste månedene har han imidlertid trent på egen hånd som følge av en krangel med manager Erik ten Hag. Nå kan en retur til Tyskland bli løsningen.

  Ifølge Bild skal den nederlandske Dortmund-vingen Donyell Malen ønske seg en overgang til Premier League.

  Donyell Malen
  Foto: AP
 • Svømme-EM: Lie og Løyning til semifinalene

  Markus Lie kapret 5.-plassen i heat nummer tre og tok seg til semifinalen på 100 meter rygg i kortbane-EM i svømming i Bucuresti.

  Lie svømte inn til tiden 51,27 sekunder og var 32 hundredeler bak vinneren i sitt heat. Franske Mewen Tomac var kjappest av alle med 50,47. Semifinalene går senere torsdag.

  Det blir også semifinale på Ingeborg Vassbakk Løyning på 50 meter rygg. 27,76 ga 5.-plass i heat nummer to, og hun tok seg til semifinalene som den siste av de 16 kvalifiserte.

  Eva Kummen ble nummer sju i kvalifiseringen på 200 meter bryst og tok seg ikke til semifinalen. Kummens 2.26,30 holdt ikke til å bli blant de 16 som avanserte. (NTB)

  Portrett av Markus Lie tatt på Fornebu under Olympiatoppens samling før OL og Paralympics i Paris 2024.
  Foto: NTB
 • Fortsatt trøbbel for Petter Northug - må stå over sesongåpningen i Ski Classics

  Petter Northug (37) er ennå ikke kvitt problemene etter overbelastningen og går glipp av begge Ski Classics-rennene før nyttår.

  Det melder Adresseavisen.

  De to rennene i Bad Gastein i Østerrike til helgen går uten trønderen. Det blir heller ikke deltakelse i italienske Val Vanosta helgen etter.

  Northug skal være på plass i egenskap av av laget sitt, men uten å gå renn.

  – Petter har fremgang på overbelastningen, men det er fortsatt litt for tidlig med konkurranse. Han satser på å være tilbake i konkurranse på nyåret, sier Northugs team-manager Pål Trøan Aune til Adresseavisen.

  I november ble det kjent at Northug hadde pådratt seg trøbbel med en muskel i overarmen. Det gjorde at han måtte stå over planlagte skirenn både i finske Muonio og de nasjonale åpningsrennene på Beitostølen.

  Petter Northug
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal