NRK Meny
Normal

Terje Svendsen kan bli ny fotballpresident

Tidligere styreleder i Rosenborg, Terje Svendsen (59), er innstilt som ny fotballpresident.

Terje Svendsen

NY FOTBALLPRESIDENT: Terje Svendsen har vært sentral i Rosenborg i flere år.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding. Valgkomiteen foreslår Terje Svendsen som ny fotballpresident, men det betyr ikke at Svendsen blir Yngve Halléns arvtager.

Den nye fotballpresidenten skal velges på tinget til Norges Fotballforbund i slutten av februar.

– En enstemmig valgkomité innstiller Terje Svendsen som ny president. Valgkomiteen mener Terje Svendsen oppfyller kriteriene som en tydelig og samlende leder for norsk fotball. Svendsen vil ivareta kontinuitet og samtidig bidra til fornyelse, står det i pressemeldingen.

– Bred nasjonal og internasjonal erfaring

Svendsen har en fortid som styreleder i Rosenborg, styreleder i Fotball Media og nestleder i Norsk Toppfotball.

– Svendsen er en av Norges mest erfarne fotball-ledere. Han har vært sentral i RBK i mange år, og har bred nasjonal og internasjonal erfaring og kontaktnett. Hans erfaring fra fotball, kombinert med hans kompetanse innen styrearbeid og strategiprosesser, gjør han til en meget god kandidat. Valgkomiteen har også vektlagt hans kontaktskapende evner og gode samarbeidsrelasjoner, skriver valgkomiteen.

– Vi har hatt flere på blokka gjennom en periode og hatt intervjuer med flere av dem. Han er en av dem vi har hatt samtaler med over en lengre periode, sier valgkomiteleder Marianne Brynildsen til NTB.

– Hvor trygg er du på at valgkomiteens innstilling blir stemt gjennom av fotballtinget?

– Jeg er først og fremst glad for at det var en enstemmig valgkomité som kom fram til Terje Svendsen, sier Brynildsen.

Hallén stilte ikke til gjenvalg

Yngve Hallén kunngjorde i november at han ikke kom til å stille til gjenvalg som fotballpresident etter seks år i NFF.

– Mitt engasjement og hjerte for norsk fotball er og forblir stort. Selv om jeg også var svært usikker i sommer, valgte jeg likevel å si til valgkomiteen i august at jeg stod til disposisjon om de ønsket det. Men i oktober ombestemte jeg meg etter en prat med eldstegutten min Brage, sa Hallén til NRK i november.

2015 ble et turbulent år for Hallén. I sommer ble han vraket til idrettsstyret, og han har også fått mye kritikk for håndteringen av FIFA-skandalen. Yngve Hallén har selv vært klar på at dette ikke er grunnen til at han ikke stiller til gjenvalg.

– Absolutt ikke. Det har vært ett år med mange saker. Det er klart at når du står som leder så må du formidle, men det har vært en stor trygghet å ha et forbund i ryggen, sa Hallén.

Fotballpresident Yngve Hallén stiller ikkje til gjenval etter seks år på toppen i NFF.

SE INTERVJU: Fotballpresident Yngve Hallén gir seg etter seks år i NFF.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal