NRK Meny
Normal

Terje Svendsen kan bli ny fotballpresident

Tidligere styreleder i Rosenborg, Terje Svendsen (59), er innstilt som ny fotballpresident.

Terje Svendsen

NY FOTBALLPRESIDENT: Terje Svendsen har vært sentral i Rosenborg i flere år.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding. Valgkomiteen foreslår Terje Svendsen som ny fotballpresident, men det betyr ikke at Svendsen blir Yngve Halléns arvtager.

Den nye fotballpresidenten skal velges på tinget til Norges Fotballforbund i slutten av februar.

– En enstemmig valgkomité innstiller Terje Svendsen som ny president. Valgkomiteen mener Terje Svendsen oppfyller kriteriene som en tydelig og samlende leder for norsk fotball. Svendsen vil ivareta kontinuitet og samtidig bidra til fornyelse, står det i pressemeldingen.

– Bred nasjonal og internasjonal erfaring

Svendsen har en fortid som styreleder i Rosenborg, styreleder i Fotball Media og nestleder i Norsk Toppfotball.

– Svendsen er en av Norges mest erfarne fotball-ledere. Han har vært sentral i RBK i mange år, og har bred nasjonal og internasjonal erfaring og kontaktnett. Hans erfaring fra fotball, kombinert med hans kompetanse innen styrearbeid og strategiprosesser, gjør han til en meget god kandidat. Valgkomiteen har også vektlagt hans kontaktskapende evner og gode samarbeidsrelasjoner, skriver valgkomiteen.

– Vi har hatt flere på blokka gjennom en periode og hatt intervjuer med flere av dem. Han er en av dem vi har hatt samtaler med over en lengre periode, sier valgkomiteleder Marianne Brynildsen til NTB.

– Hvor trygg er du på at valgkomiteens innstilling blir stemt gjennom av fotballtinget?

– Jeg er først og fremst glad for at det var en enstemmig valgkomité som kom fram til Terje Svendsen, sier Brynildsen.

Hallén stilte ikke til gjenvalg

Yngve Hallén kunngjorde i november at han ikke kom til å stille til gjenvalg som fotballpresident etter seks år i NFF.

– Mitt engasjement og hjerte for norsk fotball er og forblir stort. Selv om jeg også var svært usikker i sommer, valgte jeg likevel å si til valgkomiteen i august at jeg stod til disposisjon om de ønsket det. Men i oktober ombestemte jeg meg etter en prat med eldstegutten min Brage, sa Hallén til NRK i november.

2015 ble et turbulent år for Hallén. I sommer ble han vraket til idrettsstyret, og han har også fått mye kritikk for håndteringen av FIFA-skandalen. Yngve Hallén har selv vært klar på at dette ikke er grunnen til at han ikke stiller til gjenvalg.

– Absolutt ikke. Det har vært ett år med mange saker. Det er klart at når du står som leder så må du formidle, men det har vært en stor trygghet å ha et forbund i ryggen, sa Hallén.

Fotballpresident Yngve Hallén stiller ikkje til gjenval etter seks år på toppen i NFF.

SE INTERVJU: Fotballpresident Yngve Hallén gir seg etter seks år i NFF.

Siste nytt

 • Tre kamper utsatt

  Tre kamper i Toppserien er utsatt, melder NFF. Lørdagens oppgjør mellom Stabæk og Avaldsnes ryker. Det samme gjør to kamper i 2. runde: Avaldsnes-Klepp og Kolbotn-Røa.

  Utfordrende baneforhold er årsaken, nye kampdatoer er ikke klare.

  Semifinale i NM-cupen fotball kvinner 2017: Avaldsnes - Arna-Bjørnar (1-0).
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • VG: Martinsen tilbake til NHL

  Andreas Martinsen hentes opp til NHL-laget Chicago Blackhawks, melder VG.

  Han har spilt for farmerlaget Rockford IceHogs de siste månedene, men hentes nå opp til Chicago. Han kan få debuten natt til onsdag, mot gamleklubben Colorado Avalanche.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Bøygard norsk presidentkandidat

  Norges Skiskytterforbund (NSSF) fremmer Tore Bøygard som kandidat til presidentvalget i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) til høsten.

  – Det tar jeg som en tillit fra forbundet. Det blir spennende, men kan også bli krevende, sier Bøygard til NRK om den mulige jobben.

  Bøygard er tidligere president i NSSF. Dagens IBU-president Anders Besseberg sa i forrige uke at han ikke stiller til gjenvalg - så lenge han finner en etterfølger han er fornøyd med.

  Tore Bøygard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag