Hopp til innhold

– Han fikk mye juling da han var yngre

Norges ishockeyterrier Lars Erik Spets venter seg flere blåmerker i VM-møtet med Canada, uten at det bekymrer verken han eller storebror Knut Henrik.

Lars Erik Spets

Lars Erik Spets, har fra fjorårets VM-kvartfinale, gir full gass når han takler, blokker og jager pucken i forsvar. Det ender rett som det er med knall, fall og blåmerker.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / NTB scanpix

Lars Erik Spets er kjent for å legge ned en voldsom forsvarsinnsats for Norge. Trønderen brukes mye i undertallsspill, og har ingen betenkninger med å hive seg rundt for å blokke skudd der pucken suser mot mål i høy hastighet.

Den norske iskrigeren har allerede pådratt seg flere blåmerker i ishockey-VM, og etter møtet med Canada tro han det blir flere.

– Jeg får litt vondere nå, sier Lars Erik Spets til NRK.no og ler.

– Fått mye juling

Storebror Knut Henrik Spets spiller sammen med Lars Erik i Lørenskog, men er ikke med til ishockey-VM. Han følger likevel Norge og lillebroren på TV-skjermen i gruppespillkampene.

Knut Henrik Spets

Knut Henrik Spets, her i aksjon for Lørenskog, sier lillebror er i en posisjon der han må være uredd.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Knut Henrik beskriver sin tre år yngre bror som en terrier.

– Han er en fyr som jobber hardt og gir 100 prosent hele tiden. Han er en puckstopper, nesten som en målvakt, sier storebror Spets til NRK.no.

Han sier spilleren i lillebrorens posisjon må være uredde.

– Det må han være i den jobben. Det er en rolle han har fått og bestemt seg for å ta den 100 prosent. Selv om det er vondt, er det utrolig viktig å ha en som gjør den jobben, som kanskje ikke synes så mye utad, sier han.

– Er det du som har herdet ham i oppveksten?

– Han fikk mye juling da han var litt yngre, så det er sikkert derfor han har blitt så tøff, sier Knut Henrik lattermildt.

Mer defensivt spill

Det er all mulig grunn til å tro at lillebroren får kjenne på superkreftene til de canadiske stjernespillerne i kveldens VM-møte. 28-åringen ser for seg et annet kampbilde for Norge enn i de tidligere VM-kampen, der det blir mer spill i egen sone for Norge.

Det betyr mer forsvarskriging for Lørenskog-spilleren.

– De har et veldig bra lag, så det blir en litt annen posisjon for oss. Vi får spille mer defensivt, mens de styrer mer og har pucken mer. Vi må være tette hjemover, så tror jeg vi skal klare oss bra, mener Spets.

Får godkjent av storebror

De to brødrene har samarbeidet, trent og spilt sammen i flere år. Storebroren gir Lars Erik godkjent for prestasjonen så langt i mesterskapet.

– Han har mer å gå på, men det er godkjent. Norge har vært bra i undertall, og det er der han skal være god. Så det har vært bra på den biten, sier han.

Han tror likevel Norge får det tøft i kveldens kamp mot Canada.

– De mangler Tollefsen, som blir et stort savn. De må andre steppe opp å ta hærførerrollen. Canada tapte mot Sveits, så det er nok interessert i å revansjere seg i kveld. Da kan det bli tøft for Norge, sier han.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal