Hopp til innhold

Test deg selv: Klarer du ekspertens sjakknøtter?

Hver dag under VM i fischersjakk kan du prøve deg på Atle Grønns sjakknøtter. Finner du de riktige trekkene?

Magnus Carlsen

VM-NØTT: Det er ikke bare Magnus Carlsen som får tøffe utfordringer under VM. Her kan du bryne deg på Atle Grønns VM-nøtter.

Foto: AP Photo / Jon Gambrell

 • Scroll nedover for å velge oppgaver

Tirsdag 25. oktober er sjakk-VM endelig tilbake på NRK. Denne gangen skal åtte av verdens beste spillere gjøre opp hvem som er best i fischersjakk.

Hver dag kommer vi også til å presentere to sjakknøtter til deg som følger mesterskapet fra sofaen. En er lett – og en vanskelig.

De «lette» oppgavene er denne gangen hentet fra fischersjakk-stillinger. Offiserene er stilt opp tilfeldig i fischersjakk, slik at det skal være umulig å benytte seg av åpningsteori, men det åpner opp for noen åpningsfeller som vi skal se på i sjakknøttene.

De «vanskelige» oppgavene er hentet fra fem minnerike avslutninger i klassisk sjakk fra verdensmester Bobby Fischer, geniet som i 1996 formulerte reglene også for fischersjakk.

Sjakknøttene kommer også til å løses direkte på TV etter partiene.

Lykke til!

Sportsnyheter

gomez

Marerittstart for norsk 17-åring i EM-finalen i kunstløp: – Å, herregud, nei!

Det norske kunstløptalentet Mia Caroline Risa Gomez (17) fikk en verst tenkelig start på friløpet av EM-konkurransen lørdag.

Siste nytt

 • Guttormsen med norsk rekord innendørs

  Sondre Guttormsen fikk full klaff under et college-stevne i Boston lørdag kveld norsk tid. Guttormsen leverte et stavsprang på 5,84 meter, noe som er norsk rekord innendørs. Det er også årsbeste i verden, ifølge Norges Friidrettsforbund. Pål Haugen Lillefosse stod til nå med norsk bestenotering innendørs med 5,83 meter.

 • Carlsen rotet bort seier mot 17-åring: – Patetisk

  Magnus Carlsen hadde en enorm mulighet til å avgjøre mot indiske Rameshbabu Praggnanandhaa i Wijk aan Zee-turneringen, men Carlsen fant ikke det riktige trekket – og måtte akseptere remis. Da TV 2 gjorde Carlsen oppmerksom på muligheten i det 22. trekket, ble nordmannen frustrert over eget spill. – Kødder du? Jeg tenkte jo på det, men jeg bare glemte det. Det er helt sinnssykt. Det er helt patetisk, sa Carlsen. Før lørdagens parti lå Carlsen på 3.-plass i turneringen, ett poeng bak ledende Nodirbek Abdusattorov, som også spilte remis lørdag. Carlsen avslutter turneringen mot Arjun Erigaisi søndag.

  Carlsen
  Foto: PAVEL MIKHEYEV / Reuters
 • Dahl sikret X-Games-bronse

  Ferdinand Dahl trikset seg ned til sin første X-Games-medalje da han endte på 3.-plass under slopestylekonkurransen i Aspen. Dahl fikk en tung start på slopestylefinalen med fall i sitt første forsøk. Han slo imidlertid hardt tilbake i det neste, hvor han overtok ledelsen, skriver NTB. Senere kom både Colby Stevenson og Mac Forehand og dyttet Ingierkollen-gutten ned på 3.-plass, som Dahl ikke klarte å forbedre i siste forsøk. Birk Ruud endte på 5.-plass.

  Ferdinand Dahl
  Foto: Kelsey Brunner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste