NRK Meny
Normal

Tevez' «uendelige måltørke» – 1822 dager siden forrige Europa-mål

Carlos Tevez (30) scoret sitt forrige mål i en av europaligaene mot Porto i 2009, siden den gang har han spilt 1677 minutter med Europacup-fotball. I kveld venter Lyon i kvartfinalen i Europaligaen.

Carlos Tevez jubler

Carlos Tevez ser frem mot å ende måltørke i Europa. Han har ikke scoret i en europeisk turnering siden april 2009.

Foto: GIORGIO PEROTTINO / Reuters

Carlos Tevez

Tevez feirer sitt forrige mål i en europeisk turnering, helt tilbake i 2009. Da scoret han mot Porto på Old Trafford og det var starten på en europeisk måltørke.

Foto: Jon Super / AP

– Det er som om ballen ikke vil gå inn for ham i Europa, sier spisspartner Pablo Osvaldo før kveldens kamp mot Lyon til UEFA.com.

Mens Carlos Tevez bøtter inn med mål i italiensk Serie A, der han er toppscorer med 18 mål denne sesongen, har han møtt veggen i nesten fem år i Europa. Han har spilt 23 kamper siden forrige gang han scoret i en europeisk turnering.

1677 minutter uten mål

Forrige mål kom i en kamp 7. april 2009, det er 1822 dager siden. Den gang var han iført en Manchester United-drakt i kvartfinalen i Mesterligaen mot Porto. Siden har argentineren spilt 1677 minutter med fotball i europeiske turneringer uten å lykkes.

Det er meget høye tall for en angriper av Tevez sitt kaliber. Til sammenligning har han 97 mål i andre turneringer siden han scoret målet på Old Trafford i 2009. Det skal legges til at han har spilt atskillig flere kamper i hjemlig serie og cup enn i Europa.

– Jeg er rolig fordi før eller senere vil målene komme, men dette har ikke blitt en besettelse for meg, uttaler Tevez selv om faktumet at han ikke har scoret på fem år i Europa.

Kvartfinale i Europaligaen neste mulighet

Antonio Conte

Juventus-trener Antonio Conte ser frem mot kvartfinalemøtet mot Lyon og håper å snu tapet mot Napoli søndag til noe positivt i Europaligaen torsdag.

Foto: Fabrizio Giovannozzi / Ap

Torsdag kveld spilles første kamp i kvartfinalen i Europaligaen. Der gjester Lyon Juventus Stadion og den italienske serielederen er ikke favoritter bare i denne kampen, men til å vinne hele Europaligaen. Bookmakere holder «den gamle dame» fra Torino som favoritter foran den portugisiske duoen Benfica og Porto.

Tevez ble påtvunget hvile i helgens serierunde i Italia på grunn av suspensasjon og vil være spillesugen når han entrer gresset i kveld. Han håper nok å ende en måltørke som ikke er storscoreren verdig.

Juventus går inn mot kampen med et nylig tap mot serietreer Napoli, men går inn til kampen mot Lyon med selvtillit.

– Lyon er et godt lag med sterk angrepsstyrke og god fysikk, men vi kjenner deres styrker og svakheter, sier Juventus-trener Antonio Conte til UEFA.com.

De andre kvartfinalene i Europaligaen er Porto mot Sevilla, AZ Alkmaar mot Benfica og Basel mot Valencia.

Siste nytt

 • Ny nedtur for Djokovic

  Novak Djokovic jager forgjeves gammel form etter sine skadeproblemer. Onsdag slo 140.-rankede Martin Klizan ham ut av Barcelona Open, melder NTB.

  TENNIS-ATP-BARCELONA
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Eckhoff til Sør-Trøndelag skikrets

  Stian Eckhoff blir Sør-Trøndelag skikrets nye administrasjonssjef. Den avtroppende landslagstrener for de kvinnelige skiskytterne starter i jobben til høsten, melder NTB.

  Stafett 4 x 6 km skiskyting damer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Carlsen-remis mot Karjakin

  Med sorte brikker spilte Magnus Carlsen remis mot Sergej Karjakin i Shamkir Chess i Aserbajdsjan onsdag. Partiet endte uavgjort etter 30 trekk.

  Nordmannen står med fem remis og én seier etter seks runder.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid