Terje Svendsen kan bli ny fotballpresident

Tidligere styreleder i Rosenborg, Terje Svendsen (59), er innstilt som ny fotballpresident.

Terje Svendsen

NY FOTBALLPRESIDENT: Terje Svendsen har vært sentral i Rosenborg i flere år.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding. Valgkomiteen foreslår Terje Svendsen som ny fotballpresident, men det betyr ikke at Svendsen blir Yngve Halléns arvtager.

Den nye fotballpresidenten skal velges på tinget til Norges Fotballforbund i slutten av februar.

– En enstemmig valgkomité innstiller Terje Svendsen som ny president. Valgkomiteen mener Terje Svendsen oppfyller kriteriene som en tydelig og samlende leder for norsk fotball. Svendsen vil ivareta kontinuitet og samtidig bidra til fornyelse, står det i pressemeldingen.

– Bred nasjonal og internasjonal erfaring

Svendsen har en fortid som styreleder i Rosenborg, styreleder i Fotball Media og nestleder i Norsk Toppfotball.

– Svendsen er en av Norges mest erfarne fotball-ledere. Han har vært sentral i RBK i mange år, og har bred nasjonal og internasjonal erfaring og kontaktnett. Hans erfaring fra fotball, kombinert med hans kompetanse innen styrearbeid og strategiprosesser, gjør han til en meget god kandidat. Valgkomiteen har også vektlagt hans kontaktskapende evner og gode samarbeidsrelasjoner, skriver valgkomiteen.

– Vi har hatt flere på blokka gjennom en periode og hatt intervjuer med flere av dem. Han er en av dem vi har hatt samtaler med over en lengre periode, sier valgkomiteleder Marianne Brynildsen til NTB.

– Hvor trygg er du på at valgkomiteens innstilling blir stemt gjennom av fotballtinget?

– Jeg er først og fremst glad for at det var en enstemmig valgkomité som kom fram til Terje Svendsen, sier Brynildsen.

Hallén stilte ikke til gjenvalg

Yngve Hallén kunngjorde i november at han ikke kom til å stille til gjenvalg som fotballpresident etter seks år i NFF.

– Mitt engasjement og hjerte for norsk fotball er og forblir stort. Selv om jeg også var svært usikker i sommer, valgte jeg likevel å si til valgkomiteen i august at jeg stod til disposisjon om de ønsket det. Men i oktober ombestemte jeg meg etter en prat med eldstegutten min Brage, sa Hallén til NRK i november.

2015 ble et turbulent år for Hallén. I sommer ble han vraket til idrettsstyret, og han har også fått mye kritikk for håndteringen av FIFA-skandalen. Yngve Hallén har selv vært klar på at dette ikke er grunnen til at han ikke stiller til gjenvalg.

– Absolutt ikke. Det har vært ett år med mange saker. Det er klart at når du står som leder så må du formidle, men det har vært en stor trygghet å ha et forbund i ryggen, sa Hallén.

Fotballpresident Yngve Hallén stiller ikkje til gjenval etter seks år på toppen i NFF.

SE INTERVJU: Fotballpresident Yngve Hallén gir seg etter seks år i NFF.

Siste nytt

 • Finaletap for Carlsen

  På 30-årsdagen måtte Magnus Carlsen tåle finaletap mot Wesley So i åpningsturneringen i Champions Chess Tour.

  – Jeg følte hele veien i turneringen at det lugget ganske kraftig. Nå i finalen fikk jeg egentlig som fortjent, sa bursdagsbarnet til TV2.

  Duellen mellom Carlsen og So ble avgjort med to lynsjakkpartier, etter at mandagens fire innledende hurtigsjakkpartier endte 2-2.

  So vant det første lynsjakkpartiet, og i det andre holdt han Carlsen til remis.

  Turneringseieren betyr at amerikaneren vinner 30.000 dollar, tilsvarende 267.000 norske kroner.

  Norway Chess 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tottenham møter lag fra nivå åtte

  Premier League-leder Tottenham skal ut mot lilleputten Marine i 3.runde av FA-cupen. Det er den største nivåforskjellen mellom to lag i den tredje runden noensinne, skriver The Guardian.

  Ole Gunnar Solskjær og Manchester United møter Watford, Aston Villa tar imot Liverpool, mens regjerende mester Arsenal spiller hjemme mot Newcastle. Kampene spilles 9. og 10. januar.

  Trekningen for de øvrige lagene i Premier League endte slik:

  Southampton-Shrewsbury, Wolverhampton-Crystal Palace, Stockport-West Ham, Everton-Rotherham, Bristol Rovers-Sheffield United, Stoke-Leicester, Crawley-Leeds, Burnley-MK Dons, QPR-Fulham, Manchester City-Birmingham, Chelsea-Morecambe, Blackpool-West Bromwich, Newport-Brighton

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Ian Kington / AP
 • Leicester-smell mot bunnlag

  Leicester hadde en alle tiders mulighet til å komme seg opp på lik poengsum som serielederne Tottenham og Liverpool da de møtte bunnlaget Fulham mandag kveld.

  En skrekkelig førsteomgang, gjorde derimot at Brendan Rodgers menn gjorde ting vanskelig for seg selv.

  Først sendte Ademola Lookman gjestene i ledelsen, før Ivan Cavaleiro økte ledelsen på straffe. Harvey Barnes reduserte på tampen for Leicester, men Fulham holdt unna.

  Dermed klatret Fulham over nedrykksstreken, mens Leicester forblir på en fjerdeplass med 18 poeng.

  DjRDDyD50ik
  Foto: MICHAEL REGAN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal