Hopp til innhold

Maradona-venn: – Jeg har hatt en dårlig følelse

Terje Liverød er trolig en av nordmennene som kjente Diego Maradona best.

Se de private opptakene fra da Terje Liverød var på fest med Diego Maradona.

– Jeg snakket med ekskonen hans, Claudia, for litt siden. Da skjønte jeg at dette ikke var bra. Jeg ante at det kanskje var mer alvorlig enn det som kom frem i media. Det kom så klart som et sjokk i dag, men jeg har hatt en dårlig følelse. Jeg skal ikke si at jeg ventet på det, men jeg var redd for at det ikke var så bra, sier Terje Liverød til NRK.

Onsdag døde Diego Maradona av det som skal ha vært hjertestans i sitt eget hjem. Argentineren ble 60 år gammel.

Liverød forteller at han ikke har pratet med argentineren selv det siste året, men at han har skjønt at ting ikke har vært som det skal være ut ifra det han har sett av TV-bilder blant annet.

Terje Liverød og Diego Maradona sammen på fest

GODE VENNER: Terje Liverød ble kjent med Diego Maradona tidlig på 1990-tallet.

Foto: Privat

– Han har sett trøtt ut på trenerbenken og slike ting. Det var vel kanskje derfor jeg begynte å frykte det verste etter hvert. For slik har det ikke vært tidligere. Han var nok sliten og hadde ikke mye krefter igjen. Det er en svært trist dag, sier Liverød på telefon fra Sandefjord.

– Han var to forskjellige personer

Liverød ble kjent med Diego Maradona på 1990-tallet, etter at han begynte å jobbe for tyske klubber i Sør-Amerika.

– Jeg ble veldig godt kjent med ham. Man kan si at han var to forskjellige personer. På den ene siden var han Maradona, på den andre var han Diego.

– På hvilken måte?

– Maradona var fotballspilleren og legenden. Men når han fikk være seg selv, så var han Diego. Med de behov og følelser som en vanlig person har.

– Likte han ikke den rollen han hadde som Maradona, tror du?

– Både og. Han likte det ikke, samtidig som han var avhengig av det. Han ville veldig gjerne ha sine rolige stunder og være seg selv, men hvis han ikke fikk oppmerksomheten han kunne få, så var det også galt, forteller Liverød.

Diego Maradona og Terje Liverød sammen på fest

DISKUSJONER: Diego Maradona og Terje Liverød kunne diskutere alt mulig sammen.

Foto: Privat

– Hadde meninger om det aller meste

Han forteller videre at han kunne tilbringe opp mot 20 timer om dagen sammen med den argentinske legenden.

Ofte var det bare de to som snakket på tomannshånd, men Maradona likte også å samle sine nærmeste venner og diskutere både fotball og andre ting.

– Når han var med mennesker som han kjente godt og kunne stole på, var han veldig festlig. Han hadde hele tiden noen gode kommentarer, så det var alltid underholdende og interessant å være med ham, sier Liverød.

– I tillegg til å være morsom, så hadde han meninger om det aller meste. Han mente mye om ting man kanskje ikke selv hadde reflektert så mye over, så det ble noen aha-opplevelser, legger han til.

Siste nytt

  • Vålerenga lett videre i cupen

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal