Tennisstjerner trekker seg fra US Open: Reagerer på egoistisk oppførsel

Nick Kyrgios retter sterk kritikk mot tenniskollegaer og ber dem «tenke på andre for en gangs skyld». Samtidig følger han etter verdenseneren på kvinnesiden og trekker seg fra US Open.

Z6JNqoj-PXU

TREKKER SEG: Australske Nick Kyrgios (25) blir ikke å se på tennisbanen om US Open går som planlagt.

Foto: PEDRO PARDO

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

For noen dager siden valgte verdens beste kvinnelige tennisspiller, Ashleigh Barty, å trekke seg fra US Open av smittefrykt. Søndag annonserte landsmannen og tennisrebell Nick Kyrgios at han gjør det samme.

74UrFfgYA6E

Ashleigh Barty dropper US Open.

Foto: Adam Hunger / Adam Hunger

– La oss trekke pusten her og huske hva som er viktig, som er helse og trygghet. Vi kan gjenoppbygge sporten og økonomien, men aldri få tilbake tapte liv, sier den australske 25-åringen i en video lagt ut på Twitter:

Laster Twitter-innhold

– Egoistisk

US Open er planlagt å starte 31. august i New York. USA er et av de hardest rammede landene av koronapandemien, og derfor har det vært reaksjoner rundt planen om å gjennomføre turneringen.

Kyrgios, som er nummer 40 på verdensrankingen og kjent for å være en urokråke i tennismiljøet, har tidligere uttalt at det amerikanske tennisforbundet (USTA) er egoistiske som vil arrangere turneringen, og nå kommer han også med sterk kritikk mot spillere.

– Tennisspillere; dere kan ikke danse på bordene og tjene dere rike rundt i Europa, eller skaffe raske penger ved å arrangere konkurranser, sier australieren.

– Det er bare egoistisk. Tenk på andre for en gangs skyld. Det er det denne virussituasjonen handler om.

Stikket er rettet mot Novak Djokovic som tidligere i sommer testet positivt på koronaviruset etter turneringen Adria Tour. Serberen var selv ansvarlig for turneringen og har i ettertid beklaget mangel på smittevernhensyn. I tillegg ble flere av deltakerne avbildet på en nattklubb.

PXw8yGunc0Q

Verdensener Novak Djokovic var blant flere som ble smitte under Adria Tour.

Foto: Darko Vojinovic / AP

Ruud planlegger å delta

Til tross for reaksjoner og at store tennisstjerner nå velger å trekke seg fra US Open, kommer norske Casper Ruud til å delta om den avholdes som planlagt.

– Casper opprettholder foreløpig sin plan og spiller US Open slik det er i dag, skriver hans manager, Venke Aure, i en SMS til NRK.

tL1J001slNI

Casper Ruud har ingen planer om å trekke seg fra US Open.

Foto: Fredrik Hagen

Tidligere denne uken fortalte han til TV 2 at han ikke «har råd» til å la være å dra over.

– Jeg tenker mest på rankingen. Hvis jeg kan komme høyere på rankingen, så skal ikke jeg sitte hjemme på sofaen og være for redd for å dra over, sa Ruud.

Kyrgios sier at han ikke har noe problem med at spillere deltar i turneringen om de ønsker det, så lenge de oppfører seg ordentlig.

– Til dere spillere som har fulgt smittevernreglene og opptrådt uselvisk; lykke til til dere, sier 25-åringen før han bekrefter at han selv trekker seg.

Sdon50p4wF0

Kyrgios er kjent som en rebell med sterke meninger.

Foto: PIERRE ALBOUY

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 06.08.2020
9409
Smittet
11
Innlagt
256
Døde

Siste nytt

 • Glesnes tap i MLS-semifinale

  Jakob Glesnes og hans Philadelphia Union tapte 1–2 for Portland Timbers i semifinalen av MLS' comeback-turnering. Dermed blir det ingen nordmenn i finalen av turneringa i Orlando.

  Portland Timbers tok ei tidleg leiing etter scoring av Jeremy Ebobisse. Philadelphia hadde sjansen til å utlikne då dei fekk straffespark på overtid i første omgang, men Sergio Santos blåste straffa over mål.

  I andre omgang dobla Dario Zuparic Portland si leiing etter eit hjørnespark, før Andrew Wooten reduserte fem minutt før slutt. Men utan fleire mål er det Portland Timbers som er klare for finalen, der dei skal møte vinnaren av oppgjeret mellom Orlando City og Minnesota United.

  Jakob Glesnes (t.h.) i duell med Zdeněk Ondrášek.
  Foto: Jerome Miron / Reuters
 • Aké er klar for Manchester City

  Nathan Aké blir Bournemouths dyraste sal nokosinne, etter at Manchester City skal ha bladd opp med rundt 475 millionar kroner for den tidlegare Chelsea-spelaren.

  – City har vore det beste laget i England det siste tiåret, og det er ein draum å kome hit. Det er eit topplag fullt av spelarar i verdsklasse, seier Aké.

  Nederlendaren var ein del av Bournemouth-laget som rykka ned frå Premier League førre sesong, men blir ikkje med ned til meisterskapsserien.

  Nathan Aké
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Kalassiger for Molde

  Molde stoppa ikkje før dei hadde scora fem gongar i onsdagens eliteseriekamp mot Start, som til slutt enda 5–0. To mål kvar frå Ohi Omoijuanfo og Ola Brynhildsen, samt ein scoring frå Magnus Wolff Eikrem sørga for ein kalassiger på Aker Stadion. 5-0 sigeren gjer at Molde er tilbake på vinnarsporet etter tapet mot Sandefjord førre helg.

  Eliteserien fotball 2020, Molde - Start.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Sendeplan

Kl. Program Kanal