Terje Svendsen kan bli ny fotballpresident

Tidligere styreleder i Rosenborg, Terje Svendsen (59), er innstilt som ny fotballpresident.

Terje Svendsen

NY FOTBALLPRESIDENT: Terje Svendsen har vært sentral i Rosenborg i flere år.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding. Valgkomiteen foreslår Terje Svendsen som ny fotballpresident, men det betyr ikke at Svendsen blir Yngve Halléns arvtager.

Den nye fotballpresidenten skal velges på tinget til Norges Fotballforbund i slutten av februar.

– En enstemmig valgkomité innstiller Terje Svendsen som ny president. Valgkomiteen mener Terje Svendsen oppfyller kriteriene som en tydelig og samlende leder for norsk fotball. Svendsen vil ivareta kontinuitet og samtidig bidra til fornyelse, står det i pressemeldingen.

– Bred nasjonal og internasjonal erfaring

Svendsen har en fortid som styreleder i Rosenborg, styreleder i Fotball Media og nestleder i Norsk Toppfotball.

– Svendsen er en av Norges mest erfarne fotball-ledere. Han har vært sentral i RBK i mange år, og har bred nasjonal og internasjonal erfaring og kontaktnett. Hans erfaring fra fotball, kombinert med hans kompetanse innen styrearbeid og strategiprosesser, gjør han til en meget god kandidat. Valgkomiteen har også vektlagt hans kontaktskapende evner og gode samarbeidsrelasjoner, skriver valgkomiteen.

– Vi har hatt flere på blokka gjennom en periode og hatt intervjuer med flere av dem. Han er en av dem vi har hatt samtaler med over en lengre periode, sier valgkomiteleder Marianne Brynildsen til NTB.

– Hvor trygg er du på at valgkomiteens innstilling blir stemt gjennom av fotballtinget?

– Jeg er først og fremst glad for at det var en enstemmig valgkomité som kom fram til Terje Svendsen, sier Brynildsen.

Hallén stilte ikke til gjenvalg

Yngve Hallén kunngjorde i november at han ikke kom til å stille til gjenvalg som fotballpresident etter seks år i NFF.

– Mitt engasjement og hjerte for norsk fotball er og forblir stort. Selv om jeg også var svært usikker i sommer, valgte jeg likevel å si til valgkomiteen i august at jeg stod til disposisjon om de ønsket det. Men i oktober ombestemte jeg meg etter en prat med eldstegutten min Brage, sa Hallén til NRK i november.

2015 ble et turbulent år for Hallén. I sommer ble han vraket til idrettsstyret, og han har også fått mye kritikk for håndteringen av FIFA-skandalen. Yngve Hallén har selv vært klar på at dette ikke er grunnen til at han ikke stiller til gjenvalg.

– Absolutt ikke. Det har vært ett år med mange saker. Det er klart at når du står som leder så må du formidle, men det har vært en stor trygghet å ha et forbund i ryggen, sa Hallén.

Fotballpresident Yngve Hallén stiller ikkje til gjenval etter seks år på toppen i NFF.

SE INTERVJU: Fotballpresident Yngve Hallén gir seg etter seks år i NFF.

Siste nytt

 • Son matchvinner for Spurs

  Son Heung-min og Harry Kane har vært et mareritt for Premier League-forsvarernes denne sesongen. Mandag fikset Tottenham-duoen 1-0-seier mot Burnley.

  Scoringen som avgjorde kampen på Turf Moor var den niende i ligaen der de to var sist og nest sist på ballen. Son har scoret sju av målene, og sørkoreaneren ble matchvinner også mot Burnley.

  14 minutter gjensto av ordinær tid da et hjørnespark fra innbytter Erik Lamela endte med at Kane styrte ballen videre til Son. Fra god posisjon stanget sørkoreaneren ballen kontant i nettet.

  Heung-Min Son
  Foto: Lindsey Parnaby / AFP
 • Straffedrama i Milano

  Zlatan Ibrahimovic skjøt seg til topps på toppscorerlisten i Serie A med to scoringer mot Roma mandag, men Milan måtte likevel nøye seg med 3-3.

  Jens Petter Hauge gikk glipp av mandagens kamp som følge av en positiv virustest, og fra sin isolasjonstilværelse fikk nordmannen se lagkameratene i Milan lede tre ganger. Samtlige ganger kom Roma tilbake.

  3-3-resultatet betyr at klubben fra motehovedstaden røk på sitt første poengtap i ligaen denne sesongen. Fire seirer og én uavgjort på fem forsøk er fasiten så langt.

  Zlatan Roma
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Agüero skadd - usikker til toppkamp

  Manchester City-måltyven Sergio Agüero må belage seg på minst to ukers fravær fra fotballen. Kanskje ryker ligaduellen mot Liverpool 8. november.

  Aguero forlot banen med skade da City måtte nøye seg med 1-1 i Premier League-oppgjøret mot West Ham lørdag.

  Manchester City har også Gabriel Jesus, Fernandinho, Benjamin Mendy, Nathan Aké og Fernandinho på skadelista.

  Aguero
  Foto: Catherine Ivill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal