Hopp til innhold

Bjørndalen overrasket alle med «comeback»

HOLMENKOLLEN (NRK): Ole Einar Bjørndalen (41) imponerte i sin første test mot landslagsutøverne, etter at sommeren ble ødelagt av sykdom. Men han kan bare planlegge veien tilbake to uker av gangen.

Bjørndalen i Holmenkollen

IMPONERTE: Ole Einar Bjørndalen var tredje best av landslagsløperne på testrennet i VM-arenaen Holmenkollen mandag morgen. Etter sykdomsplagene imponerte det flere.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Bjørndalen ble nummer tre i testrennet i landslagets testrenn i VM-arenaen i Holmenkollen. Dette rennet var hans første test mot landslagsutøverne etter sykdomsplagene som herjet store deler av sommeren.

  • Se TV-reportasje fra Kollen nederst i saken.

Bjørndalen mistet seks uker trening og fryktet av VM-sesongen skulle ryke. Nå er tonen en annen.

– Det er bedre enn forventet. Det er økt nummer to med intensitet maks siden mars så det er ganske lite hardtrening, sier Bjørndalen til NRK etter testrennet.

Tett oppfølging

Han forteller at veien tilbake styres av jevnlige tester på Olympiatoppen. Derfor kan han nå kun planlegge veien tilbake en halv måned av gangen.

– Jeg kjører tester hver 14. dag. Det følger formen og utviklingen, og hva jeg tåler i treningen. Jeg tar kun 14 dager av gangen så jobber jeg ut fra det, sier Bjørndalen til NRK.

– Hva slags tester er det?

– Det er via Olympiatoppen at jeg tar laktatprofiler for å sjekke at jeg svarer på treningen. Jeg har svart hele tiden siden jeg startet å teste. Da bare fortsetter jeg med det. Når jeg får beskjed om at jeg kan reise til høyden så reiser jeg til høyden, sier Bjørndalen

Styrer treningshøsten

Det er såkalte laktatprofiler som styrer hvor hardt han kan tråkke til i treningen. Testene av blodet viser hvordan han tåler treningsbelastning etter sykdommen. Skiskytteren har gått glipp av all høydetreningen så langt i VM-forberedelsene. Nå håper han at formen skal være så god at han kan dra i høyden innen to uker.

– Ole har vært veldig nøye og vært innom Olympiatoppen og testet hver 14. dag for å sjekke at han er der han skal være og at det er progresjon. Det viktigste er å få lagt ned best mulig trening og ikke stresse med det som kommer senere i vinter, sier sportssjef Morten Aa Djupvik.

– Imponert

Djupvik var imponert over sin mestvinnende utøver under testrennet i VM-arenaen.

– I dag er jeg veldig imponert over Ole. Det er uten tvil en av de beste hardøktene han har hatt på lang langt tid. Han sier at ting fungerer bedre nå og at det er i ferd med å løsne, sier Djupvik.

Bjørndalen er selv ikke lenger bekymret for VM og mener at formen skal være der, når det blir starten av mars. Men tiden før er han usikker på. Landslagstrener Egil Gjelland er ikke urolig for Bjørndalen.

– Ole er solid. Vi er ikke så bekymret for Ole, fordi han er god til å korrigere seg inn. Han gjør en fenomenal jobb her i dag, sier Gjelland.

Ole Einar følger et tett testregime fram mot vintersesongen og kan kun planlegge to uker av gangen. I dag imponerte veteranen i skiskytter-guttas testrenn i Holmenkollen.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal