Tennisstjerne raser mot dopingdom - hevder morens kreftmedisin ga utslag

Den italienske tennisspilleren Sara Errani sier hun fikk i seg morens kreftmedisin under matlaging.

Sara Errani

DOPINGUTESTENGT: Sara Errani.

Foto: Pascal Rossignol / Reuters

Den italienske tennisspilleren reagerer sterkt på at utestengelsen hennes er blitt økt fra to til ti måneder angivelig på grunn av spor av kreftmedisin i prøven.

Errani har forklart at moren har brukt stoffet letrozol som en del av hennes brystkreftbehandling, og at noen av pillene skal ha havnet på kjøkkenbenken der det ble tilberedt mat.

– Jeg føler virkelig avsky av denne saken. Jeg tror ikke noe lignende noen gang har skjedd - etter min mening - på en så skammelig måte, sier hun, ifølge BBC.

– Burde vært forsiktig

Idrettens voldgiftsrett (CAS) trodde Errani på at hun har fått i seg stoffet via mat som hennes mor laget, men fastslår samtidig at tennisstjernen burde vært mer forsiktig og at hennes mors skyld «faller på henne».

Errani anket innledningsvis dommen i håp om å bli frikjent, men Italias antidopingbyrå anket også saken og ba om inntil to års utestengelse.

Dopingutestengelsen ble etter behandlingen i Idrettens voldgiftsrett økt fra to til ti måneder.

Hun må dermed sone ytterligere åtte måneders suspensjon etter at hun var borte fra tennisbanen fra august til oktober i fjor etter å ha testet positivt på stoffet letrozol i februar 2017.

Misbrukt av kroppsbyggere

Letrozol er et legemiddel som brukes i behandlingen av brystkreft hos kvinner.

Middelet kan imidlertid også brukes til å øke kroppsmassen og ble forbudt av Verdens antidopingbyrå (Wada) fordi det forelå mistanke om at det ble misbrukt av kroppsbyggere.

Sara Errani var på sitt beste rangert som verdens femte beste kvinnelige tennisspiller i 2013.

Siste nytt

 • Chelsea-manageren i trøbbel

  Onsdag bekreftet Englands Fotballforbund at det er opprettet disiplinærsak mot Chelsea-manager Maurizio Sarri. Italieneren ble sendt på tribunen under ligamøtet med Burnley på mandag. Han har frem til fredag med å gi tilsvar til anklager om usportslig oppførsel.

  Chelsea-manager Maurizio Sarri er anklaget for usportslig oppførsel
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Real kan senke Ødegaard-pris

  Real Madrid er villig til å reduere prisen på Martin Ødegaard, skriv avisa de Telegraaf.

  Ødegaard, som er utlånt til Vitesse, er ønska av Ajax. Real har hittil sett in prislapp på 20 millionar euro (over 190 mill kr) for nordmannen, og det er for dyrt for Ajax.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Sharks klar for kvartfinale

  San Jose Sharks er videre i NHL-sluttspillet etter et ellevilt hockeydrama mot Vegas Golden Knights. Til slutt endte det med at hjemmelaget vant 5-4 etter forlengning og dermed 4-3 sammenlagt i kamper. Colorado Avalanche venter i kvartfinalen.

  Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven
  Foto: Ezra Shaw / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal