Maradona-venn: – Jeg har hatt en dårlig følelse

Terje Liverød er trolig en av nordmennene som kjente Diego Maradona best.

Se de private opptakene fra da Terje Liverød var på fest med Diego Maradona.

– Jeg snakket med ekskonen hans, Claudia, for litt siden. Da skjønte jeg at dette ikke var bra. Jeg ante at det kanskje var mer alvorlig enn det som kom frem i media. Det kom så klart som et sjokk i dag, men jeg har hatt en dårlig følelse. Jeg skal ikke si at jeg ventet på det, men jeg var redd for at det ikke var så bra, sier Terje Liverød til NRK.

Onsdag døde Diego Maradona av det som skal ha vært hjertestans i sitt eget hjem. Argentineren ble 60 år gammel.

Liverød forteller at han ikke har pratet med argentineren selv det siste året, men at han har skjønt at ting ikke har vært som det skal være ut ifra det han har sett av TV-bilder blant annet.

Terje Liverød og Diego Maradona sammen på fest

GODE VENNER: Terje Liverød ble kjent med Diego Maradona tidlig på 1990-tallet.

Foto: Privat

– Han har sett trøtt ut på trenerbenken og slike ting. Det var vel kanskje derfor jeg begynte å frykte det verste etter hvert. For slik har det ikke vært tidligere. Han var nok sliten og hadde ikke mye krefter igjen. Det er en svært trist dag, sier Liverød på telefon fra Sandefjord.

– Han var to forskjellige personer

Liverød ble kjent med Diego Maradona på 1990-tallet, etter at han begynte å jobbe for tyske klubber i Sør-Amerika.

– Jeg ble veldig godt kjent med ham. Man kan si at han var to forskjellige personer. På den ene siden var han Maradona, på den andre var han Diego.

– På hvilken måte?

– Maradona var fotballspilleren og legenden. Men når han fikk være seg selv, så var han Diego. Med de behov og følelser som en vanlig person har.

– Likte han ikke den rollen han hadde som Maradona, tror du?

– Både og. Han likte det ikke, samtidig som han var avhengig av det. Han ville veldig gjerne ha sine rolige stunder og være seg selv, men hvis han ikke fikk oppmerksomheten han kunne få, så var det også galt, forteller Liverød.

Diego Maradona og Terje Liverød sammen på fest

DISKUSJONER: Diego Maradona og Terje Liverød kunne diskutere alt mulig sammen.

Foto: Privat

– Hadde meninger om det aller meste

Han forteller videre at han kunne tilbringe opp mot 20 timer om dagen sammen med den argentinske legenden.

Ofte var det bare de to som snakket på tomannshånd, men Maradona likte også å samle sine nærmeste venner og diskutere både fotball og andre ting.

– Når han var med mennesker som han kjente godt og kunne stole på, var han veldig festlig. Han hadde hele tiden noen gode kommentarer, så det var alltid underholdende og interessant å være med ham, sier Liverød.

– I tillegg til å være morsom, så hadde han meninger om det aller meste. Han mente mye om ting man kanskje ikke selv hadde reflektert så mye over, så det ble noen aha-opplevelser, legger han til.

Siste nytt

 • Magetrøbbel i VM-troppen

  Christian O'Sullivan, som mistet åpningskampen mot Frankrike med sykdom, er sannsynligvis klar til lørdagens nøkkelkamp mot Sveits i håndball-VM.

  Samtidig forteller landslagssjef Christian Berge at nye spillere sliter med magetrøbbel.

  – Det har kommet positive signaler om O'Sullivan. Men vi har utfordringer med to spillere med mageproblemer, sier Berge.

  Han vil ikke si hvem det dreier seg om, men det er uansett ikke optimalt for en norsk lag som allerede har kniven mot strupen i kveldens kamp mot Sveits.

  Håndball VM for menn 2021 i Egypt, Norge - Frankrike, sluttresultat 24-28.2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group E - Norway v France
  Foto: Anne-christine Poujoulat / Afp / Pool / NTB
 • Foss Solevåg mistet pallplassen

  Sebastian Foss-Solevåg hadde et godt utgangspunkt før finaleomgangen av slalåmen i Flachau. Han lå som nummer to og hadde 23 hundredeler å ta inn på ledende Clément Noël.

  Nordmannen fikk det dessverre ikke til å stemme like bra i andre omgang og tapte jevnt og trutt hele veien. Dermed måtte han ta til takke med en sur fjerdeplass.

  Manuel Feller vant til slutt foran Noël. Henrik Kristoffersen fikk det nok en gang ikke til å stemme og ble til slutt nummer 18.

 • Tar sitt tredje NM-gull

  Johannes Høsflot Klæbo vinner NM-sprinten i Granåsen. Han gikk inn på tiden 2:52.76, ganske suverent foran Erik Valnes og Emil Iversen.

  – Ekstra stas at det blir seier på hjemmebane, sier Klæbo til NRK.

  Sivert Wiig imponerte stort på sprinten, men spørs om det kostet for mye krefter i forkant av finalen. Han endte på fjerdeplass.

  Forhåpentligvis vil en tredjeplass for Iversen sikre han en billett til sprintlaget.

  Johannes Høsflot Klæbo tar sitt tredje NM-gull i sprint! Erik Valnes blir nummer to og Emil Iversen nummer tre. Dermed ble det pallplass for Iversen som hadde ekstra press på seg i forkant.

  – Han sikrer nok sprintplassen med denne tredjeplassen her, sier NRKs kommentator Torgeir Bjørn.

Sendeplan

Kl. Program Kanal