NRK Meny
Normal

Tettey: – Håper på «crazy fans»

ZAGREB/OSLO (NRK): Alexander Tettey blir motivert av å vite at det forhåpentligvis blir fullt trøkk på tribunen mot Kroatia lørdag.

Alexander Tettey

FORVENTER TRØKK: Alexander Tettey liker at det koker på tribunen når han spiller kamper.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg har spilt kamper foran østeuropeiske, crazy fans før. Håper det blir slike rammer under lørdagens kamp også. Jeg liker det veldig godt, sier Alexander Tettey til NRK.

– Blir du motivert av det?

– Jeg blir veldig motivert av å gå ut på banen når jeg vet at det koker rundt meg. Det er slike kamper du husker og forteller om til familie og venner, sier Tettey.

Forventer over 20 000

Niko Kovac

HÅPER PÅ FIN OPPFØRSEL: Kroatias trener Niko Kovac håper publikum klarer å oppføre seg under kampen mot Norge.

Foto: DIMITAR DILKOFF / Afp

Det kroatiske-publikummet er kjent for å lage mye lyd og sørge for fullt trøkk på tribunene. Noe som også ofte skaper tribunebråk, som for eksempel mot Italia i fjor høst. Som straff for disse opptøyene får de ikke fylle tribunene under lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Norge. 8000 av de totalt 38.000 setene blir tomme.

– Jeg tipper det blir god stemning på tribunen uansett. Det er absolutt ikke noe negativt om det blir litt trøkk, sier Håvard Nordtveit til NRK.

De siste kampene har det derimot vært lave tilskuertall på Maksimir stadion i Zagreb. Men NRK får opplyst at det ventes over 20 000 på kampen i morgen. Årsaken skal være fint vær, gode rammer for en god fotballkamp og engasjement etter at Ivan Rakitic og Luka Modric spilte mot hverandre i El Clásico.

Kroatias trener Niko Kovac tror ikke hjemmefansen vil skape bråk under kampen mot Norge.

– Jeg håper vi får en fin ramme rundt kampen. At publikum heier og oppfører seg, sa Kovac under fredagens pressekonferanse.

Fokusert på arbeidsoppgavene

Tettey

AVSLAPPET STIL: Alexander Tettey valgte å stille opp i lyseblå slippers.

Foto: NRK

Tarik Elyounoussi har lært seg å forberede seg på trøkket som kan møte han når han spiller fotballkamper.

– Når du er ute på banen så er du så fokusert at du ikke får med deg det som skjer rundt. Mot Kroatia blir det nok mye liv på tribunen, men det er ikke noe å være redd for. Det er bare å gå ut på banen å glede seg til en spennende kamp, sier Elyounoussi til NRK.

Alexander Tettey valgte fredag å møte pressekorpset iført lyseblå slippers.

– Jeg er veldig avslappet. Viktig å slappe av foran slike kamper og forberede seg til å kjempe hardt under kampen, sier Tettey humoristisk.

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin spesial
Høydepunkter fra dagen
Sportsrevyen
OL-magasin spesial