The Athletic: Ralf Rangnick tar over Manchester United ut sesongen

Manchester United har pekt ut Ralf Rangnick (63) som Ole Gunnar Solskjærs midlertidige erstatter, ifølge flere medier. Tyskeren skal ha vært en inspirasjon til stjernetrenere som Jürgen Klopp, Thomas Tuchel og Julian Nagelsmann.

Rangnick

MIDLERTIDIG: Ralf Rangnick har fått en kontrakt på et halvt år. Etter den perioden vil han ha en konsulentrolle, ifølge The Athletic.

Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP

Rangnick får jobben på midlertidig basis, noe som vil si at han har en kontrakt på et halvt år. Etter den perioden vil han ha en konsulentrolle, skriver The Athletic.

Rangnick har ledet RB Leipzig i to perioder, i tillegg til at han har ledet tyske klubber som Stuttgart, Schalke og Hannover.

Samuel Luckhurst, journalist i Manchester Evening News, skriver at Rangnick ble først kontaktet tidligere denne uken, men da avslo han første tilbud. Nå skal han altså ha fått et tilbud som er mer fristende.

Tyskeren er for tiden sportsdirektør i Lokomotiv Moskva, men ifølge The Athletic forventer ikke United at det blir noe problem å løse tyskeren fra kontrakten med Moskva-laget.

Inspirasjon for stjernetrenere

Han skal ha vært en inspirasjon til stjernetrenere som Jürgen Klopp, Thomas Tuchel og Julian Nagelsmann. Han deler mange av de samme prinsippene, blant annet høyt press, hurtig angrepsfotball og soneforsvar.

Jürgen Klopp

INSPIRERT: Ralf Rangnick skal ha vært en inspirasjon til stjernetrenere som Jürgen Klopp.

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Klopp har blant annet uttalt at Rangnick er hans førstevalg som tysk landslagssjef. Det ble til slutt Hans Flick som fikk den jobben.

Viasports Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet tror dette kan bli bra.

– Han har studert i England og kan språket veldig godt. Han har alltid vært fascinert av England og alltid hatt lyst til å jobbe der, mener Bisgaard Sundet.

Det er ingen tvil om at tyskeren har stor status i sitt hjemland.

– Han er en av de største fotballegendene i tysk fotball, tross sin unge alder. Han har påvirket tysk fotball til å gå den retningen de har gått. Han har blant annet bygd opp Hoffenheim og vært arkitekten og sjefen bak Red Bull-prosjektet, forteller kommentatoren.

– Kan bli veldig bra

Bisgaard Sundet har stor tro på at Rangnick vil bli en suksess i United.

– Måten han vil spille på tror jeg kan bli implementert ganske raskt, for Manchester United har jo et veldig godt mannskap. Han har skapt større ting ut av mindre før, blant annet med Hoffenheim og RB Leipzig. Jeg tror det kan bli veldig bra, sier han.

Manchester United kommer imidlertid trolig til å gå for en annen permanent løsning. Der har Mauricio Pochettino, Brendan Rodgers og Erik ten Hag blitt hyppig nevnt.

I tillegg til Rangnick, har også topptrenere som Ernesto Valverde, Rudi Garcia og Lucien Favre blitt nevnt som mulig midlertidig løsning.

Det var Michael Carrick som ledet United da de slo Villarreal 2-0 på bortebane, men det var ganske tydelig at han skulle lede laget kun en kort periode.

Det er uvisst når Ragnick eventuelt vil være på plass i Manchester, men ifølge Sky Sports ligger det ennå an til at Carrick leder laget også i søndagens Premier League-kamp mot Chelsea.

Sportsnyheter

«Nepo» forbløffet av Carlsens trekk: – En grov tabbe av Magnus

Et vanvittig sjakkdrama utspilte seg i Dubai lørdag: Magnus Carlsen hadde et solid overtak mot Jan Nepomnjasjtsjij, men to tabbetrekk endret alt. Utrolig nok klarte nordmannen å redde remis.

Nesten-blemme fra Lægreid: – Slapp heldigvis å «ta en Heidi Weng»

Han holdt på å gå feil på oppløpet, men fjorårets store komet, Sturla Holm Lægreid, viste at han han har store planer om å følge opp suksessen. Tarjei Bø sikret norsk dobbeltseier.

Siste nytt

 • Nedtur for Kilde i comebacket

  Etter et 316 dager langt skadeavbrekk var Aleksander Aamodt Kilde tilbake i verdenscupsirkuset. Han var best på trening, men da det virkelig gjaldt holdt det ikke helt inn for nordmannen.

  – Det er uvant å være tilbake på start igjen. Den kjente jeg på i dag og var egentlig klar over at skulle komme, sa Kilde til Viasport etter rennet.

  Kilde hang godt med fra start, men etter henget var han halvsekundet bak. Derfra og ut tapte han tid og i mål var han 1,01 sekund bak ledende Matthias Mayer. Rennet pågår fortsatt og Kilde ligger foreløpig på niendeplass, mens Mayer leder.

  Heller ikke for Kjetil Jansrud gikk det veien i Canada. 36-åringen havnet litt for langt bak i den øverste delen av traseen og fortsatte å tape nedover løypa. Nordmannen ligger foreløpig på 18.-plass.

  Henrik Røa ligger foreløpig helt på sisteplass. Adrian Smiseth Sejersted leverte bra i øverste del av løypa, men tapte en del tid nedover. Han endte til slutt på 27.-plass.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup
  Foto: Sergei Belski / Reuters
 • Bayern kjempa seg tilbake på topp

  Bayern München er igjen på topp av Bundesliga, etter at Borussia Dortmund fekk låne tabnelltoppen i nokre timar.

  Men det heldt hardt for den bayerske storklubben. Det blei med 1-0 over botnlaget Armenia Bielefeld heime på Olympiastadion, etter at Leroy Sané scora etter 71 minutt.

  Bayern er eitt poeng framfor Dormund, som med Erling Btraut Haaland tilbake på scoringslista slo Wolfsburg 3-1 tidlegare på dagen.

  Dei to topplaga skal møtest i Dortmund komande helg.

  Leroy Sane
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Meir trøbbel for Juventus

  Juventus gjekk på sitt tredje heimetap for sesongen med 0-1 for Atalanta laurdag. Duvan Zapata scora etter 28 minutt, og heimelaget greidde aldri å svare.

  Juventus er dermed nummer 8 i Serie A, 11 poeng bak serieleiar Napoli. Atalanta er nummer fire.

   Norge - Sør-Korea
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal