Tettey etter selvmålet: – Nå tenker jeg bare fremover

Alexander Tettey (29) scoret selvmål i den svært viktige kampen mot Middlesbrough i Championship fredag. Men håpet om opprykk lever fortsatt for Norwich.

Alexander Tettey

SER FREMOVER: Alexander Tettey har ingen planer om å grave seg ned etter selvmålet.

Foto: Sørbø, Krister / NTB scanpix

– Det var egentlig en veldig rar situasjon. Jeg tror spissen til Middlesbrough får en stuss på ballen, sånn at den treffer ryggen min. Da er keeperen utspilt og ballen går i mål. Det er kjedelig at de fikk mål på noe sånt, sier Alexander Tettey til NRK.

Scoringen kom allerede etter åtte minutter av kampen.

– Jeg var ikke helt nede etter scoringen, for det er sånn som skjer. Og jeg hadde kjempetroa på at vi skulle komme tilbake og vinne kampen. Jeg har gått videre og tenker fremover, sier trønderen.

Ser ut til å bli playoff

Alexander Tettey

VIL TIL PREMIER LEAGUE: Tettey har spilt i Norwich siden 2012 og har kontrakt ut neste sesong.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Toppstriden i Championship er uhyre jevn denne sesongen og gårsdagens tap gjorde at Norwich ble passert av Middlesbrough på tabellen. Før dagens kamper leder Middlesbrough med 84 poeng, etterfulgt av Bournemouth med 83 og Watford med 82, der begge lagene har én kamp mindre spilt. Norwich følger på fjerdeplass, også med 82 poeng. Med bare to kamper igjen ser det ut til at laget til Tettey må ut i playoff for å kunne sikre seg opprykk.

– I går var stemningen i laget veldig dårlig, for det var viktig å vinne den kampen. Vi skuffet hjemmefansen, men de ga oss en utrolig støtte etter kampen, forteller Tettey.

– Lagt er i form, så det er ikke noe problem. Vi var best i går og burde vunnet. Så håper jeg vi er mentalt sterke nok nå på slutten.

Tøft kampprogram

Før fredagens tap hadde Norwich en rekke på fem strake seire og de hadde ikke tapt siden 0-1-tapet for Wigan 6. mars.

– Formen min er veldig bra, men det har vært mange kamper. Jeg har slitt litt med en belastningsskade i lysken og skal sjekke kroppen min i dag. Jeg håper ikke det dukker opp noe mer. Championship er tøft, sier Tettey.

Han fikk to sesonger i Premier League med Norwich før nedrykket i fjor.

– Hvor mye vil det bety for deg å spille i Premier League igjen?

– Det er Premier League som er målet. Det er derfor jeg putter kroppen min gjennom smerte. Jeg vet hvor stort det er og vil oppleve det igjen.

Siste nytt

 • Duo til semifinale i roing

  Are Strandli (32) og Kristoffer Brun (33) vant forsøksheatet i lettvekt dobbeltsculler og ble semifinaleklare.

  De vant like foran Belgia som også tok seg rett til semifinalen.

  I bane 2 startet duoen godt og ledet ved passering på 500 meter i solskinnet på rostadionet Sea Forest Waterway lørdag formiddag japansk tid. Den ledelsen beholdt de hele veien. Til slutt var de komfortabelt inne til tiden 6.25,74. Den olympiske rekorden er 6.10,99 og ble satt i Beijing i 2008.

  Brun og Strandli tok bronsen i samme øvelse i Rio-OL for fem år siden. De har også vunnet VM-gull og EM-sølv. Strandli legger opp etter lekene i Tokyo. Brun har ikke bestemt seg for om han skal fortsette karrieren.

  Tyskland, Italia, Irland og Tsjekkia gikk også direkte til semifinale, som går i gang natt til tirsdag.

  Are Strandli og Kristoffer Brun
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Pochettino forlenget med PSG

  Paris Saint-Germains stjernetrener Mauricio Pochettino har forlenget sin kontrakt med klubben i ett år til sommeren 2023.

  Det opplyser PSG på sitt nettsted.

  Pochettino kom til klubben i januar i år. Da hadde han vært arbeidsledig i et drøyt år etter å ha fått sparken i Tottenham.

  Pochettino
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Casper Ruud til semifinale

  Casper Ruud slo tennisveteranen Benoît Paire 6-2, 5-7, 6-3 i fredagens kvartfinale i ATP-turneringen i Gstaad.

  Dermed er Ruud klar for semifinale mot den tsjekkiske kvalifiseringsspilleren Vit Kopriva. Nordmannen vant Båstad-turneringen i forrige uke – hans tredje ATP-tittel i karrieren – og er virkelig i siget.

  Casper Ruud
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal