Canada-kapteinen innrømmer: – Ja, jeg stakk ham for å terge

SOTSJI/OSLO (NRK.no) Midt under kampen mot Canada gikk Norges store kjelkehockey-profil Rolf Einar Pedersen tilsynelatende umotivert til angrep på Canadas kaptein. Etter kampen kom foranledningen frem.

Canada provoserte hele nordmennene under hele bronsefinalen. Til slutt rant det over for Rolf Einar Pedersen som slo til Canadas kaptein.

Greg Westlake

Canadas Greg Westlake er kjent for å være en god kjelkehockey-spiller. Og han er kjent for å spille tøft. Her fra kampen mot Tsjekkia.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / Afp

– Rolf Einar Pedersen liker meg ikke, sier Canadas kaptein Greg Westlake til NRK.

Laget hans har nettopp slått Norge 3-0 og tatt bronse i kjelkehockey-turneringen i Sotsji.

– Er det gjensidig?

– Ja, er det ærlige svaret fra Westlake.

– Ble stukket

Bronsefinalen sto 0-0 etter første periode. I den andre satte Canada inn støtet og scoret tre ganger på syv minutter. På stillingen 3-0 slår plutselig Rolf Einar Pedersen til Canadas kaptein så han går rett i isen.

Nordmannen får to minutters utvisning, og gjør en vanskelig situasjon enda verre for Norge.

– Det er noen småstygge ting med stikking av pigger, og det er det verste du kan gjøre. Jeg skal ikke hisse meg opp av det, men jeg liker ikke å få den piggen opp i siden, sier Pedersen etter kampslutt.

Han er svært skuffet over tapet. Og han er skuffet over sin egen reaksjon.

– Det er for dårlig av meg, for det går ut over laget. Jeg legger meg flat, sier han.

Westlake innrømmer terging

Etter kampen la ikke kanadiske Westlake skjul på at det var bevisst å terge Norges beste spiller.

Han innrømmer at det blant annet betød at han stakk Pedersen i siden med piggen under kølla.

– Han er deres beste spiller og kan true oss. Men han kan ikke true oss fra utvisningsboksen. Det er veldig lett å terge ham. Det klarte jeg, sier han.

Rivalisering i flere år

NRKs ekspertkommentator Kjell Vidar Røyne kommenterte kampen. Han er godt kjent med at det har vært et anstrengt forhold mellom Pedersen og Westlake.

– Pedersen var best i verden i mange år. Rivaliseringen startet vel egentlig i 2006 da de begynte aktivt å terge ham. Det er for spille på psyken hans, sier Røyne.

Han sier det handler om ting som blir sagt underveis, men også tøft spill. Dette er kjent psykologisk spill fra ishockeybanen, og skjer altså også i kjelkehockey.

– Ting som dette skjer i hver eneste turnering. Det har endt med mye knuffing, men sjelden med episoder som i dag, sier Røyne.

Siste nytt

 • Norge nærmer seg semifinale

  Norges curlingherrer slo Russland 7-5 onsdag, og etter åtte av ni runder kjemper Steffen Walstads lag mot Tyskland om den siste semifinalebilletten. Norge spiller avgjørende kamp mot Sveits om semifinale i EM torsdag.

  Walstad
  Foto: John Locher / AP
 • Bendtner dropper anken

  Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner har bestemt seg for å droppe anken av sin voldsdom, skriver NTB. Også påtalemyndigheten har bestemt seg for å frafalle sin anke i saken. Dansken må dermed sone i fengsel i 50 dager. Det er ikke klart når han må sone.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Rosenborg
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Tjalve og Tyrving vann lagserien

  Tjalve blei best i mennenes lagserie i friidrett for femte år på rad. I kvinneklassen gjekk Tyrving til topps. Dei to klubbane kniva om topplassen i begge klassene, melder Norges Friidrettsforbund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 9