Tettey etter selvmålet: – Nå tenker jeg bare fremover

Alexander Tettey (29) scoret selvmål i den svært viktige kampen mot Middlesbrough i Championship fredag. Men håpet om opprykk lever fortsatt for Norwich.

Alexander Tettey

SER FREMOVER: Alexander Tettey har ingen planer om å grave seg ned etter selvmålet.

Foto: Sørbø, Krister / NTB scanpix

– Det var egentlig en veldig rar situasjon. Jeg tror spissen til Middlesbrough får en stuss på ballen, sånn at den treffer ryggen min. Da er keeperen utspilt og ballen går i mål. Det er kjedelig at de fikk mål på noe sånt, sier Alexander Tettey til NRK.

Scoringen kom allerede etter åtte minutter av kampen.

– Jeg var ikke helt nede etter scoringen, for det er sånn som skjer. Og jeg hadde kjempetroa på at vi skulle komme tilbake og vinne kampen. Jeg har gått videre og tenker fremover, sier trønderen.

Ser ut til å bli playoff

Alexander Tettey

VIL TIL PREMIER LEAGUE: Tettey har spilt i Norwich siden 2012 og har kontrakt ut neste sesong.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Toppstriden i Championship er uhyre jevn denne sesongen og gårsdagens tap gjorde at Norwich ble passert av Middlesbrough på tabellen. Før dagens kamper leder Middlesbrough med 84 poeng, etterfulgt av Bournemouth med 83 og Watford med 82, der begge lagene har én kamp mindre spilt. Norwich følger på fjerdeplass, også med 82 poeng. Med bare to kamper igjen ser det ut til at laget til Tettey må ut i playoff for å kunne sikre seg opprykk.

– I går var stemningen i laget veldig dårlig, for det var viktig å vinne den kampen. Vi skuffet hjemmefansen, men de ga oss en utrolig støtte etter kampen, forteller Tettey.

– Lagt er i form, så det er ikke noe problem. Vi var best i går og burde vunnet. Så håper jeg vi er mentalt sterke nok nå på slutten.

Tøft kampprogram

Før fredagens tap hadde Norwich en rekke på fem strake seire og de hadde ikke tapt siden 0-1-tapet for Wigan 6. mars.

– Formen min er veldig bra, men det har vært mange kamper. Jeg har slitt litt med en belastningsskade i lysken og skal sjekke kroppen min i dag. Jeg håper ikke det dukker opp noe mer. Championship er tøft, sier Tettey.

Han fikk to sesonger i Premier League med Norwich før nedrykket i fjor.

– Hvor mye vil det bety for deg å spille i Premier League igjen?

– Det er Premier League som er målet. Det er derfor jeg putter kroppen min gjennom smerte. Jeg vet hvor stort det er og vil oppleve det igjen.

Sportsnyheter

Martin Dubravka

Keeperbrøler sendte Spania videre: – Utførelsen der er Youtube-mat

Slovakias keeper Martin Dúbravka har storspilt gjennom hele EM. Det helt frem til det 29. minuttet i kampen hvor Spania endelig overbeviste.

Superspissen med «uvirkelig» bom: – Det verste jeg har sett

Noen sjanser er så store at du knapt tror at det ikke ble mål. Bare spør Robert Lewandowski (32).

Siste nytt

 • Gullkampen lever videre

  Gullduellen i tysk håndball lever helt til siste serierunde på søndag. Flensburg-Handewitt inntok tabelltoppen etter seier i kveldens kamp.

  Dermed ligger laget ett poeng foran erkerivalen Kiel, med Sander Sagosen og Harald Reinkind på laget, har en kamp mindre spilt.

  De norske landslagsspillerne Magnus Abelvik Rød, Torbjørn Bergerud. Gøran Johannessen og Magnus Jøndal spiller for Flensburg-Handewitt.

  I siste serierunde søndag spiller Flensburg hjemme mot Balingen-Weilstetten og Kiel borte mot Rhein-Neckar Löwen.

  Håndball menn, EM-kvalifisering: Norge - Italia (37-16)
  Foto: Toms Kalnins / NTB
 • Stormet banen med regnbueflagg

  En tilskuer løp ut på banen med et regnbueflagg i begge hendene da den ungarske nasjonalsangen runget over stadion før oppgjøret mot Tyskland. Banestormeren ble til slutt «taklet» og tatt hånd om av sikkerhetsvakter. Det ble en svært spesiell opptakt til kampen etter at Uefa sa nei til Münchens ønske om å lyse opp stadion med regnbuefarger for å vise støtte til LHBT-samfunnet. Avgjørelsen har vakt sterke reaksjoner.

  Pride
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Godt nytt for Finland 

  Etter at Slovakia blei knust 5–0 av Spania og Sverige tok tre poeng mot Polen, er det grunn til veldig forsiktig optimisme i Finland.

  For det resultatet gjer at Finlands håp om avansement som ein av dei fire beste trearane framleis lev.

  Men det er likevel langt fram til finsk avansement før gruppespelets to siste kampar.

  No må nemleg eitt av to scenario gå i oppfylling:

  1: Portgual tapar med fire mål mot Frankrike og Tyskland tek poeng mot Ungarn.

  2: Eller Portugal tapar mot Frankrike, og Tyskland blir slått med fire mål mot Ungarn.

  Dermed er det framleis ein sjanse for at EMs nordiske representantar, Sverige, Danmark og Finland, tek seg til EMs utslagsrunder.

  CORRECTION Ukraine Finland WCup 2022 Soccer
  Foto: Efrem Lukatsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal